donderdag 1 januari 2015

Verslaafd aan geld

We horen kickend van blijdschap op te staan en in blijdschap en nieuwe dag te begroeten. Blij dat je leeft. Blij dat je het leven om je heen kunt begroeten, in welke vorm het zich ook aandient. Te leven vanuit verwondering en in “awe” om ons heen kijken.

Er horen mensen te zijn die ons laten zien dat de zon schijnt en dat niets de moeite waard is om ons zorgen over te maken. Dit las je al in de vorige blog de boodschap van 2014 : “Kijk eens hoe we ons druk maken over helemaal niets...”

We horen te streven naar blijdschap, plezier en verbinding. In plaats daarvan zie ik afgeleefde en uitgeputte gezichten van mensen die geen levenslust meer hebben. 


Louie Schwartzberg (http://youtu.be/gXDMoiEkyuQ?t=4m24s) laat ons zien waar we dankbaar voor hebben te zijn en dat niets vanzelfsprekend is. 

Dat betekent dus dat de lasten die jij draagt, kunstmatig zijn. Door de mens gecreëerd en door anderen geaccepteerd. Jij hebt ooit toegestaan dat het zo gaat zoals het gaat, ja toch? Ga zelf maar na:
Heb je een probleem? -Nee. Heb je er een probleem van gemaakt? -Ja. Want je moet van alles en dat is een probleem. Je moet geld verdienen want je moet rekeningen betalen want ... wacht even... Da's niet gezond hoor. Waarom moeten mensen continu zoveel en dieren niet? Hoe is die verslaving aan geld tot stand gekomen eigenlijk? 


We zijn verslaafd aan geld


Je zou rustig mogen stellen dat we verslaafd zijn geraakt aan geld. Tot slaaf gemaakt van een gedachtespinsel. Geld bestaat helemaal niet. 4% ervan is tastbaar, de rest is virtueel. Bedacht, dus. Geld, de belofte van geld of het tekort eraan doet ons de gekste dingen doen. De dreiging je huur niet te kunnen betalen is genoeg om ons te laten rennen voor een hongerloon oftewel schijtsalaris. Of minder. De wereld is compleet gestoord want je ziet mensen rondjes rennen achter hun eigen staart aan met ogen die van hondsdolheid getuigen. Ieder is bij zichzelf weg!

Hoe kan dat nou? Zo zijn we toch niet gemaakt? 
We horen kickend van blijdschap op te staan en in blijdschap en nieuwe dag te begroeten. Blij dat je leeft. Blij dat je het leven om je heen kunt begroeten, in welke vorm het zich ook aandient. Te leven vanuit verwondering en in “awe” om ons heen kijken. Weet je nog?

Dus waar zijn we nu eigenlijk verslaafd aan geraakt? Aan het systeem dan toch? Dát deugt niet. Kijk naar alle belastingen en accijnzen op alles. Het woord alleen al. BeLASTingen. Aangifte. Aanslag. Na-vordering. Het taalgebruik alleen al is afschrikwekkend. Wist je trouwens dat onze gevreesde Belastingdienst een Algemeen Nut Beogende Instelling is en dat verplichte giften zonder directe tegenprestatie aftrekbaar zijn van dergelijke ANBI-instellingen? Zie www.dereunie.info (workshops). Heb je niet van mij hoor. Daar zie je aan hoe krom dit systeem eigenlijk is. 

Waarom hebben we geen eetbare planten in onze directe omgeving? Waarom heeft geen enkel mens nog sprankelende nieuwsgierigheid en is alle creativiteit bij iedereen uitgeblust? Waar is interesse in zijn medemens gebleven? Waarom zie en hoor ik stil en luid protest van jongeren? Waarom is iedereen bij zichzelf weg en loopt met gebogen hoofd over straat? Wat is er mis met ons systeem?

Wie daar antwoord op wil moet zoeken en graven en komt qua oorsprong bij de kerk uit. Wat dacht je dat de eigenlijke reden van Heksenjachten is geweest? Waarom moesten die mensen dood? Eeuwenlang? Wat heeft dat gedaan met het volwassenloze levensniveau anno nu? 

De oplossing is simpel. Ga naar je hart. In ons gevoel zit de verlossing. Laat ons Gezond Verstand oftewel het Gevoelsverstand - dat waar het hart bij zit - ons weer leiden. Doe wat je leuk vindt, niet wat je niet leuk vindt. Dat heeft nooit gewerkt. De tijd van slavernij dienen we achter ons te laten en niet door ons kop in het zand te steken maar actie te ondernemen. Stap één is beseffen hoe het is. Stap twee is vastlopen en het nu wel genoeg vinden. Stap drie is willen. Dat is een spanningsveld, geen keuze; het bouwt zich op tot het niet meer te houwen is en dan ga je van-zelf de juiste dingen doen om jouw levenskwaliteit te verbeteren. ++Meer? Nog geen genoeg? 

De boodschap van 2014 | dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/12/de-boodschap-van-2014.html
Waarom we zoveel móeten | dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/09/waarom-we-zoveel-moeten.html
Schuld en het zwaard van Damocles | dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.nl/2014/11/schuld-damocles-moeten.html
Workers of the world... Relax! http://youtu.be/Ie5zO-mF31M

Geen opmerkingen:

Een reactie posten