zondag 11 september 2016

Voel het gevoel dat gevoeld wil worden

"Voel het gevoel wat gevoeld wil worden" klinkt leuk en aardig maar valt in de praktijk helemaal niet mee.

In twaalf jaar terreur-onderwijs -een overbodige correctie van het perfecte ontwerp 'mens' waarin volgens het systeem toch stiekem weeffoutjes zitten- heeft jouw school er àlles aan gedaan om ons bij ons gevoel weg te krijgen. (zie de blog: de wonderlijke energie van kinderen)
Er zit zelfs een slotje op met de tekst "afblijven", dus zijn we afhankelijk gemaakt van anderen die ons kunnen domineren en willen onderdrukken.

Angst voor ons gevoel is daardoor zó leidend dat we bang zijn om ons gevoel te doorvoelen.

De ontspanning en de blijdschap die het geeft als de ziel de boodschap bij je kwijt kan wanneer je jouw gevoel wèl doorvoelt, is het duidelijkste signaal dat de ziel ons kan geven, dat dit toch wel degelijk de bedoeling is; "Voel het gevoel wat gevoeld wil worden" blijkt dan ineens wel degelijk te werken en zelfs "goed te voelen".

Wegdrukken, weglopen of zelfs hard wegrennen voor het gevoel werkt niet en geeft op den duur een breed scala van klachten waar De Pillendokter uiteraard helemaal geen antwoord op heeft omdat zo iemand de oorzaak helemaal niet meeneemt; pillenverkoop is nu eenmaal handel.

Sabotage is het omgekeerde van voel-het-gevoel; ons aangeleerde gedrag schiet op de automatische piloot om maar niet naar dat gevoel te willen, terwijl elk gevoel een uitnodiging is van onze ziel om er iets mee te doen, net zolang tot we dat "aangeleerde, slecht menselijke gedrag" -ego dus- hebben overwonnen.
Kortom, we hebben dat ego te overwinnen opdat het gevoel weer mag spreken en wij er weer naar kunnen handelen.

De grootschalige sabotage die achter onze rug om wereldwijd aan de gang is en voor deze schizofrene situatie in ons bestaan heeft gezorgd -want bij ons gevoel weg zijn 'voelt niet goed'- kan niet verhinderen, dat bij steeds meer mensen het besef opstaat om die scheefgroei te corrigeren, zodat eindelijk een normaal menselijke situatie kan ontstaan en ons gevoel in ere hersteld wordt en we het gevoel dus weer mogen omarmen, laten spreken, blindelings mogen volgen en vertrouwen.

Een mens is niets zonder gevoel; de mens hoort weer één te zijn met z'n gevoel.
Je kunt niet verder groeien dan dat - naar jezelf.
Zelf is ziel.

-

care? dare? share :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten