woensdag 17 juni 2015

zelf-verloochening: van hoerig gedrag (terug) naar horigheid en hoe dat te doorbreken

Mannen en vrouwen maken zich doorlopend schuldig aan hoerig gedrag door niet zichzelf te zijn maar te doen alsof. Of het nu gaat om “een leugentje om bestwil” of angst voor verliezen van de baan die ons onszelf doet wegcijferen: we liegen continu tegen onszelf en dus tegen de hele wereld.

Deze vorm van zelfverloochening doet niet alleen schade aan economie en welzijn maar aan veel meer. Veel belangrijker is het, dat mensen niet emotioneel noch mentaal stabiel blijken te zijn en er alles aan doen om mee te lopen in de stroom.


De vaart der volkerenWie meeloopt in deze zogenaamde “vaart der volkeren” doet zichzelf ernstig tekort. Wat bedoelen we hiermee eigenlijk? Laten we bij het begin beginnen. Zelf is een ander woord voor ziel en staat voor ons gevoel. Ons wezen dus. Ons gevoel geeft ons inspiraties of ingevingen en ik leerde daarom dat ons gevoel beter “gevoelsverstand” kan worden genoemd want dat is preciezer omschreven - en eigenlijk hoort het op de eerste plaats te komen: “Eerst het hart...dan het verstand” - precies zoals Toon Hermans dit bezong in “Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken.”


Van hoerig gedrag naar horig


Met hoerig gedrag wordt bedoeld dat men er alles aan doet om niet zichzelf te zijn maar een ander te plezieren omdat ons dat letterlijk en figuurlijk met de paplepel wordt ingegoten tot we niets anders weten èn dit concept desnoods met geweld zullen verdedigen. Ouders zeggen immers al vroeg: “Doe je best op school” en “luister naar de juf” dus door daarin mee te gaan, cijferen wij onszelf per definitie al weg.

Zijstapje: ik leer mijn kinderen daarom, dat school één groot spel is en niet echt, omdat ze ons een illusie voorschotelen die ver van onze menselijke natuur verwijderd staat. Ik leer mijn kinderen en iedereen die het horen wil, dat gevoel het enige echte is en het enige dat je (altijd bij je) hebt want je hebt het altijd bij je. 

Met horigheid gaan we eeuwen terug toen kerk en adel het voor het zeggen hadden en burgers voor zich lieten werken op het land en in ambachten. De plundering die tegenwoordig belasting heet, vond toen haar oorsprong en met het mes op de keel werd dit afgedwongen door de adel met zijn legers. De lafhartige burgerij liet dit toen toe... en nu nog steeds. Mensen vergeten namelijk, dat niet de grootgrondbezittende adel (waar nu nog steeds de provincies van afstammen) maar het volk zelf het voor het zeggen heeft. Echter, doordat mensen niet meer bij zichzelf zijn en mede daardoor niet langer voor zichzelf (kunnen/willen) opkomen, blijven ze onderdrukt worden en doen ze alles wat er gezegd wordt. Een vorm van horigheid dus. In plaats van bij elkaar te komen en zich te organiseren. 


Kortom: wij doen NIETS voor ons zelf maar ALLES omdat het zo hoort. We hebben ons leren gedragen en alles wat we doen, volgt uit indoctrinatie via kerk en school, staat en televisie. Daarmee zie je het hoerig gedrag van jong en oud, man en vrouw, in één klap verklaard en door alles in een breder plaatje te plaatsen, door de oorsprong erbij te halen. 
Ga maar na en vraag jezelf af. Is het normaal wat wij doen? Kijk naar hoe jonge meisjes zich hoerig gedragen. Kinderen zien op TV en op straat en in commercials hun rolmodellen en kopiëren het gedrag. Meisjes van negen zijn hieraan al zodanig intensief blootgesteld, dat zelfs dergelijke jonge kinderen verkracht worden. Ik ken er één die met 9, 12 en 16 verkracht is. Een ander werd op 12-jarige langdurig leeftijd seksueel misbruikt, tegen haar zin want ze werd bedreigd dat haar familie iets zou worden aangedaan. Mentale, emotionele èn fysieke verkrachting dus - die mogelijk is geworden door de voorafgaande jarenlange structurele (emotionele en mentale) verkrachting door ouders van hun kinderen... onder het mom van “doe nu maar wat ik zeg” en “als je doet wat ik zeg dan hou ik van je.” Dat is chantage, maar eigenlijk doen we het kind zo geweld aan. Toch?

Herkenbaar?


Doorbreken is een kwestie van geduld 


Om dit te doorbreken moet je eerst inzien wat er gebeurt, voordat je de verantwoordelijkheid op je kunt nemen om dit niet langer te pikken en te overwegen stappen te nemen om onder dit juk uit te komen. Het is een juk namelijk; een last die van generatie op generatie is doorgegeven zonder dat mensen zich er tegen hebben verzet. Maar niet lang meer. 


De generaties die nu geboren worden staan aanzienlijk anders in het leven. Ze hebben gezond verstand aan boord, weten wat waarheid is dus onderscheiden wat waar is en wat niet èn hopen op een betere toekomst. Vroeg of laat gaat hun interne wekker af en zullen ze opstaan om zichzelf neer te zetten in hun schitterende briljantie zodat we hun talenten kunnen bewonderen. 
Nu nog geven we ze stempeltjes en noemen we ze adhd'er of bipolaire stoornis of autist of welke smaak je ook in je pakket hebt. In de loop van de komende decennia gaat dit gestaag veranderen en laten ze hun waren potentie zien; dat kán namelijk niet anders. 


Waarom werelddominantie onmogelijk is


De wereld wordt namelijk gedomineerd door een handjevol op macht beluste mensen die regeringen aansturen die op hun buurt scholen aansturen en steeds knellender regeltjes uitvaardigen. Terwijl de mensheid in rap tempo aan bewustwording is begonnen, hebben die elitaire snuiters óók gas gegeven en drukken hals-over-kop hun kwaadaardige plannetjes in hoog tempo door en zoals je weet maken mensen in hun haast achter elkaar fouten en die komen nu in rap tempo aan het licht zodat iedereen het kan zien. 
Tegelijk zijn die superrijken hoogmoedig en zoals je óók weet, komt hoogmoed áltijd voor de val. 
Ten derde geldt “voorspoed maakt de mens slechter, armoe de mens beter” - las ik ooit - dus zal hun drang tot werelddominantie averechts werken en juist de zo gemist onderlinge saamhorigheid in de hand werken; terwijl wij (onze auw-ers) vroeger alles wegwierpen, wordt nu veel meer huisraad hergebruikt en via weggeef-groepen en kringloopwinkels een nieuw leven gegund. Ook wordt via potlucks (“kook en deel) voedsel gedeeld en zijn er groepen mensen die het weggooien van voedsel tegen gaan en er maaltijden van koken voor de buurt.

Allemaal initiatieven om tot saamhorigheid te komen en het weer leuk te krijgen hier op aard' ;) ++


Update 18 juni, ter illustratie |  mrdemocratic.com/2015/06/1000-muslim-men-stone-17-year-old-virgin-to-death-caution-very-graphicNB: niet vergeten... hier zaten de “geciviliseerde christenen” tweehonderd jaar geleden ook - en in sommige gebieden, ook in dit land, is het actueler dan ooit...

Onwetendheid is gevaarlijk:
wanttoknow.nl/gezondheid/elektro-magnetische-straling-ems/open-brief-aan-kpn-en-de-andere-telecom-providersLees hier over de agenda om ons, het gewone volk, netjes en gestaag uit te roeien:
http://time2wakeup.me/de-echte-bilderberg-agenda


Positieve afsluiting
Het laatste woord is aan Arnold Schwarzenegger; zijn zes waardevolle regels voor succes met op nummer 1: vertrouw (op) jezelf...Geen opmerkingen:

Een reactie posten