maandag 3 maart 2014

Contact is warmte uitwisselen

472 woorden
hold me nowWat doen we hier -op internet- in plaats van buiten spelen?

In een verkilde maatschappij ontkom je er niet aan dat mensen enerzijds naar binnen gaan… letterlijk – geen hond op straat, niemand zit voor zijn deur op straat en in het winkelcentrum zie je mensen maar niemand spreekt een ander aan.

Geen contact dus

Anderzijds is er die diepe behoefte om te connecten… Relatiesites en sociale media hebben het er letterlijk druk mee. Zoals ik het zie is de reden, dat we eigenlijk “warmte willen uitwisselen“. 
Drie w’s. Leuke variant op www trouwens.

genegenheidWe weten niet meer hoe in real life – maar op facebook hebben we die manier gevonden. Aantrekkelijk en…verslavend. Zeggen we. Terwijl we onszelf impliciet bestraffend toespreken:(

Wat is verslavend? Facebook of contact willen hebben met medemensen en gelijkgestemden van over de hele wereld, die real time foto’s en belevenissen met ons delen vanaf een ver eiland? Of opdissen waar we tegenaan lopen, zodat we uit onverwachte hoek ineens een waar woord of warme digitale omhelzing krijgen aangeboden?
In deze tijd van verkilling is het niet meer dan logisch dat we in onze subgroepjes verbinding zoeken. Relaties houden ons in leven!
Contact met een ander is…warmte uitwisselen. Zo viel het mij in, althans. Ik ben niet origineel, Satchmo zong het al eerder...*)

Zie je nu hoe leuk het is met anderen dat te doen? Ik merk dat het om die reden ook zo tof is om naar een festival te gaan. Of het nu rollende keukens is -met lekker eten- of Open Up achtige dingen; met gelijkgestemden is het goed samen kersen eten.

Ik las ooit dat we in de kern daarop uitkomen. Zielen vieren feest als ze elkaar tegen komen. Kijk naar dolfijnen die 90% van hun tijd spelen. Lolmaken.
In deze tijd van verkilling is het niet meer dan logisch dat we in onze subgroepjes verbinding zoeken.
Dus… DAT hebben we hier te doen! Plezier maken en warmte uitwisselen. Elkaar verhalen over de leuke en minder leuke dingen, en genieten van elkaars ups and downs…

… als gerecyclede zielen die elkaar al kennen als broers en zussen en zo onze verdriet en passies kunnen delen met wie het horen wil…

Trouwens…

Zit er niet een ziel in alles wat leeft. Mensen, dieren, bloemen en planten? Zonder ziel heb je niets. Ga maar na: ontzield is dood immers. Waar een ziel in zit daarr kun je mee connecten, merk ik. Het zijn díé relaties die ons leven boeiend houden.

Relaties houden ons leven boeiend – en zo houden ze dus “in leven”…of houden ons levendig…kies maar...

want: dialoog en contact-en is... "warmte uitwisselen”.
Naschrift *)
In “What a wonderful world” klinkt:
“I see friends shaking hands,
saying How Do You Do…
They’re really saying:
I LOVE YOU…”
beeld & geluid erbij: Link naar "What a wonderful world" door Louis Armstrong

Tip - meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de volgende weblog in je mailbox

Geen opmerkingen:

Een reactie posten