woensdag 15 juli 2015

“Hou jij ze arm, dan hou ik ze dom”

Welke godsdienstige proleet heeft ooit gezegd: “Hou jij ze arm, dan hou ik ze dom”? 

Doe jouw eigen onderzoek. Het is de perfecte en ultieme invulling geweest van “verdeel en heers” en schijnt ooit een priester tegen een grootindustrieel gezegd te hebben. Kijk wat het ons bracht.

We plukken daar vandaag de dag nog de vruchten van. Kijk om je heen; armoe troef, iedereen ongelukkig en.... dom, helaas.


Gezichtsverlies is weinig anders dan de angst voor straf, angst om het verkeerd te doen. Een onvolwassen fenomeen dat dus getuigt van onvolwassenheid, een fenomeen dat feitelijk niet bestaat buiten de hoofden van mensen en dus aangeleerd is voor 't in stand houden van schone schijn om maar mee te blijven hobbelen in de ooit door kerk bedachte regeltjes van niet-afwijken en niet-opvallen - en alles getuigt dus van angst voor straf; angst om het verkeerd te doen.

Want wat we doen is ronduit stupide te noemen en tegen-natuurlijk, oftewel: wat we doen druist recht tegen onze natuur en dus tegen ons wezen in: (zie deze korte film van 1 minuut) 
Erger nog, niemand durft af te wijken, bang voor de straf die wordt opgelegd om af te wijken en jouw eigen gang te gaan... 

Doe jouw voordeel met die wetenschap.++


Meer

*Corrigeerbaar gedrag | de verwoestende werking van emotionele kou | aanleiding, oorzaak en gevolg op ‘n rij - dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.nl/2014/03/corrigeerbaar-gedrag.html

*Warm menselijk communiceren in een land vol kou | dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.nl/2014/03/warm-menselijk-communiceren.html

*De wonderlijke energie van kinderen - en hoe dat afneemt in de loop der jaren | dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.nl/2014/03/de-wonderlijke-energie-van-kinderen.html

*“Wat wij mensen doen en waarom | verband tussen Tekort. Behoefte. Intentie. Zucht naar Geluk. Levenslust. En werkelijke rijkdom”
"Ieder mens kampt met onvervulde behoeften - op een enkeling na; Niemand spreekt ze uit want “dat hoort niet”, we zijn dat dus niet gewend; Het gevolg is, dat naar de achtergrond is geraakt wat er in ons leeft en wij er zelf niet meer bij kunnen. We hebben letterlijk geen idee welke behoefte er in ons leeft..." Misschien wel mijn belangrijkste blog tot nu toe sinds "Warm Menselijk Communiceren" en "Vrouw, ik heb je nodig" (met links in het artikel).
dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/07/wat-wij-mensen-doen.html 
wat wij mensen ermee doen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten