zondag 5 juli 2015

Een wereld vol tegenstellingen

Soms zegt een plaatje meer dan 1000 woorden:


Anders gezegd... ons “koninklijk huis gedraagt zich nu niet bepaald erg koninklijk. En doet dat voor iedereen zichtbaar, da's het leukste. Ze nemen het er royaal van en distantiëren zich volkomen van het volk. Adellijk of verheven gedrag dus - en tegelijk karikaturaal. En wij.... wij laten dat toe. 

Sterker nog, we verdedigen het koningshuis met briljante onzin, voor de gelegenheid ontkracht door Arjen Lubach: nrc.nl/troonswisseling/2013/04/29/tien-argumenten-voor-de-monarchie-ontkracht-alcohol-en-dag-vrij-beter-dan-zwaaiende-koning-in-touringcar 
en 
dumpert.nl/mediabase/6645917/a8982ffe/arjan_lubach_over_willy_en_het_koningshuis.html 
(filmpje staat ook op facebook.com/705688646207472)

Wat blijft er over? “Hoe dan wel?” Toch? 


Breng de liefde terug


Zeg niet dat je het bij het oude wilt houden omdat je niet weet hoe het wel moet. Doe jouw eigen onderzoek en pleur die machtsmisbruikers in de goot en pak het aan met Gezond Verstand. Da's te koop op iedere hoek van elke straat: je spreekt gewoon een negen-jarige aan. Die weten méér dan wij wat normaal is en bij ons mensen past, want wij hebben alles wat normaal is afgeleerd en repeteren alleen nog als een bandje de aangeleerde onzin van kerk en staat. 

Breng de liefde terug.
Het is het enige.This could be heaven for everyone 


Zoals het plaatje laat zien: This could be “heaven for everyone”. Kijk om je heen. Schrik. Slik. Zie hoe het anders kan. En moet.

“Hebben kerk en staat meer kapot gemaakt  dan liefde ooit kan herstellen?” vroeg ik me af.

Onmogelijk. Goed wint altijd van kwaad.

Kwestie van tijd. Kwaadwillende machtsmisbruikers en andere machts- en bezitswellustigen roeien zichzelf uit; probleem vanzelf opgelost.

En jij en ik dan? Wij spelen onze rol, hier en nu. Onze adem is eindig. Onze ziel niet. Dus maak je nooit druk om wat jouw zaak niet is en zorg dat je het naar jouw zin hebt, dan besteedt je jouw dag goed. 


Collages om liefde, verdriet, angst en pijn zichtbaar te maken


Mijn collages om het onderscheid tussen liefde en verdriet, angst en pijn zichtbaar te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten