zaterdag 9 januari 2016

Trouw zijn aan jezelf mag niet

Trouw zijn aan jezelf mag niet; voor jezelf kiezen wordt als verraad gezien en met verraad bestraft.

Ik heb het niet over egoïsme. Ik heb het over trouw zijn aan jezelf om jezelf niet te verraden.
Dat wordt niet getolereerd in een hechte gemeenschap die geleerd heeft om te conformeren en alles buiten zichzelf te zoeken en straft andersdenkenden meedogenloos af. Ogenblikkelijk.

Teksten van Oriah Mountain Dreamer en Baltimore uit 1692 zijn daarom voor sukkels. Dat dóe je niet, wat daarin staat.
Iedereen vindt die teksten mooier dan mooi, maar niemand mag dat in de praktijk brengen. Dan is dat verraad ten opzichte van het collectief en wordt je geïsoleerd. Onherroepelijk en onbespreekbaar, dialoog is onmogelijk.


Verraad


Geloof je mij niet? Kom kijken. "We gaan met z'n allen of we gaan niet" lijkt het credo van het westers geconditioneerde volk en zo is het. Wie stappen maakt wijkt af en wordt neergehaald als slechterik. Met woorden en daden wordt het voorbeeld voor zo'n gruweldaad gesteld - je ontvlucht het collectief niet!

De reden is simpel. Mensen bestrijden wat hen nooit gegund was. Je gunt het niemand om verder te zijn dan jou want zo iemand behandel je als melaatse, als paria. De projectie viert hoogtij, uit naam van conformisme: je past je aan. Dáárom zijn scholen zo maaiveld-achtig: iedereen hetzelfde. Wie afwijkt wordt vermoord, geestelijk, en lichamelijk met Ritalin-pillen en we zijn als de dood om op te vallen, af te wijken en dus slikken we het maar. 
Dát is verraad aan onszelf onder druk van hoogverraad vanuit de gemeenschap.

Wat is projectie eigenlijk, anders dan "de ander moedwillig geweld aandoen uit eigenbelang"? 

Het is tijd in te zien wat we nu eigenlijk doen en waarom. 
Onze conformistische gruweldaden zien voor wat het is: terreur en onderdrukking van het individu en van het zelf.Baltimore 1692: jaczitman.nl/baltimore.html
oriahmountaindreamer.com

bron: fb.com/817707408338928, 9 januari 2016, 9:59 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten