zondag 15 juni 2014

Wat kom je halen? | Laten we het eens anders bekijken...

369 woorden |

'Wat kom je halen, wat kom je brengen in deze wereld?'

~nr 3 in de serie intrigerende vragen om een saaie avond op te leuken - na 'wat kom je hier doen?' en 'ben je wel goed bij je hart??'~
Stel: "Wij komen allemaal wat halen. Wij, mensen, die de KOU kennen van de godverlaten westerse wereld. Jij, ik, iedereen. 'Kou' is leven zonder (de warmte van ons) hart immers. Daarvan raakt iedereen beschadigd in onze 'gedraag je' en 'doe-nou-maar-wat-ik-zeg-samen-leving' die niet meer weet wat Samen-Leven inhoudt en pasgeborenen en ouderen van dagen opsluit in lucratieve inrichtingen in plaats van vreedzaam en liefdevol bij elkaar. 'Individualisering als maatstaf en dekmantel voor veréénzaming'. Armoe in de samen-leving die de tralies van de gevangenis niet ziet noch herkent."

'Wat kom je halen?' is daarom een terechte vraag. Eentje die ons zelden wordt gesteld en in het verlengde ligt van het liefdevolle 'Wat heb je nodig?' En tegelijk buitengewoon nuttig gebleken voor de verkoop van chips, chocola, bier, sigaretten, drugs, seks en andere stemming- en emotie-onderdrukkende middelen of maatregelen, goed voor doelmatig gecreëerd tijdelijk geheugenverlies.

Het getuigt van een denk-fout te stellen dat je als individu niet iets komt halen terwijl heel je wezen iets anders uitstraalt.

'Ken uzelve'
Ik zeg: stelling bewezen. Nu nog onderkennen wat vaak onbewust gebeurt.


Overzicht

Het geeft overzicht, te leven vanuit het hart. 
Het geeft overzicht, te leven vanuit je eigen partner zijn. 
Het geeft overzicht, te leven als één met jezelf. 

Het niet onderkennen van het belang van die vraag of het antwoord erop... daarbij slaan firma's als Verkade, Heineken, Philip Morris en Coca-Cola zich lachend op de kniën en de suikerindustrie floreert er bij. 

De definitie van Koopkracht is derhalve 'ik kan levensgeluk niet uit mezelf halen maar ik kan het wel kopen'. 

Wie één is met zichzelf, heeft niets anders nodig om gelukkig te zijn en leeft in het moment. 

Heb je nu een vraag?


Heb je nu eindelijk een vraag? Niet? Schaam je je niet wanneer je niet eens een vraag hebt? Wat is er mis dan? Ik stel: afleiding is "om maar wat te hebben". Roken. Choco. Bier. Seks. "Om maar wat te hebben". Hoe bestaat het dat mensen geen vragen stellen...? Hoezo collectieve verwarring?



Meerleeslinks (om iig wat vragen op te wekken):
Vervolg: ik heb een vraag voor je

2 opmerkingen:

  1. "Wij komen allemaal wat halen. Wij, mensen, die de KOU kennen van de godverlaten westerse wereld. Jij, ik, iedereen. 'Kou' is leven zonder (de warmte van ons) hart immers. Daarvan raakt iedereen beschadigd in onze 'gedraag je' en 'doe-nou-maar-wat-ik-zeg-samen-leving' die niet meer weet wat Samen-Leven inhoudt en pasgeborenen en ouderen van dagen opsluit in lucratieve inrichtingen in plaats van vreedzaam en liefdevol bij elkaar. 'Individualisering als maatstaf en dekmantel voor veréénzaming'. Armoe in de samen-leving die de tralies van de gevangenis niet ziet noch herkent."

    'Wat kom je halen?' is daarom een terechte vraag. Eentje die ons zelden wordt gesteld en in het verlengde ligt van het liefdevolle 'Wat heb je nodig?' En tegelijk buitengewoon nuttig gebleken voor de verkoop van chips, chocola, bier, sigaretten, drugs, seks en andere stemming- en emotie-onderdrukkende middelen of maatregelen, goed voor doelmatig gecreëerd tijdelijk geheugenverlies.

    Het getuigt van een denk-fout te stellen dat je als individu niet iets komt halen terwijl heel je wezen iets anders uitstraalt. 'Ken uzelve'. Ik zeg: stelling bewezen.

    Afleiding is "om maar wat te hebben". Roken. Choco. Bier. Seks. "Om maar wat te hebben". Hoezo collectieve verwarring?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schreef deze reactie aan iemand: "Het ligt eraan hoe je het wilt zien. Elke stelling die ik omhoog gooi is uit ingeving en vraagt een andere manier van 'denken' - de manier die 'voelen' heet:)

    "Bij de post over 'wat kom je halen' gaat het dus om het consequent buiten onszelf zoeken. Het gaat om 'afleiding zoeken' en maakt dat we 'afhankelijk' in het leven staan - en dus gaat 't om de overmaat. Alles wat natuurlijk is, seks inclusief, of relaties in het algemeen, kan verslavend zijn, namelijk 'om maar wat te hebben'. We hebben op te passen dat we niet alle mogelijke situaties beschrijven die anders zijn of de stelling tegenspreken. Daar zijn we niet naar op zoek. Wel naar eenheid en bewustwording. Wel... voilà:)

    "Ik nodig je uit. Lees de weblog nog 's? Seks in het algemeen is m.i. voornamelijk verworden tot 'vlucht-gedrag' en niet langer tot ZUIVERE uiting van Liefde. Kun je dat plaatsen?

    BeantwoordenVerwijderen