maandag 15 juni 2015

Onderzoek naar ons gedrag | Bezitsdrang en eigenbelang... wat is dat en... waarom?

Bezitsdrang, wat is dat? 


Ik stond naast haar op een zomerse dag terwijl ze zich stond te verlustigen aan de aanblik van een jongeling. “Zal ik hem gewoon vragen?” 
Ze wilde hem met zijn mooie gezicht pellen als 'n stuk fruit en opvreten. Consumeren dus. 

Dus... bezitsdrang, wat is dat? Een gedachte of daad van iemand die niet bij zichzelf is, om lusten te bekoelen die elders hun ontstaan vonden. 


Eigenbelang in de hoofdrol


Eigenbelang speelt hierbij de hoofdrol en dus de ego die ingaat op de innerlijke drang om te blussen wat er in je leeft zonder naar de werkelijke oorzaak te kijken. 

Per definitie is dit destructief want consumeren is vernietigen. Zo eer je niet je zelf noch de ander. 


Vampirisme: wanneer tijdelijk verlichting zoeken bij een ander structureel wordt


Zó kijken naar een ander mens brengt geen geluk. Het brengt tijdelijke verlichting van je eigen lasten en wel door die ze te (willen) vergeten en uiteindelijk door de ander ze te (willen) laten dragen. 

Zo is het begrip Vampier ontstaan; dat gaat niet over een exotisch monster dat ver weg leeft in Transsylvanië; het leeft in ons allemaal en het wil spreekwoordelijk het bloed drinken van een ander mens - precies die negatieve (vanuit een tekort gestuurde) wellust waarmee die dame naar die jongen keek. 

Zie je de overeenkomsten? Wij mensen willen ons vastbijten en het bloed drinken van een ander omdat we nooit geleerd hebben om levensplezier uit onszelf te halen. 


Levenslust het antwoord op achterliggend verdeel-en-heers-concept


Dat dat niet werkt, door een ander te (willen) plunderen, moet je zelf allang hebben ervaren. Wie levenslust uit zichzelf haalt komt een heel stuk verder en bereikt, uiteindelijk, moeiteloos een staat van euforie -bliss - zonder een spoor van“lijken” achter zich aan; van mensen die ze heeft willen uitzuigen als een parasiet. 

Veel meer mensen maken zich hieraan schuldig dan je zou verwachten. Dit parasitair gedrag gedrag zit in ons allemaal diep verborgen en is onderdeel van een uitgekiend verdeel en heers-concept dat eeuwen geleden begonnen is en oorsprong vond bij op macht beluste mannetjes en vrouwtjes die onderdrukking en bezit (a-ha!) in de hand werkten en niets positiefs met de mensheid als geheel voorhadden. 
Het gevolg is nu merkbaar, het resultaat van dat idee is om ons heen zichtbaar en toont anno nu onzichtbare tralies die onterecht de illusie van vrijheid voorwenden.


“Het resultaat toont onzichtbare tralies die onterecht de illusie van vrijheid voorwenden”

Waarom denk je anders dat we ons zo vreemd gedragen, schreeuwen tegen wildvreemden, tattoo's zetten, haren verven in opvallende kleuren, ons gezicht besmeuren om er “mooier uit te zien, en tot slot, dingen domweg stuk te maken uit onvrede...??

Het is louter protest
Het is een schreeuw om liefde. 
Alles wat we doen is om gelukkig te zijn en dat begint met gehoord en gezien te worden door andere mensen - bij voorkeur “hoger geplaatst” maar niet alléén - die daar niets om geven en in wier voordeel het niet is om jou die macht terug te bezorgen. 

Dus heb je dat zelf te doen. 

Dat begint met te gaan staan. Niet als slachtoffer om wat jou ooit is aangedaan maar als verantwoordelijke die zélf zorgt dat ie krijgt wattie nodig heeft. 

Voel je het verschil? Een slachtoffer van een onderdrukkingsstaat wil gezien worden en vráágt eerherstel.
Een verantwoordelijk iemand zorgt zelf voor eer en trots en overwint de tekortkomingen in zichzelf door de lagen van z'n verdriet aan te gaan als de lagen van een ui en zo tot de kern te komen zonder een ander lastig te vallen. 


It's all a cry for loveWat we doen, doen we om ons beter te voelen: het is een schreeuw om liefde en aandacht. Dit verhaal neemt je mee langs de uithoeken van ons eigen stupide gedrag en doet jou tegelijkertijd inzien waar die ongelijkheid en ons tekort vandaan komt en wat het belang ervan is. Het is in het belang van hen die op macht belust zijn om niets van hun macht prijs te geven en de ander in onwetendheid en onderdrukking te laten ravotten. Het verdeel en heers-concept is al eeuwen succesvol doordat het niet doorbroken kon worden maar mensen gaan vanzelf dood en nemen hun denkfouten mee het graf in. Jonge mensen hebben waarheid in zich leven en willen het anders en zien dat die ongelijkheid niet werkt en ellende voortbrengt en zullen massaal in opstand komen. Het gaat niet om een revolutie, het gaat om het leren (op) Staan als mens - de Mens die we eigenlijk zijn volgens onze eigen innerlijke Natuur en ons innerlijk Weten - in deze spannende tijd der Grote Veranderingen. ++


Meerleeslinks


“Wat wij mensen doen en waarom | verband tussen Tekort. Behoefte. Intentie. Zucht naar Geluk. Levenslust. En werkelijke rijkdom”; "Ieder mens kampt met onvervulde behoeften - op een enkeling na; Niemand spreekt ze uit want “dat hoort niet”, we zijn dat dus niet gewend; Het gevolg is, dat naar de achtergrond is geraakt wat er in ons leeft en wij er zelf niet meer bij kunnen. We hebben letterlijk geen idee welke behoefte er in ons leeft..." 
Misschien wel de belangrijkste blog tot nu toe sinds "Warm Menselijk Communiceren" en "Vrouw, ik heb je nodig" (met links ernaar in dit artikel): dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/07/wat-wij-mensen-doen.html

Corrigeerbaar gedrag | de verwoestende werking van emotionele kou | aanleiding, oorzaak en gevolg op ‘n rij | dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.nl/2014/03/corrigeerbaar-gedrag.html

Protest: dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/10/stil-protest-wat-betekent-het-eigenlijk.html

Lees ook eens: moneycrisis.wordpress.com/2014/07/24/oekraine-en-massa-bedrog
en wanttoknow.nl/hoofdartikelen/leef-in-angst-en-geef-je-macht-uit-handen

2 opmerkingen:

  1. En als je niet "boven iemand kan staan" dan zoek je mensen op die jou kunnen levelen naar dat niveau!
    Door samen die persoon die al goed bezig is naar beneden te halen, als een groep bereik je meer dan alleen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat snap ik niet. Hoezo moet je boven iemand staan, en als je dan naar een hoger niveau wilt, moet je een ander naar beneden halen? Ik neem aan dat er hier wordt gesproken over bewustzijnsniveau. Maar tegelijkertijd vind ik dat niveau gebeuren ook een beetje zo van kijk ons even wij hebben een hoger niveau en zij niet, wat jammer dat ze nog niet zover zijn. Het voelt soms denigrerend aan. Hopelijk zie ik dat helemaal fout en krijg ik uitleg waardoor ik het beter begrijp.

    BeantwoordenVerwijderen