donderdag 1 januari 2015

Geen houvast maar houding zonder vaderlijke omarming

Wie de vaderlijke omarming heeft gemist als kind loopt de rest van z'n leven mank.
In plaats van houvast krijg je houding. 


Uit een dialoog van zojuist: 
“Het is niet wat je zegt maar hoe je het zegt, je wil graag horen en zien dat jij en jouw uitspraak er mogen zijn; bevestiging dus.
 

“Als opgroeiend mens hunkeren we naar gehoord, gezien en gewaardeerd willen worden. 
“Wanneer dat ontbreekt, groei je op zonder eigen-waarde of zelf-vertrouwen. In plaats van hou-vast (aan jezelf) creëer je dan hou-ding. En voel je je zo leeg als maar kan; je kunt nergens op leunen. Zelfs niet op jezelf - de enige plek die er voor is.”


Hoe ernstig dit is blijkt wanneer een stand-up comedian een “grap” vertelt aan de hand van zijn eigen jeugd die iedereen gelijk begrijpt. Luister maar naar Jacob Williams uit Chicago; 
“When I was little I really wanted to be a magician. I did this one trick, where I got my dad to disappear emotionally from the rest of my childhood...” (youtu.be/v1o3rkC42Ys?t=18m40s

Ten slotte. Als je tot hier gekomen bent boeit het je kennelijk en heb ik een uitnodiging voor je: is de workshop volg je hart iets voor je? Daarin wordt ieder duidelijk wat er speelt in je leven en welke prioriteiten daarin zijn om de levenskwaliteit te verbeteren (link).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten