dinsdag 3 mei 2022

Johan Derksen geofferd ter afleiding

Derksen. Echt waar joh, vind je dat schandelijk?

Wie dit grensoverschrijdend gedrag vindt, heeft niet begrepen, dat de grenzen van het toelaatbare al heel ons leven grof en schaamteloos geschonden worden, vanaf onze jeugd.

Kennelijk hebben we, onder druk van het Stockholm-syndroom, totaal niet in de gaten hoe diep de beerput eigenlijk, is. Dus dit zou wel eens een uitgelezen moment kunnen zijn, om dat maar eens uit te diepen, met de knijper op de neus. Duik maar even mee, de shit in.

We vergeten voor het gemak:

* het meeste op tv is inmiddels het aanzien niet meer waard, het woord "bagger" haalt het niet bij de mensonterende verschrikkingen die het "volk" nu zoal gepresenteerd worden in het kader van "brood en spelen"

* we nemen één voorbeeld waar héél Nederland over valt, onze influencers/beïnvloeders/meningvormers voorop, zonder te beseffen hoe verrot en ziek het héle systeem van verdeel en heers eigenlijk is, waar niets mag, van alles moet en gevoel verboden is - terwijl ons intussen wereldwijd een enorme loer gedraaid wordt met dit soort ophef als afleiding, zodat heel Nederland zich als moraalridder kan opwerpen en er iets van kan vinden, zonder dat we doorhebben hoe we kleingehouden, afgeleid en stilgehouden worden... tjonge jonge, laat me niet lachen

* het schaamteloos dronken worden/laten worden, tot comateuze toestand er op volgt, is al voorbij het punt van beschaving en ontoelaatbare roekeloosheid; dit valt álle aanwezigen te verwijten, ook de dame waar dit om gaat, die overigens zich niet als dame gedroeg en beter had moeten weten, lijkt mij. Trouwens, deze mensen gedroegen zich geen van allen als heer of dame, noch als man of vrouw, of zelfs als Mensen, want van volwassen gedrag was hier duidelijk geen sprake

* het meeste wat we op school, op werk of op straat zien is het aanzien al niet meer waard omdat mensen vreselijk met elkaar omgaan en zo openlijk tonen geen enkel fatsoen of beschaving te kennen

* geen jongen of meisje lijkt nog eigenwaarde en zelfvertrouwen te kennen, laat staan ethiek, fatsoen of beschaving, dus waar hebben we het over?

* NIEMAND heeft kennelijk nog enig fatsoen in huis of enige vorm van volwassenheid; helemaal niemand. We zitten met een land, nee, een wereld vol kleuters. Serieus. We hebben geen idee hoe we met elkaar om moeten gaan of het gezellig kunnen maken en vervallen allemaal in extreem gedrag, om ons af te leiden van dat knagende gevoel van binnen. Wie dus iets wil veranderen mag dat om te beginnen bij zichzelf zoeken. Laat onze moraalridders daar gerust in vóór gaan en voordoen hoe het beter kan.

Weet je waarom niemand dat doet? Vanwege datzelfde Stockholm-syndroom; ieder die zijn kop boven het maaiveld uitsteekt is 'm genadeloos kwijt, want wie afwijkt wordt gestraft. Vraag maar aan Pim.

Het goede voorbeeld geven is er dus niet bij want dan ga je eraan. We zijn heel ons leven mismanagement gewend, dus iets anders wijkt af van onze comfort zone en gaat schuren met ons collectief misvormde geweten.
Daarom blijft ons kabinet ook aan, na alle misstanden; dat is tenminste vertrouwd gedrag dus die mogen blijven, van al die Stockholm-syndroompjes.

Ga maar na. Ik roep al jaren wat ik zie over hoe het zit en van de 3.500 vrienden heb ik twee volgers die af en toe reageren. De rest van de wereld lijkt pulpbladen te lezen en/of windt zich op over de nieuwste roddel.
Het is als vanouds: "Ze dronken een glas, ze deden een plas en alles blijft zoals het was"; niemand lijkt geïnteresseerd te zijn in het verbeteren van levenskwaliteit; anders had ik het wel drukker gehad. Ik heb nu niks te doen.

Mensen willen een pilletje tegen het ongemak van het schurende geweten en verder willen ze geen gezeur. Iedereen die het land om zeep helpt gaat vrijuit. Zolang er maar genoeg seks is om ons heen, dan is het vertrouwd, ter afleiding. Straks wordt dat gewoon breeduit op school gestimuleerd en zien we jeugd vrijmoedige spelletjes doen op straat, precies zoals beschreven in A Brave New World van Aldous Huxley. Normen en waarden, dus echte ethiek, is samen met de ziel of gevoelsverstand verdwenen uit onze wereld, kennis over volwassen worden ook, verdreven sinds de heksenjachten, dus wat overblijft is een intens zieke wereld die steeds verder afglijdt en nu het leukste:

ieder doet mee.

Verdeel en Heers is grondig geslaagd, lijkt mij.
Gestoord en karikaturaal gedrag zijn leidend.
Als volk lijken we zo te zien reddeloos verloren.

Dus maak je niet druk over triviale bijkomstigheden die door de zetbaas van de media aan het volk gevoerd worden. Dat is bedoeld als afleiding, als een worst voorhouden om te bekijken of jij bijt...
---

Als reactie op de bijdrage van geert kimpen: https://facebook.com/story.php?story_fbid=5876074625742849&id=265606510123050

rj
---

Johan Derksen geofferd als afleiding: 

https://www.ellaster.nl/2016/11/17/anne-marie-blijenburgh-kindermoord-nederlandse-kroon/

https://jensen.nl/youtube-verwijdert-monopoly-een-totaalplaatje-van-the-great-reset

https://www.dlmplus.nl/2022/05/01/wapenstilstand-naar-doelen-agenda-2030-wat-doet-een-wakker-mens-in-de-pauze/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten