dinsdag 11 november 2014

“Wat VOEL ik nu eigenlijk?” Vraag je je dat wel eens af? | Alles begint met vragen stellen

toch nog 568 woorden |
Terwijl de nieuwsberichten uit de media elkaar verdringen om onzinnigheid, hebben wij (jij en ik) wat anders te doen. Eigenlijk.
Wij mensen hebben allemaal een verborgen potentie in ons zitten. Verborgen door de jarenlange indoctrinatie van onze samenleving die zich als een deken om ons heen heeft gedrapeerd en die de mogelijkheden smoort die in ons zitten. Dus kun je vragen hebben als: 

“Wat denk ik nu èigenlijk? Wat voel ik nu èigenlijk? Wat WIL ik nu èigenlijk?”  We hebben vragen waar we niet uitkomen


Het zijn vragen waar we niet uitkomen (maar die er wel toe doen) door zulke tegengestelde berichten in ons gedachtenkastje. Het één zegt “linksaf”, het ander “rechtsaf” - precies het tegenovergestelde dus. Zie jij het ook? We werken onszelf tegen dus. Een vorm van zelf-sabotage eigenlijk. Wat moet je daarmee? Hoe krijg ik die rust in mijn bol terug dat ik dat zelf kan uitmaken? 

Zelf is het sleutelwoord hierin. We kunnen alles zelf. Alles. Maar... hoe??
Zelf is een ander woord voor Ziel. Wanneer je het over jezelf hebt, heb je het over je eigen ziel. Als je zegt: “Dat gaat vanzelf” dan klopt dat altijd - de ziel zorgt daarvoor, als gezant van de Maker van alles.Mij hoef je niet te geloven. Het heeft namelijk geen donder met geloven te maken. Het heeft met vertrouwen te maken of preciezer gesteld: het gemis daaraan. Want dat heeft niemand. Ga maar na... heb jij zelf-vertrouwen? Of... eigen-waarde? Hoeveel mensen ken jij, die leven vanuit vertrouwen? Wat zijn dat eigenlijk voor begrippen en waar is dat zoekgeraakt? Waarom hebben we dat verloren of nooit meegekregen? Ga maar na:
Je weet zelf wel hoe alles zit en hoe het moet. Maar doe je dat ook?

Het verschil tussen willen, kunnen en doen komt zo ineens in perspectief... Immers: “Is dit alles?”... vind je ook niet? 


Ik durf te stellen:
“Leven vanuit vertrouwen is leven vanuit overgave”. Stabiel leven, zonder angst, zonder twijfel, zonder onzekerheid.

Toelichting: wij mensen denken alles onder controle te (moeten/willen) hebben, uit angst voor onzekerheid - terwijl we (daardoor?) feitelijk leven in schijn-zekerheid en schijn-veiligheid. Dus hebben wij die controle-drang los te laten en ons over te geven aan ons gevoel om ons dáárdoor (weer) te laten leiden. Terug naar het gevoel dus...?

Ziel heet ook gevoelsverstand. Vandaar. 


Toon Hermans had dat door en zei het letterlijk: “Eérst het hart...en dán het verstand...”
In zijn dichtsel: “Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken” (youtu.be/HcbM4gPsbH4)
“Er moeten mensen zijn... die ons verwarmen
“Mensen die zeggen: kom maar in m'n armen
“Mensen die vallen...vallen...vallen...vallen... en weer opstaan; bij die mensen wil ik horen” 

 

Iedereen heeft het erover

Zoals zangeres Charlene in haar lied "I've never been to me" (youtu.be/SZgIk2b68gQ) 

Erover lullen is niet hetzelfde als doen.


Ter illustratie - George Bernard Shaw meende ooit: “The more things a man is ashamed of, the more respectable he is.” Dit klopt, maar... is dat wenselijk?? Wel “verwerpelijk”. Want wat heb je eraan? Wat ís respectable? Anders dan geconformeerd aan (inmiddels) onzinnige en tegennatuurlijke regels van anderen? Uitgevonden met als doel ons te verdelen en te onderwerpen? 


Moge. Nogmaals:

“Leven vanuit vertrouwen is leven vanuit overgave”
Stabiel leven, zonder angst, zonder twijfel, zonder onzekerheidMocht je (eindelijk) vragen kwijt willen, neem dan contact op. 

Onthoud... ook een schildpad komt vooruit door éérst z'n nek uit te steken :)

MeerLeesLinks:


*Spieghel - fb.com/HetLichaamLiegtNooit/posts/621243331318671 (klik hier)

 
*Mensen onderschatten de kracht van de ziel (en overschatten hun eigen kunnen) - fb.com/HetLichaamLiegtNooit/posts/621238081319196 (klik hier).


*Worden waarzeggers getolereerd in een wereld die pot-dicht zit? | “Van oudsher kennen we de waarzegster met haar glazen bol. Symbolisch natuurlijk, want het menselijk oog is ook een doorzichtige bol en werkt als instrument van de Ziel, valt me nu in. Sommigen bezoeken nog graag waarzeggers. Anderen zijn waarzegger zonder het te weten. Weer anderen kunnen niet tegen de waarheid. Mijn vraag is nu: worden waarzeggers getolereerd in een wereld die pot-dicht zit?” - Uit: dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.nl/2014/06/waarzeggen-wordt-niet-geaccepteerd.html | en facebook.com/photo.php?fbid=576543949121943
* "Iemand vol boosheid is gemakkelijk te provoceren" - dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/05/zorgvuldigheid.html

*Waarheid spreken is niet moeilijk; dat komt via de ziel. Die biedt ons “relevante informatie aan”, geldig op dat moment. Wat wij mensen er van maken, tja,... da's een ander hoofdstuk | facebook.com/photo.php?fbid=576563039120034


Geen opmerkingen:

Een reactie posten