woensdag 8 september 2021

La belle verte - the green beautiful - onze groene planeet (1996)

De film La belle verte oftewel the green beautiful - onze mooie groene (planeet) - uit 1996 toont ons hoe mensen behoren te leven. Telepathisch en intuïtief. Als collectief, verbonden met de natuur.

Deze film toont ons precies hoe wij mensen eigenlijk gemaakt zijn.


"La Belle Verte, een Franse speelfilm uit 1996, gaat over het leven van Mila. Zij woont op een andere planeet, waar de bewoners een NATUURLIJK leven leiden en telepathische gaven hebben.
Soms reizen ze naar andere planeten, om te kijken hoe het daar gaat. Mila besluit naar de aarde te gaan, omdat ze daar is geboren uit een aardse moeder.
Ze belandt in Parijs en staat versteld van de manier waarop mensen leven. Ze zijn volkomen vervreemd van de natuur, rijden rond in blikken dozen en ruilen voedsel tegen waardeloze papiertjes.

Met haar telepathische gaven verandert Mila het leven van de aardbewoners. La Belle Verte laat je de eenvoud van het leven zien en de magie die het met zich meebrengt op aarde. Ook wordt getoond dat we in een achterhaald economisch systeem leven en onze angsten op elkaar projecteren.
De film is vrolijk, vriendelijk, maatschappijkritisch, mooi en raakt je in je hart. De meeste bioscopen en tv-zenders weigerden deze film te vertonen. Als je hem gezien hebt begrijp je wel waarom."

Prachtige film... om af en toe weer even te bekijken, om geconfronteerd te worden met de pure schoonheid  die het menselijk bestaan te bieden heeft. En dat is zooo fijn...
-

Op internet is die film nog steeds te vinden, al moet je soms zoeken.
Zie facebook.com/HetLichaamLiegtNooit/videos/1369644623145201 en ook te vinden op: https://odysee.com/@QuantumRhino:9/La-Belle-Verte-1996-The-Green-Beautiful-English:a.

Ik heb 'm ook hier thuis, voor wie een filmavond wil. Download 'm gelijk, bvb via clipconverter.cc.

Tegen het kwijtraken van links op internet, hier herplaatst:

rj
trailer van La belle verte.

de situatie op aarde, besproken in de eerste scènes van de film

televisie: gewiste scène van TeleArc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten