vrijdag 21 maart 2014

Wet van Moeiteloosheid: Dromen komen uit. Ingevingen eigenlijk

412 woorden
Hoe koop je een TV? De kids vonden dat pappa nu maar eens TV moest aanschaffen. Met name de kabelaansluiting dan, want ze wilden Nichelodeon kunnen zien. Ik beloofde dat we dit bij de verhuizing in orde zouden maken. Omdat dat zo voelde.

Een oud model had pappa nog wel staan. Zo'n klassieke CRT beeldbuis oftewel Cathode Ray Tube met een achterkont van hier tot Tokyo. Geen succes voor de nieuwe woning, en we gingen te voet op pad, het centrum in. Dat moet voor nop kunnen, dacht ik bij me-zelf tijdens het jas aantrekken, en we gingen op pad.

Zaandam telt een wereldwinkel op dat gebied: Saturn. Met skeelers kom je van de ene naar de andere kant en er schijnt ook een busje te gaan. Bij deze Saturn tienallen TV's bekeken en dat ging van groot, groter, grootst (2 meter). Vooral een hele leuke bezigheid als er kinderfilms op vertoond worden èn je bent in gezelschap van je koters. Dan is het: zitten op de grond en de film uitzien. En ondertussen de tas leegeten. We zwalkten van de ene TV naar de andere, tot we de Smurfen tegenkwamen. De bios is er niets bij. Op vragen of we geholpen werden antwoordden wij met volle mond en een behoorlijke glimlach dat het wel goed zat. De verkopers begrepen het. Hier valt niets te verdienen. Ze hielden respectvol hun afstand. En wij zaten prinsheerlijk te kanen en te kijken.

Eenmaal weer buiten -na de film- hoorde ik zoonlief:
"Pappa, wanneer gaan we nou een TV kopen?"
-'Komt goed', zei ik, want ik wilde wel even kijken wat er verder mogelijk was en de oude niet-meer-gedempte-gracht langslopen.
Toeval - de wet van Moeiteloosheid in de praktijk
Het mooiste bewaren ze voor het laatst. Op de hoek met de Zaanzijde prijkte een poster die er speciaal voor ons opgehangen moest zijn: gratis TV bij tv-aansluiting. En internet. En telefoon. Voor een spotprijs.
-'Ha!' Schreeuwde pappa, overvallen door de herkenning. Zijn ingeving kwam opeens tot leven.
-'Hier moeten we zijn! Kijk!'

En zo kwam het dat wij, op de luie manier, een kleurige LG - TV kochten door niets te betalen. Onbegrijpelijk? Welnee, gewoon je dromen volgen. Je ingevingen dus. Dan komt het goed.

Toe-val dus, want het viel ons toe. Het materialiseren van ideeën oftewel the secret oftewel.. de wet van de Moeiteloosheid in de praktijk.

NB: dit zijn de vingeroefeningen. Het echte werk is woning, werk en leven naar je hand zetten...

Tip - meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de volgende weblog in je mailbox

Geen opmerkingen:

Een reactie posten