vrijdag 25 juli 2014

De keuze tussen angst en liefde is geen keuze

768 woorden |

De keuze tussen angst en liefde is geen keuze. Dat is eerder een beslissing die zó diep is dat niemand die keuze, cognitief, kan maken. Niemand kan dus die keuze maken. Het is geen cognitieve keuze namelijk oftewel geen keuze vanuit het 'denken'. Het is er één van je wezen. Onze kern... de ziel dus.

Het is niet uit te leggen, zoals de smaak van een appel niet is uit te leggen. Dat heb je te ervaren.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat angst domweg wegvalt op het moment dat je één met je-zelf bent (zelf is ziel en dus bron van alle liefde en warmte) oftewel je eigen partner. Dan heb je je eigen-waarde en zelf-vertrouwen weer terug op peil gebracht immers.

Een belangrijke stap, die wij mensen te maken hebben. Of liever, de generaties ná ons, want wij redden dat wellicht niet meer. Niet collectief althans (al hoop ik dat ik ongelijk heb). Het vraagt het afleren in zeven jaar tijd van niet-relevante info en het vrijmaken voor het opnemen van nieuwe info vanuit de ziel - de bron van liefde. De eerste stap begint met 'willen' en vraagt volharding vanuit moeiteloze leergierigheid. 


Simpele moeiteloosheid

Zo simpel en krachtig zit het. Anders niet. Al het andere wat wij mensen ervan maken, komt niet overeen met realiteit, immers, het moet volhoudbaar zijn anders bestaat het niet. Pas dus op voor de kracht van de Mind om ons te doen geloven dat het ook anders kan. Da's larie. Er is geen shortcut voor zeven jaar afleren omdat in die periode ook de ego wordt overwonnen - dat zelfde ding dat je anders wil doen geloven, dan het hart al weet. Zolang we het ego (de Mind, ratio, het mannelijke) laten domineren, is niemand vrij, maar gaat gebukt onder gewoonte en neurotisch aangeleerd gedrag en volgt impulsen om afleiding te zoeken om zich beter te voelen als de ziel zich al even dreigt te laten zien en morrelt aan het fundament van passieve tevredenheid vanuit het leven in conformiteit. 

Compliance

Conform leven of breinloze 'Compliance' is overgave aan een macht buiten ons. School en Werk en Media en Sociale Controle bieden ons het kader of framework aan. Een kader van straf en beloning, angst en onderdrukking. Niet nadenken wordt beloond, wel het reproduceren van inhoudsloze mantra's van de firma's Coca Cola en Unilever. Koop, verwoest je gezondheid en luister naar ons. Gehoorzaam ons en er gebeurt je niets wat wij niet willen. Het Voedingscentrum voor Volksindoctrinatie papagaait in dezelfde richting mee - en blijkt ook gesubsidieerd te zijn vanuit hetzelfde internationaal opererende bedrijfsleven. Maar er is géén belangenverstrengeling. Ze zijn onafhankelijk. Net als jij en je vrije keus. Yeah, right. Waarom vreten mensen zich dan vol met smaakloos chemisch voedsel, chemische drank, chemische sigaretten en...of is het al 1984 geweest zonder dat we dat doorhebben?

Wat is het alternatief? 

Als gezegd... Zo'n kader wordt ons aangeboden. Wij hoeven dat niet te accepteren. Om echter los te breken dien je stappen te nemen. De eerste is een mentale. Je moet er klaar voor zijn. Je moet het “willen”.

We hebben het gehad over het ego en hebben dat mannelijk genoemd. Wat is dan het vrouwelijke? Om terug te gaan naar de titel en het onderwerp... wat is liefde?
 

Meer? Lees je hier:
Vrouw, ga naar je hart, want we hebben jou nodig | Boodschap voor alle vrouwen
“Je bent een mooie vrouw maar dat boeit niet. Het gaat niet om de buitenkant. Het gaat nooit om de buitenkant. Het gaat om hoe je in het leven staat en het leven omarmt. Ik zie een façade uit bescherming. Aï... Dan is je gevoel op slot. Zit je in de afweer. Van bovenaf met pek gooien is veilig. Dat is je mannelijke deel, om te overleven. Ratio-verstand-mind-dat werk.
“Je bent een vrouw maar alléén van buiten, op die manier. Niet in balans. Niet héél.
“Ik wens je toe dat je de kou in je hart kunt smelten zodat de warmte met je in balans kan komen. Een lange weg, maar de moeite waard. JIJ bent de moeite waard. Vergeet dat nooit alsjeblieft. Aan een leuk snoetje hebbi niks. Aan een warm hart alles.
“De wereld zal gered worden door de westerse vrouw”

http://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.nl/2014/06/vrouw-ik-heb-je-nodig.html
nb: Merk op, dat je het woord “vrouw” kunt vervangen door “vrouwelijkheid” (of “hart” of zelfs “liefde”) en je snapt 'm opeens anders - zoals het werkelijk bedoeld is


Verzoek

Dit alles is een ingeving waarmee ik wakker werd op 25 juli 2014.
Wil je me een plezier doen en de zinnen of woorden herhalen die op jou indruk maken?

5 opmerkingen:

 1. Persoonlijk heb ik niet de ervaring dat 'angst plotseling wegvalt'. Ik heb het grootste deel van mijn leven ptss gehad als gevolg van mishandeling in mijn jeugd. En ik heb een jaar lang consequent mezelf ingeprent 'I choose love over fear. Want met ptss is het zo dat je hele systeem 'lichaam, mind en gevoel' in een fight, flight or flee-houding is gaan staan. Ik ben het met de strekking van je blog eens, maar zo simpel als je het stelt, heeft het voor mij niet gewerkt. Maar het werkt wel! Hoe kies je liefde boven angst? Hoe 'prent je jezelf dat in? Het begin is eigenlijk wel weer heel simpel. Je neemt het je voor, en iedere f*** ing keer dat je angst voelt! neem je het je weer voor terwijl je zegt 'ik weet niet hoe, maar ik weet dat ik het doe'. Je brein snapt daar niets van, want dat wil graag weten hoe dan, en waarom dan en ja maar, etc etc maar je gevoel snapt het en zal het stukje bij beetje doen. Ach, ik zou er een boek over kunnen schrijven, geloof ik...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeanet dank je voor je bijdrage. Echter... "Je sust jezelf in slaap, Jeanet.". Da's mijn ingeving bij jouw tekst. En die komt niet vanuit mijn denken.

   Verwijderen
 2. Deze:
  "Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat angst domweg wegvalt op het moment dat je één met je-zelf bent (zelf is ziel en dus bron van alle liefde en warmte) oftewel je eigen partner."

  "Er is geen shortcut voor zeven jaar afleren omdat in die periode ook de ego wordt overwonnen - dat zelfde ding dat je anders wil doen geloven, dan het hart al weet."

  " Zo'n kader wordt ons aangeboden. Wij hoeven dat niet te accepteren. Om echter los te breken dien je stappen te nemen. De eerste is een mentale. Je moet er klaar voor zijn. Je moet het “willen”."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig! Thx.
   Mijn eigen favoriet is deze: "Zolang we het ego (de Mind, ratio, het mannelijke) laten domineren, is niemand vrij, maar gaat gebukt onder gewoonte en neurotisch aangeleerd gedrag en volgt impulsen om afleiding te zoeken om zich beter te voelen als de ziel zich al even dreigt te laten zien en (="terwijl die") morrelt aan het fundament van passieve tevredenheid vanuit het leven in conformiteit."

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen