vrijdag 16 juni 2023

Ontmoeting en toerrit in de Zaanstreek op 2 juli '23; vertrek vanaf Hotel Huis te Zaanen, Wormerveer

Ontmoeting van en voor motorrijders en belangstellenden plus kleine toerrit door Zaanstad, op 2 juli 2023


Goeiedag, motards! Het programma voor 2 juli:

  • mooi weer, goeie zin, en goed humeur;
  • volle tank, volle maag; koffie en broodjes;
  • lekker buiten in de zon, kwekken met andere geïnteresseerden, rond de glimmende bolides naast het terras, voor en na een korte toerrit
Dat zijn de ingrediënten voor een gezellige dag en portie Verse Verbroedering aan de Zaanbocht, dus in en door de Zaanstreek, op zondag 2 juli vanaf 10:30 uur in Hotel Huis te Zaanen.

Planning


Vanaf 10:30 uur verzamelen voor koffie en broodjes bij Hotel/restaurant/Wijn(bar) "Huis te Zaanen", alias Wijn te Zaanen; Zaanweg 93-94, in de Zaanbocht te Wormerveer (Noord-Holland).

Tussen 11.30 en 12.00 uur vertrekken voor een bescheiden toerrit door de prachtige Zaanstreek van zo’n 60 km (en kan korter als de koffie uitloopt - zie onder)

Het streven is om tussen 13.00/13.30 uur voor lunch en aperitief terug te zijn bij Hotel/Wijnbar Huis te Zaanen. 

Tip 1: iedereen kan de route als GPX laden in zijn of haar eigen routeplanner. We zijn zo'n anderhalf uur onderweg. Dat is de theorie. Zet gerust de route alvast op jouw DomDom, voor de zekerheid. Hebbi die niet, dan rij je natuurlijk gewoon achter jouw voorganger aan
Tip 2: de toerrit kunnen we terplekke aanpassen. De rit is in de vorm van een "acht" dus deze is precies in tweeën te splitsen zodat we eerder terug zijn, mochten we (met het koffiedrinken of onvoorzien oponthoud) te zeer uitlopen. Of als men hevig naar koffie verlangt. Of moet plassen.
Tip 3: degene die niet aansluit en gaten laat vallen (zoals vorige keer, zodat we in slakkegang moeten gaan rijden), mag achteraan gaan rijden
Tip 4: wie er niet genoeg van kan krijgen, kan even de N9 pakken, Den Helder aantikken en is dan op tijd terug voor het avondeten.

Einde: de keuken sluit rond 22 uur, de frituur blijft aan tot "sluit" dus de borrelhapjes kunnen grofweg blijven komen tot middernacht en daarna kun je boven het restaurant blijven slapen...!

De locatie: precies in de Zaanbocht, aan de Zaan |


Waarom het statige, iconische "Huis te Zaanen"
: de reden dat we bij dit Huis te Zaanen beginnen en eindigen is ten eerste de schitterende locatie aan de Zaan, waar deze precies een bocht van 180 graden maakt; en ten tweede de financiële strop die deze ondernemers in november jl. gehad hebben, door brand was men alle voorraad kwijt van de wijn-groothandel, die van dezelfde eigenaar is. En dat terwijl de eigenaren deze zaak nog maar kort tevoren hadden overgenomen en dus eigenlijk nog onvoldoende inkomsten hadden. 

Praktisch |


Geen kosten, iedereen rijdt op eigen titel dus voor eigen verantwoordelijkheid, (en eigen risico en aansprakelijkheid) en is op zijn eigen tijd welkom bij Huis te Zaanen. Koffie en lunch zijn voor eigen rekening.

* De route kan men tevoren zelf laden als GPX, via deze link: myrouteapp.com/route/open/7667435; kies "paginamenu", "exporteren" en kies het format.

Tanken kan hier: viamichelin.nl/web/Tankstations/Tankstations-Wormerveer-1521-Noord_Holland-NederlandKom gerust met een volle tank. 60 km is niet heel veel, maar toch. Een lijstje: 
  • Shell langs de Wandelweg; "Plein 13", nr 6, in Wormerveer-Zuid
  • Esso: Kerkstraat 245, vlakbij de dorpskern van Wormerveer
  • Tango: Vlasblomweg 20, op het industrieterrein van Wormerveer
  • Arpos: Samsonweg 1, op het industrieterrein van Wormerveer
  • Tinq, Wandelweg 6, naast Station Wormerveer (deze heeft géén E5/98)
  • Lukoil vanuit Zaandam; Provincialeweg 47, Zaandam
  • Fieten Oil, vanaf de A9; langs de provinciale weg; "Busch 12", Krommenie, naast restaurant De Krokodil
* Parkeren: er is die dag parkeerruimte gereserveerd direct naast het terras. De parkeerplekken zijn voorzien van bloembakken en wijntonnen om auto's te weren. De motoren kunnen daar dus tussen staan.
TIP: parkeer achteruit in, met de kont naar de Zaan, zodat je zó kunt wegrijden.
Nog een TIP: zet de motoren recht naast elkaar, dus parallel, zoals in een motorwinkel, dat geeft de mooiste aanblik. "Het oog wil ook wat.
De foto rechts toont hoe het bij een vorige ontmoeting toeging. Stond er strak bij!

* Bij rijden in colonne, vanwege de gezelligheid en saamhorigheid: baksteensgewijs, dus om-en-om (de voorste links op het wegdek, degene erna rechts ervan, de daarop volgende weer links), om verder vooruit te kunnen kijken. Variant erop is gebaksteensgewijs rijden; geen idee hoe dat smaakt.
Weg kwijt? Bestudeer de route van tevoren en probeer te onderscheppen. We keren sowieso terug waar we gestart zijn. In nood kun je mij bellen (nummer is bekendgemaakt via e-mail). Ik heb "oortjes" in mijn helm. Alleen bij moeilijke vragen doe ik een zuur slagroomsoesje na. Of een ongestemde piano.

Wie vorig jaar is mee geweest zal delen herkennen van deze prachtige streek maar toch zijn er opvallende wijzigingen; zo heb ik de klinkers langs de Noordervaartdijk dit keer gemeden (onzin, want in de oude dorpskern van Uitgeest worden die gewoon weer toegevoegd!) en wat meer bochten en vooral fraaie vergezichten toegevoegd, vooral in het tweede deel tussen Starnmeer, Spijkerboor (daarrr zijn door de weeks wegwerkzaamheden maar niet in het weekend), Neck en Wormer. Da's genieten. Van de vorige route zie je een prentje onderaan. Update: Uitgeest schijnt dit weekend Kermis te hebben; kan zijn dat we daar omheen moeten, dan.

Scheuren is er niet bij, daarvoor gaan we volgend jaar naar Zandvoort.
Enne: gaten laten vallen, opzettelijk, betekent: achteraan rijden - daar kun je niemand hinderen.

Heel veel plezier!

Grijnzende groet,

rj

PS: neem gerust een extra helm mee voor eventueel iemand mee achterop te nemen, als je dat ziet zitten
PPS: een volgende rit zou wel eens vanuit de Overtoom in Amsterdam kunnen starten om van daaruit de prachtige stukken richting de kust te pakken; dus als je dit al bevalt, hou dat dan in de gaten. Updates volgen.

Handige hyperlinks |

* routemyrouteapp.com/route/open/7667435 ; men kan ook de app downloaden 
* promoartikel in Rodi "Verse Verbroedering" van 1 mei en "Ontmoet en geniet tijdens toerrit Zaanstad" van 22 juni, aangevuld met een (foto)verslag van 4 juli: "Ontmoeten en Genieten; toerrit groot succes"
* tanken: zie viamichelin.nl/Tankstations-Wormerveer-1521-Noord_Holland-Nederland
* idee & filmpjevoorjewijkie.nl (december 2022)

Foto's | 


Van de vorige ontmoeting op zaterdag 16 juli 2022 is het volgende beeldmateriaal:
Foto's van de nieuwe ontmoeting, van zondag 2 juli 2023, bij/vanaf Huis te Zaanen:

Update | aankondiging in Zaans Stadsblad van 22 juni 2023:


Update: fotoverslag van zondag 2 juli 2023:


Filmpje van fly-by, over Wijdewormer: 

Update 4 juli '23

Rodi Media, die wekelijks het Nieuwsblad Zaanstad verspreidt, heeft mijn ingezonden "verslag" digitaal geplaatst; zie deze link: rodi.nl/zaanstad/nieuws/349017/ontmoeten-en-genieten-toerrit-groot-succes

Tevens heb ik nog een paar extra (hele korte) filmpjes geplaatst, waarvan je de eerste al kende van André (staat hierboven): 

[1] Ontmoeten en genieten; motor toerrit 2 juli 2023, fly-by in Wijdewormer, Zaanstreek: https://youtu.be/_19tDhRxfEI 

[2] Motorrit "Ontmoeten & Genieten" van 2 juli 2023, net na vertrek uit de Zaanbocht: https://youtu.be/5xGsxUYRGFg (6 seconden lang)

[3] Motorrit "Ontmoeten & Genieten" van 2 juli 2023, vertrek van meetingpoint na Neck, bij WijdeWormer: https://youtu.be/qnDURKaAgvE (minuutje tussen de bomen)

bonus: filmpje van 16 juli 2022: https://youtu.be/97E411y9s7w (14 seconden)

rj++

Geen opmerkingen:

Een reactie posten