maandag 17 november 2014

Gevoel en het filter dat “oud-zeer” heet

toch nog 205 woorden |
Stel, dat we allemaal vanuit onze eigen Waarheid opereren en dat gevoel een belangrijke rol speelt
Stel, dat gevoel staat voor hart en dus voor ziel
Stel, dat dat gevoel geïnterpreteerd en dus veranderd wordt onder invloed van emotionele pijn van “vroeger” oftewel oud-zeer...


...dan snap je dat “oud-zeer” de filter is voor de eigenlijke boodschap - vanuit de ziel;
de “boodschap àchter het gevoel” dus eigenlijk.

Dáárom is het zo nuttig om je éérst te ontdoen van oud-zeer voor je je gevoel kunt laten spreken. Af-leren dus. Zodat we (weer) de mens kunnen zijn zonder onze emotionele bagage.
Dat snap je dan óók.

Het lichaam liegt nooit.
Zorg dat je goed naar je lichaam kunt luisteren.
Maak de weg vrij.
Ga je emotionele shit aan.
Just do it. Oftewel: zoek Nike als sponsor.

Leven vanuit het hart en met het hart op de tong en met gevoel en verstand op een rijtje (ze op een rijtje hebben) geeft plezier en levenslust. Het is het werkelijk belangrijke.
Waarom? Omdat we hier zijn om te leren.
We zijn hier om te ont-wikkelen. Om tot wasdom te komen. Of wou je zeggen dat àl jouw gedrag al volwassen te noemen is?? Vandaar dus.


-

NB: Hierover zijn laagdrempelige interactieve workshops. Niet alleen om je met enkele simpele vragen te confronteren met je eigen gedrag (“Ben je gelukkig? Wat is blijdschap/wat maakt blij? Hoe onderdruk jij jouw emoties? Doe je jezelf daarmee te kort? Wat is de functie van emoties?”) zodat je zelf ziet wat je doet en je jezelf kunt uitnodigen dit te veranderen... maar ook om je te laten zien dat alles al in je zit. Àlle antwoorden. Àlle kennis. Je weet alles al. Pas je het ook toe?
Kennis hebben we allemaal - maar soms is die toegedekt door een stevige laag van aangeleerde gewoontes, regeltjes of menselijk gedrag die nergens toe dienen (blijkt nu). Toepassen van kennis heet wijsheid.
Just do it! Stel vragen als je er niet uit komt. Het is niet dom om vragen te stellen, om te beginnen in jezelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten