maandag 21 augustus 2023

Wie zegt dat autisme op te lossen is?

Wat is autisme? Waardoor wordt het veroorzaakt? Voeding? Omgeving? Injecties? Je hoort, ziet, leest veel over autisme en iedereen doet een gooi naar de oorzaak maar de meesten gaan niet diep genoeg. De oorzaak blijft onbekend en de oplossing buiten bereik.

Zoals zo vaak heeft autisme een emotionele grondslag. En nu komt het... daar wil niemand het over hebben, want "dat is niet regulier".
Klopt.
En oplossingen vinden is ook niet regulier.
Symptoombestrijding wel.*)

Als je wilt weten wat autisme is en waardoor het - mogelijk - wordt veroorzaakt dien ik je mee te nemen naar een andere wereld, waar anders wordt gedacht. Immers... "We kunnen onze problemen niet oplossen met dezelfde manier van denken als waardoor ze zijn ontstaan", vond Einstein. Als jij dat ook vindt, mag je verder lezen.

Welke manier van denken is er dan nog meer? |


Een andere manier van denken is die vanuit het hart. En dat in een wereld waar Gevoel verboden is... Dus die heeft geen schijn van kans in een wereld die van kou aan elkaar hangt.

Kou is een ander woord voor ego. Wat uit het denken komt is koud, wat uit het hart komt is warm. VOEL maar. Is zo. Dat weet ieder mensenkind.

Om je in de stemming te brengen: lees Vader Aarde en de aarde taal, van olof smit. Mooiste boek ooit geschreven. Vanuit het hart geschreven, gericht op het hart van de lezer. Zie: www.vaderaarde.nl 

Opgroeien in een kille omgeving brengt wanhoop. | 


Het effect van die wanhoop?

De één verdrinkt zich in drank, druks, snoepen, shoppen, werken, gamen, internetten, sporten, relaties, seks, wat dan ook; "om maar wat te hebben", dus. Afleiding en genot zoekt men.
Op het extreme af.

Een ander springt voor de trein. Klaar. Opgelost. En een duchtige boodschap voor de nabestaanden, dat er iets niet goed was in de leefomgeving.

Weer een ander zoekt net zo lang door tot hij antwoorden vindt op levensvragen. Maar da's een zeldzaamheid. 

Feit blijft, dat een veelheid aan kwalen onverklaarbaar is terwijl men met de neus erbovenop zit. Ziende blind, dus. 

We worden ziek, lopen allerlei ellende op, vinden er de mooiste verklaringen voor - die kant noch wal raken - en vinden nooit de oplossing, omdat we de verkeerde kant uit kijken.

Boodschap van de ziel |


Die kwalen zijn signalen van de ziel die wij serieus te nemen hebben. Maar we zijn vergeten hoe. 

Wat nu, als kwalen en ongemakken pardoes verdwijnen, wanneer de ziel haar boodschap kwijt kan?
Wat nu, als de ziekte of kwaal niet interessant is, maar de boodschap van de ziel leidend is?
Mijn mentor leerde mij, dat een kwaal aanhoudt tot de boodschap achterhaald is, preciezer gezegd:
"de oorsprong achterhalen is de oplossing al", vanuit de ziel gezien. 

Dan moeten we dus genezers hebben die kunnen lezen en schrijven met de ziel en die noemt men spiritueel genezers. Zij hebben een opleiding van zeven jaar afleren en zeven jaar bijleren achter de rug, zodat ze geleerd hebben hoe de spirit - hun talent - met hen wil werken.

Die zijn er dus wel. Je moet alleen goed zoeken.
 
Ik heb het geluk gekend langdurig begeleid te zijn door zo iemand, die de kennis van overzees naar hier gebracht heeft; olof smit. Hij was mijn mentor. Dat werkt alleen als je openstaat oftewel leergierig bent. 

Er is een 'maar'... zulke genezers hebben totaal geen bestaansrecht in deze Beschaming van een Beschaving, waar alles en iedereen verguisd wordt die afwijkt, want dat "hoort niet"; je hoort niet af te wijken en je hoort zeker niet gelukkig te zijn. Ze wensen je dood en bijten jouw kop eraf. Ook in jouw eigen familie. Juist daar. Gruwelijk. Deze samenleving is dus zwaar toxisch en leeft niet samen met vecht met elkaar. En met zichzelf. 

In een wereld waar alles en iedereen vecht met elkaar en zichzelf ga je niets kunnen oplossen |


Dus is er niets maar dan ook niets op te lossen zolang mensen niets willen weten van wat afwijkt. 

Ga maar na. Niets is bespreekbaar. Niets. Helemaal niets. Men weet het altijd beter - en lult dan een eerder gehoord of gelezen praatje na, als een papagaai. Moet je nagaan hoeveel invloed media heeft op de dociele, murw geslagen, willoze geest.

Dus... wie zegt dat autisme op te lossen is?
En hoe dan? Met een pilletje?

Warmte is het enige medicijn | 


De enige manier om uit die kille wereld te geraken is een warme omgeving waar men zichzelf kan zijn. Waar men geliefd, gehoord, gezien en gewaardeerd wordt. Waar de vier grootste giften ter wereld ruimschoots voorhanden zijn èn op waarde worden geschat, zoals zorg, waardering, affectie en liefde.

Deze boodschap is zelfs zó belangrijk, dat je die best op de toiletdeur mag plakken.
Dat heb ik dus gedaan. 

Die wereld is overigens voorhanden maar nooit bij een ander. Alleen bij jezelf. Letterlijk. Want zelf is een ander woord voor ziel.

Stel vragen... |


Dan is het nu tijd voor vragen. 
Zonder vragen geen antwoorden.
"Geen vraag gesteld, wel oordeel geveld," immers.


rj


*) Ziekte is handel, immers; zie artikel over kanker - dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/04/kanker.html

Gedicht... voel jij het ook? 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten