woensdag 1 juli 2015

ego

We willen elkaar betrappen op ego-gedrag

Wij mensen bekijken elkaar kritisch; of we niet hier of daar een trekje “slecht menselijk gedrag” laten zien. We willen elkaar dus betrappen op ego-gedrag. 
De crux is, dat NIEMAND daarvan gevrijwaard is. NIEMAND gaat vrijuit. Iedereen kent dergelijke “trekjes”. Dus wat is dat?

Dergelijke trekjes zijn onontkoombare uitingen van onze ziel om onszelf en anderen te attenderen op verbeterbaar gedrag.


Niemand staat open voor zichzelf 

Bijna niemand staat daar voor open; mooi dat ±60% van het volk liever lui dan moe is en 40% achter de horde aanloopt en kijkt wat die doet. 

Slechts een klein deel van een klein deel van de mensheid (een héél klein deel dus) wil z'n eigen levenskwaliteit verbeteren en luistert wél naar z'n gevoel. En ook die mensen vallen af en toe onontkoombaar en onherroepelijk door de mand met zulk slecht gedrag... Ze vertonen dezelfde “trekjes” omdat de ziel ons gelukkig en gezond wil zien en er alles aan doet om dergelijk verbeterbaar gedrag te tonen. Dan kun je er niet meer omheen namelijk. Doen we wel trouwens. 


Hoe dan wel?

Het is te doen hoor, consequent luisteren naar jouw gevoel en daarin stabiel worden. Het vraagt afleren en wel van totaal onzinnige en daardoor onnodige “regeltjes” en daar staat zeven jaar voor. 
Het is mij tot mijn eigen stomme verbazing gelukt en ik sta nu heel anders in het leven. 't Voelt vrij.


Wil niet zeggen dat ik geen verwijten naar m'n bol krijg; integendeel. Krijg ze aan de lopende band. Maar let op: mensen die mij verwijten maken, zoeken het nooit bij zichzelf maar bij de ander en projecteren 9 van de 9 keer hun eigen onvrede op een ander. Die koesteren dus hun ego - èn hun eigen, slecht menselijke gedrag. Dat blijft in stand. Moge. 

Die zijn niet te helpen dus lekker laten gaan. 
De spiegel voorhouden en zeggen dat ze ultra dom -want tegenstrijdig - bezig zijn en verder lopen.++

Geen opmerkingen:

Een reactie posten