dinsdag 14 juli 2015

Blauwe plekken verwisselen meestal niet van eigenaar

Vechtpaar is echt raar 


Je kunt op twee manieren ontbijt voor iemand maken. De meest voorkomende is die waarbij je het samen op eet en geniet van elkaars gezelschap. Klinkt heel fijn en warm en dat is het ook.

Een tweede manier is: ontbijt maken, zelf eten en de rest laten staan in afwachting op ontdekking door de ander. 

Deze manier kende ik nog niet en ademt protest aan alle kanten. Wie dat zo doet heeft een kwelgeest aan boord. Je laat iemand boeten voor hoe jij je voelt; je laat de ander op gruwelijke manier merken dat jij de tering in hebt èn je laat ook nog merken dat het weliswaar niet persoonlijk is, want die boosheid is zelden specifiek tussen geliefden, maja, die ander is nu eenmaal in de buurt... dus moet die het ontgelden.
Klinkt logisch, toch? 

Zo doen we dat in onvolwassen Nee-derland. We straffen elkaar voor hoe wij ons voelen en laten dat duidelijk merken en voelen en tonen zo het summum van kinderachtigheid; niet praten over wat je voelt maar stiekem laten merken wat jouw dwarszit, als dolksteek. 
Ik kende dat niet en heb dat bij moeten leren... kennelijk. Het toont hoe wij mensen extreem gedrag ontwikkelen wanneer we jarenlang “in de kou” hebben gestaan. Onverklaarbaar dom en afwijkend gedrag waarbij de dader ook nog en ten eerste zichzelf te kort doet... Wonderlijk...

Samenleven als zo'n v-echtpaar is niet moeilijk; het is onmogelijk. Het is gr-uwelijk. 
Dáárom ben je niet samen. Wie dat doet heeft de essentie van samenzijn niet begrepen - dat is “samen lol maken” namelijk dus dit hoort er niet bij. 
Je dient de ander te attenderen op huiswerk en zelf te laten uitzoeken wat er dwars zit, tot die tijd is zo iemand geen relatiemateriaal want is bezig met continu de aandacht te vragen voor haar tekorten en jij mag dat gat opvullen. 
Waarmee? 
Iedereen weet dat de blauwe plekken uit het verleden niet van eigenaar verwisselen, toch?++Zie ook facebook.com/739570679485935:

Angst is een grote drijfveer voor veel onverklaarbaar, gruwelijk gedrag.
Protest is een andere.
Onvolwassenheid is de belangrijkste.

Wij zijn als volk al eeuwen onderdrukt en weten niet beter meer en leven in angst maar ontkennen dat en roken en drinken er op los terwijl we alles ontkennen dat diep is ons leeft.


Gezichtsverlies: angst voor straf om het verkeerd te doen


We zijn bang voor gezichtsverlies. Iets, zó onvolwassen, dat niet bestaat maar aangeleerd is voor 't in stand houden van schone schijn om maar mee te blijven hobbelen in de ooit door kerk bedachte regeltjes van niet-afwijken en niet-opvallen - en getuigt dus van angst voor straf om het verkeerd te doen.
Kerk: volmacht voor onvolwassen gedrag, gebrek aan verantwoordelijkheid & verraad van ieder die afwijkt


Je hebt geen idee hoe diep dit geworteld is in ÁLLES wat we doen, totdat je het ziet.
En de oorsprong weet niemand.
Kerk.

Over schijnheilig gesproken.++

Care? Share: facebook.com/739582612818075.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten