zondag 19 oktober 2014

Gratis Fitness: bladeren vegen255 woorden | 
Uurtje bladeren vegen doet wonderen voor onze gezondheid. Onze fysieke gezondheid, en ook onze emotionele en mentale gezondheid, want je ziet en spreekt nog eens iemand. Een "toevallige passant" bijvoorbeeld. En na een half uurtje staat het zweet op je rug. Na een uur ben je helemaal klaar voor de douche. Gratis fitness en alle spiergroepen gebruikt op de meest natuurlijke manier want bovendien in de buitenlucht. (dichtbij.nl)

Het lijkt zo voor de hand liggend en dat is het ook. Waarom niet even rondom jouw eigen huis lopen om jouw eigen leefomgeving te verzorgen? Zo ben je bezig met je lijf, je spreekt mensen, je lokt de buren naar buiten voor een luchtig praatje ("dat kun je morgen weer doen hoor!" -Oh, ga jij aan de bomen schudden dan??). 


Bladeren vegen, door de knieën onkruid verwijderen, weer opstaan, omkijken om passanten te groeten ("Morning!" kweekt altijd reactie) en de bladeren in de groenbak proppen voorkomt dat bij drassig weer de mensen uitglijden voor je eigen voordeur èn je komt in beweging èn het is nog gezellig ook. In tegenstelling tot de binnenkant van de sportschool waar iedereen er uitziet alsof die heel druk bezig is en daarbij vooral niet gestoord wil worden. 

De grap is, dat we allemaal al gestoord zíjn; we zijn weg bij ons hart immers. Anders had iedereen wel op dit idee gekomen en had ik dit niet hoeven schrijven...

Roberrto spreekt in zijn Dagboek van een Vreemdeling zijn oprechte verbijstering uit over hoe we met elkaar omgaan en hoe dat anders kan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten