maandag 9 juni 2014

Cola. Het bizarre gif dat de wereld overging

Hier zijn geen woorden voor |

Feest en Cola gaan samen hand en hand. Waar feest is, is cola.

Toch lijkt dit tegenstrijdig, want het bubbelende goedje brandt zich een weg door je lichaam om je gelijk een stuk minder feestelijk te voelen - of zelfs beroerd. Een glas cola is al voldoende om je spuugmisselijk te voelen. Toch zûpen we het met z'n allen omdat het “frisdrank” heet en je je er fris door voelt – zou dat door die bubbeltjes komen? Of laten we ons weer eens een oor aan fietsen?


Cola is erger dan vergif!

Als tiener ging ik met mijn zus en ouders naar Phantasialand. Dat was leuk. Een soort Efteling. Toen we dorst hadden en om drinken vroegen kregen mijn zus en ik elk een halve liter COLA met ijs in plaats van gewoon dorstlessend water OMDAT DAT DEZELFDE PRIJS WAS... 
Zus en ik keken elkaar ontsteld aan. Díe bènde...?? 
Van ons moeder moesten we dit maar opdrinken omdat we ons vader anders zouden teleurstellen. Echt, de redenatie alleen al. Hoe krijgt iemand dat de mond uit? Ik heb die bende niet opgekregen maar wat waren we misselijk erna. Ziek gewoon. Het feest was gelijk over. Hoe dom kun je zijn?


Cola is erger dan vergif. Zie deze link over het ontstaan van Cola en wat er in zit en wat het met je doet.
Besef, dat boeren in India cola gebruiken als pesticide.
Besef, wat er eigenlijk fris is aan fris-drank...behalve de temperatuur.
Besef, dat kou verdooft en je niet goed doet nadenken.
Besef, dat wij tjok-vol emotionele kou blijken te zitten als we zo dom zijn om ons lichaam aan zulke bende op te offeren.
Besef, dat je maar één lichaam hebt en reparatie kostbaar is.*klik op de foto voor een vergroting
*foto downloaden: rechter muisknop

Meer?
* filmpje zoals Coca-Cola dit zelf had moeten maken:

*Een lijst met toepassingen; cola als schoonmaakmiddel! - 20 practical uses for Coca Cola – proof that coke does not belong in the human body: realfarmacy.com/20-practical-uses-for-coca-cola-proof-that-coke-does-not-belong-in-the-human-body

Even genoeg zo?

2 opmerkingen:

 1. Sommige mensen vinden cola en roken zelfs lekker. Ons natuurlijke gevoel tegen iets wat slecht voor ons is, staat kennelijk in de ijskast...
  KOU - en dan bedoel ik emotionele kou, als gevolg van jarenlang in de kou hebben gestaan als kind - is er de oorzaak van te noemen dat we niet meer echt bij ons gevoel kunnen. Niet meer bij onze intuïtie. Dat hebben we te herstellen.

  Drink gerust cola zoveel je wilt. Ik kijk wel uit. Ik wil mijn lichaam daaraan niet blootstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Feest en Cola gaan samen hand en hand. Waar feest is, is cola. Toch lijkt dit tegenstrijdig, want het bubbelende goedje brandt zich een weg door je lichaam om je gelijk een stuk minder feestelijk te voelen - of zelfs beroerd. Een glas cola is al voldoende om je spuugmisselijk te voelen. Toch zûpen we het met z'n allen omdat het “frisdrank” heet en je je er fris door voelt – zou dat door die bubbeltjes komen? Of laten we ons weer eens een oor aan fietsen?

  Cola is erger dan vergif! | Als tiener ging ik met mijn zus en ouders naar Phantasialand. Dat was leuk. Een soort Efteling. Toen we dorst hadden en om drinken vroegen kregen mijn zus en ik elk een halve liter COLA met ijs in plaats van gewoon dorstlessend water OMDAT DAT DEZELFDE PRIJS WAS...
  Zus en ik keken elkaar ontsteld aan. Díe bènde...??
  Van ons moeder moesten we dit maar opdrinken omdat we ons vader anders zouden teleurstellen. Echt, de redenatie alleen al. Hoe krijgt iemand dat de mond uit? Ik heb die bende niet opgekregen maar wat waren we misselijk erna. Ziek gewoon. Het feest was gelijk over. Hoe dom kun je zijn?

  BeantwoordenVerwijderen