vrijdag 17 juli 2015

Ken jij mensen die lui zijn en het buiten zichzelf zoeken?

“Zij met een luie levensinstelling zoeken het altijd buiten zich en dus nooit bij zichzelf; wat jij opmerkt kaatsen ze gelijk terug. Ze gebruiken hun talenten niet positief en nemen dus geen enkele verantwoordelijkheid.

Zulke mensen praten ook in termen van “schuld” en verraden zo gelijk in welke mate ze geïndoctrineerd zijn door het Systeem. Dit getuigt van passief gedrag en een “liever lui dan moe”-houding.

Mensen die het wèl bij zichzelf zoeken twijfelen altijd aan zichzelf en zoeken het zo als eerste bij zichzelf. Dat is een bijzonder integere levenshouding
Zulke mensen zijn waardevol en dienen we op handen te dragen in plaats van te verguizen wat nu volop gebeurt.
Het zijn de pareltjes in de fruitmand terwijl de rest op het randje van bedorven ligt te wezen. :)

60% is liever lui dan moe en levert passief gedrag. Zij die het boek ‘Vader Aarde’ gelezen hebben weten dit al; het gaat om de 60% liever lui dan moe-zielen. Wonzen die nooit enige ruimte kregen en daardoor slecht menselijk gedrag ontwikkeld hebben, kopiëren in feite dit gedrag.”++ 

Meer


Wat jij voelt zegt iets over jou.”
Dat is zo maar die zin wordt vaak misbruikt. 
Veel te vaak. 
Wie dat zegt neemt vaak zelf geen verantwoordelijkheid.++
Meer

Passieve arrogantie | iemand uitlokken, in een situatie loodsen en de ander “de schuld” geven voor wat jij (van de ander) wilt. 

Zoiets als iemand vastbinden, brandstapel aansteken en de lucifers gauw verbergen en stellen dat hij het zelf heeft aangestoken... du-uh. Omgekeerde wereld. 

Hoort zo niet. Zit geen eer in; tis passief gedrag.

We horen verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen gedrag, voor onze tekorten en onze (daaruit voortvloeiende) behoeften. En de gevoelens die ermee gepaard gaan. Dat is positief gebruik van talenten; uitlokken en is negatief gedrag. Zuigen dus.

Iemand anders jouw lasten willen laten dragen dus; jouw pijn, jouw verdriet; jouw verantwoordelijkheid. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten