woensdag 7 januari 2015

Zelf-sabotage voor dummies: hoe gaat dat in de praktijk?

Steeds meer mensen beseffen dat hun irritatiepunt iets zegt over zichzelf. In plaats van wijzen naar een ander, beseffen ze dat er dan drie vingers terugwijzen. Het bekende wat je zegt ben je zelf”, wat kleine kinderen op schoolpleinen roepen, klopt namelijk. 

Daarom heb ik een aantal confronterende vragen voor je, waar ik zelfs mijn tante van 75+ mee zou kunnen bereiken... uiteindelijk... als haar zuinige mondje maar niet op de spaarstand staat. Wist je dat...


*het merendeel der mensen hun opvoeders en het systeem verdedigt dat hen met schade en schande "wijs" maakte?
*we op school onze hersens leren gebruiken en niet ons gevoel?
*we emotionele afhankelijkheid leren; goedkeuring dus? 
*we intellectuele afhankelijkheid leren; wachten tot een ander ons iets opdraagt? 
*we mensen die afwijken en uit de pas lopen straffen door “klikken”? (update:) Wat een ander woord voor verraad is?  Omdat we een ander niet gunnen wat ons nooit gegund is? 
*we nu nog bewust hebben te worden dat we allemaal zo'n keurslijf hebben en niets mogen zonder goedkeuring van een ander, die hoger geplaatst is?
*de schade van een dergelijke “opvoeding” tot breinloze drone, dwars tegen onze eigen ideeën en overtuigingen in, onvoorstelbaar is en allerlei klachten geeft die niemand kan plaatsen zodat ieder uit ellende en onwetendheid maar weer gaat zoeken naar oplossingen in datzelfde systeem dat die klachten veroorzaakte?

*niemand gelukkig is?
*niemand leeft? (ik heb het niet over ademen)
*niemand mens is - maar een slap aftreksel ervan zonder ruggegraat, zonder eigen wil, zonder eigenwaarde, zonder zelf-vertrouwen, zonder stabiliteit, zonder mentaliteit? En dat dat zich uit in het gedrag als: Onvolwassen, KleinZielig en Kinderachtig? In plaats van Nieuwsgierig, Grootzielig en Stabiel?
*jouw irritatiepunt en de dingen die je zegt als gevolg ervan, eenvoudig te checken zijn door je af te vragen: “ís dat zo, of dénk ik dat?
*bijna niemand dat aandurft en het liever buiten zichzelf zoekt?
*de wereld een komedie is voor de denkenden en een tragedie voor de voelenden? Weet je wat dat betekent? Zo ja, weet je dan wat voelen is? Weet je dat of dènk je dat te weten? Hoe weet je het verschil? Wat is de functie van voelen eigenlijk? Waarom ontloopt ieder mens z'n gevoel en z'n pijn dan, als ieder mens zo goed zegt te weten wat de functie van voelen is? 

*er steeds meer mensen zijn die zich afvragen: is dat àlles? 


Bron: facebook.com/HetLichaamLiegtNooit/posts/599493233493681 - eerder gepubliceerd op 19 september 2014 op facebookVervolg: een stappie dieper... Wist je dat:-we lang niet zoveel hoeven te werken als ons voorgehouden wordt? Daar vond ik een knap filmpje over: Workers of the world... relax! Snijdt hout en houdt ons de spieg-HEL voor...
-iedereen vraagt “wat wil je later worden”?
-het enige juiste antwoord is: “30 jaar - en daarna zien we wel weer”?
-je nooit iets kunt worden dat je niet al bent?
-je al iets bent?
-de enige reden achter die vraag is dat jou en mij aangeleerd wordt om ons te conformeren, dus om te zorgen dat je in het gelid loopt van “werken, kopen, belasting betalen en niet-protesteren?”
-werk meestal dodelijk saai en uitputtend is?
-werk geen genoegdoening geeft en veel soorten werk onnodige bezigheidstherapie is?
-school, werk, gevangenissen en psychiatrische ziekenhuizen opvallende overeenkomsten kennen? Zoals geen vrijheid, geen privacy, en het gaat om jouw aanwezigheid en om het conformeren met de rest?
-de maatschappij jou waardeert op de mate waarin je in het gelid loopt en de schoolse regels toepast?
-de maatschappij jou afrekent, afkeurt, straft op de mate waarin je afwijkt van de regels - als krabben in een ton?; die trekken elkaar naar beneden, niemand mag ontsnappen?
-“mag dat wel?” bij alles een vraag is die onze schijn-vrijheid kenmerkt? 
-spelletjesprogramma's op tv ook weer over prestatie en tijdsdruk gaan?
-het systeem voorziet in schijn-veiligheid en schijn-zekerheid zolang we er maar in meegaan? En dat dat de broze basis is van ons fundament
-niemand het voor het zeggen heeft behalve onzichtbare krachten en schimmige figuren achter de schermen in grote bedrijven die belasting ontduiken via de Dutch Sandwich methode, goed voor 32.000 miljard dollar per jaar
-de koning 823.000 per jaar netto uitgekeerd krijgt (en de rest, aan kostenvergoedingen) en daarvan niets zelf hoeft te betalen, ook  geen belasting, en het volk zich collectief niet afvraagt waar dat goed voor is, niet uit vertrouwen maar uit laksheid?
-het volk het systeem niet ter discussie stelt?
-het volk vindt dat een ander het moet weten en bepalen? De gemeente, de huisarts, de overheid - zij die hoger geplaatst zijn moeten het weten en voor ons zorgen?
-van alle beslissingen die worden genomen door regeringen in dit wilde westen, consequent de minst gunstige, meest destructieve en minst duurzame gekozen wordt?
-dat het erop lijkt dat we met z'n allen in een rijdende auto zitten die in volle vaart op een muur afstevent terwijl wij onderling vechten over wie er bij het raampje mag zitten? 
-niemand ooit geleerd heeft te luisteren noch om z'n gevoelens te verwoorden? 
-we kinderen dus niet leren zich uit te spreken over hun gevoelens, en “luisteren” naar een hoger geplaatste in de rangorde verworden is tot “kritiekloos gehoorzamen”?
-we kleine kinderen terroriseren door te stellen dat ze moeten luisteren zonder dat wij luisteren naar het kind?
-kinderen zelf uitstekend weten wat ze nodig hebben om zich te ontwikkelen en dat vanzelf laten zien als we ze de kans geven maar niet die ruimte geven en daarmee eigenwaarde en zelfvertrouwen ontnemen?
-wie zonder eigenwaarde en zelfvertrouwen opgroeit, een houding aanmeet om mee te kunnen komen in het onlogische, onbegrijpelijke, verderfelijke systeem? 
-wij mensen ons niet bezig houden met hoe we leven en dus ook niet met hoe we dood gaan? 
-we allen dood gaan maar niemand weet of dat na een lang slepend ziektebed is of door een attack of dat we vitaal gaan en dat ons dat niet boeit?
-onbewust en dus vanzelfsprekend ontoereikend voor ons lichaam en voor ons zelf en ons leven zorgen? 
-wij mensen er alles aan doen om onze wil, emotie, ons levensplezier en onze levenskwaliteit te onderdrukken en dat mensen daardoor niet weten dat ze feitelijk niet leven maar overleven?


Wist je trouwens ook dat...-de lucht niet meer zo blauw is als dertig jaar geleden? Dat de diepblauwe hemel verdwenen is? En nu mistig? 
-er gif in alles zit? 
-wij onze kinderen geweld aandoen dus terroriseren, zelfs geestelijk en emotioneel verkrachten en zelfs lijfstraffen geven om zo te zorgen dat ze het systeem in stand houden?
-dat dat emotionele kou geeft in een overdosis die ons de rest van ons leven parten speelt, ons denken beïnvloedt en zelfs de meest ellendige ziektes geeft uit trauma over het feit dat wij niet de ruimte kregen die we nodig hebben als mens om ons-zelf te zijn?
-de meeste mensen deze boodschap nu willen aanvallen en mij willen slopen omdat ik “hun” systeem onderuit haal waar niemand voor gekozen heeft, niemand achter staat maar iedereen wel door de strot geduwd heeft gekregen? Tegen beter weten in?

-ik dit allemaal met lede ogen aanzie?
-ik het allemaal ruk vind?
-ik iedereen dom vind die dit normaal vindt? 

-dat er een weg uit is door jouw nieuwsgierigheid en dus jouw hart te volgen? 

-dat er nog bijna niemand er interesse in toont?
-dat we daardoor wel collectief onherroepelijk vast móeten lopen voordat we het wèl gaan zien?
-dat ik daar met een kopje koffie in de hand, verkneukelend op zit te wachten? 
-dat ik me straks kapot ga lachen om al die idioterie van mensen?
-dat ik nu al een doos tissues in huis heb gehaald voor dat moment?


-dat er workshops gegeven worden om jou persoonlijk aan te tonen hoe ieder mens zichzelf saboteert om in plaats van te leven vanuit Gezond Verstand alles en iedereen in een rotgang naar de verdoemenis te helpen...?
-de titel van die workshop “volg je hart” is met als ondertitel: “Doe jij wat je wil? Hoe rem jij jezelf af?” en te vinden is op facebook.com/events/335072396659957 en op hetlichaamliegtnooit.nl/.../volg-je-hart ?
-en dat dat hart-stikke leuk is en mensen er gefascineerd en onder de indruk vandaan komen omdat ze de boodschap van hun eigen ziel voor het eerst gepresenteerd krijgen en omdat ze het zó nooit bekeken hadden?
-er nog meer blogs over het onderwerp zelf-sabotage te vinden zijn en daarvan onderaan enkele links staan?
-er verschil is tussen Kennis en Wijsheid? Kennis alléén is onvoldoende; Wijsheid is Doen? Zoals in de film Peaceful Warrior wordt gedemonstreerd?
-waarheid spreken een teken van liefde is? 
-weten is doen, dus je weet niets als je het niet ook laat zien?

++19 september 2014 07:55 uur, online 7 januari 2015 13:45 uur, update 17 januari 2022, vervolg toegevoegd met link onderaan ++


Meerleeslinks:

nieuw: 


Tip - meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de volgende weblog in je mailbox1 opmerking:

  1. Hallo hallo,

    Ik heb de link geplaatst op mn facebook, geen likes, wat er in de tekst al aangegeven wordt mensen kijken niet verder dan hun neus lang is...verdiepen zich nergewns in....ik las het stuk en idd vind zelf nauwelijks aansluiting voor deze manier van denken, iedereen weet t beter, ze luisteren niet eens naar de inhoud, idd het cadeautje wordt niet uitgepakt....Ik draai ook mee in de mallemolen, maar trek me regelmatig terug....hoofdschuddend en me afvragend wanneer iedereen nu eens echt wakker wordt, want s ochtends opstaan kan iedereen.....Bernadine

    BeantwoordenVerwijderen