zondag 24 juni 2018

De westers(opgevoed)e vrouw is niet te vertrouwen - en daar kan ze niets aan doen. Maar samen misschien wèl.

De westerse vrouw gaat de boel hier ten positieve veranderen, stelde de dalai lama. Of een andere wijsgeer. Daar geloof ik niets van. Tenzij wij mannen hen tot normaal, warm hartelijk, gedrag kunnen bewegen. Anders wordt het helemaal niets.

Om bij het begin te beginnen: vrouwen doen extreem kwaadaardig en doen dat vooral stiekem. Dat heet normaal te zijn en wordt gewoon gedoogd èn verdedigd door ieder die waarschijnlijk zelf ook zo doet - of in de greep zit van hun moeder of hun wijf, of zo.

Zo. Ben je wakker? We gaan beginnen.

De KERN en uitgangspunt van dit betoog is deze:

iedere vrouw speelt spel met elke man en verwijt de ander wat zij zelf doet. Zij probeert elke man achter haar kont aan te krijgen om lekker NEE te kunnen zeggen, met al haar chagrijn en sadisme. Mannen zijn fout. Vrouwen zijn slachtoffer en egoïst.

Dit is wat vrouwen in grote lijnen laten zien - en wat de meesten zelf toegeven - en het getuigt van destructief leedvermaak en niet zo'n beetje ook. Om een slachtoffer of zondebok uit te kiezen dat een vrouw kan straffen voor al haar onvrede.

Bezitsdrang. Da's de opzet hiervan, van alle spel van elke vrouw. Zodat een ander haar lasten kan dragen. Niet specifiek mannen zijn hun doel; ze doen dit bij iedereen. Ook bij vrouwen en kinderen. Zeker bij kinderen. Vraag maar na. Sterker nog; ik ben zelf een kind van een moeder die dat decennia zo deed, nooit haar kind losliet en ik moest zelf uit die beklemmende greep losbreken. Dus dat deed ik.

Mannen doen zulk gedrag natuurlijk ook, dat is niet te voorkomen zelfs, maar vrouwen lijken het te hebben uitgevonden. Zij doen het het ergste, het felste, het stiekemste en het smerigste. Daarom ligt alle aandacht bij vrouwen omdat vrouwen er een geheime agenda op na lijken te houden om de boel doelgericht te ontwrichten. Elk samenzijn, elk gesprek, elke ontmoeting. Vraag maar aan een vrouw die alleen met vrouwen (samen)werkt. Dat is letterlijk vreselijk en niet te doen.

Vrouwen zeggen het één en doen of bedoelen het andere. Voelbaar destructief lijken vrouwen in het leven te staan. Echt heel erg hinderlijk.

Maar zij lijken niet anders te kunnen. Dwangmatig en ziekelijk gedrag dat ons wijst op een Verdeel en Heers-cultuur die het onderzoeken waard is, aangezien gedrag slechts SYMPTOMEN aangeeft.

We leven in een omgekeerde wereld waarin mannen en vrouwen beide niet gespaard worden. Vrouwen spannen daarbij de kroon en tonen het ergste gedrag. Zij worden dus het meest of het ergste onderdrukt - of maken dat ervan.

We leven in een wereld waarin druk en met name onderdrukking zichtbaar wordt tot een hoogte die niet langer aanvaardbaar is. Het systeem van Schuld, Boete, Straf en Zonde, SBS-Z, lijkt zijn weg te hebben gevonden in elke uitingsvorm van ieder mens en zit dus zo diep geworteld dat er niet aan te ontkomen is en tegelijkertijd voor velen niet zichtbaar omdat het onbewust deel uitmaakt van onze set reactiepatronen, die we hebben leren aanwenden om te kunnen overleven. Deze overlevingsstrategie kan men kortweg ego noemen. Dit begrijpt iedereen. De essentie echter begrijpt niemand als je geen uitleg geeft dus vandaar dit betoog.

Wat er voortvloeit uit het systeem van regeltjes, kortweg SBS-Z genoemd, is Boete- en Genoegdoening; ons gedrag duidt op zelfhaat om destructief te worden naar zichzelf en anderen.

We zijn dus tegen onszelf en elkaar opgezet. Werkelijk BRILJANT want niemand doet het anders, niemand doorziet het en ieder acht dit normaal. Ik zie ieder en met name elke vrouw (!) zo handelen, de grote lijn is goed zichtbaar, voor iedereen, dus zie in hoe het is.

Vrouwen domineren bovendien elke situatie dus hun gedrag is niet te missen.

Mensen horen zichzelf en hun kwaliteit van leven te verbeteren maar zoals de meeste vrouwen zich opstellen lukt dat niet erg want zij zijn uit op overheersen, vernederen en vernietigen, en vallen anderen continu lastig. Als een stalker. Geloof mij maar niet. Ga maar na. Is zo.
-

HET ENIGE DAT HELPT is elkaar liefdevol de spiegel voorhouden. Confronteren dus. Nooit meegaan in het drama van de ander, maar steeds weer terug naar het uitgangspunt, dat je als toeschouwer helder kunt zien.

Hoe fel een opponente zich ook opstelt, het is wel haar drama dus onthoud: het hoeft nog niet waar te zijn. Ze wil slechts overrompelen, overmeesteren en overheersen.


De waarheid overwint uiteindelijk. Gandhi zei hierover: "Spreek altijd de waarheid. De waarheid is steeds de waarheid, ook al spreekt slechts een minderheid van één die." Loesje stelt: "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid."
-

Uiteindelijk gaat het hierom:

"Wat is het probleem? Er IS geen probleem. Maak dat dan ook niet."++

bron: fb.com/1553318601444468


meerleeslinks:


1. Zelfhaat; strijd van Meisjes tegen Jongens - fb.com/1545877868855208/

2. 'Vast'; vastlopen als voorwaarde voor verandering: fb.com/1551720681604260

3. De westers(opgevoed)e vrouw is niet te vertrouwen - en daar kan ze niets aan doen. Maar samen misschien wèl: fb.com/1553318601444468

bonus: (aangeleerde) Overtuigingen die een bom leggen onder onze samenleving: fb.com/1550177138425281


Geen opmerkingen:

Een reactie posten