zaterdag 24 februari 2024

Spirituele oorlog

Er is een spirituele oorlog gaande. Onder de radar en achter de mooiste woorden gebeurt iets, onzichtbaars en ontastbaars, dat het daglicht niet kan verdragen oftewel wat niet bespreekbaar is... maar dat wel hoort te zijn, wanneer we oprecht streven naar Verbetering van Levenskwaliteit. Anders streven we letterlijk helemaal nergens naar. 

Ga maar na. Wie niet in staat is om iets positiefs te doen met zijn talenten, is tot niets in staat; iets afbreken is nog geen opbouwen, immers. Slopen is destructief en negatief maar onbespreekbaar, zolang mensen het Systeem van Verdeel en Heers nog verdedigen, tegen beter weten in en tot bloedens toe, omdat ze bang zijn gemaakt... bang voor waarheid... en bang voor straf... om de waarheid te zeggen...

Dus zijn zelfsabotage, zelfdestructie en zelfhaat nog steeds onbespreekbaar vanwege het Stockholm-syndroom; het ziekelijke verdedigen van het Systeem dat hen in de greep houdt zodat slecht menselijk gedrag ongehinderd kan blijven bestaan. 

DAT... maakt het bestaan in deze oh zo beschaafde, westerse wereld letterlijk onmogelijk. Omdat niemand zichzelf mag zijn. Omdat iedereen elkaar vervloekt, oftewel haat, oftewel dood wenst. Over koude douche gesproken. Met desastreuze gevolgen, omdat dergelijke KOU verantwoordelijk is voor meer dan 80% van onze ziekten en kwalen...

Daar staat niemand bij stil maar da's echt zo, voor wie het durft te zien; dat wij mensen zelf ons eigen graf graven, onze eigen ruiten ingooien, omdat niemand gelukkig mag zijn. Want dat is niet de afspraak. Wie dat wel probeert gaat eraan. Dus... wie afwijkt, wordt gestraft.

Kerk, dus. Verdeel en Heers. Recht voor jouw neus. Het laat ons overleven ipv leven, omdat wij kleingehouden zijn en worden, en makkelijk manipuleerbaar zijn gebleken. Ik noem het Verwar en Plunder. SBS-Z oftewel Schuld, Boete, Straf en Zonde. 

Gevolg: niemand maar dan ook niemand is ooit volwassen geworden omdat niemand in het Westen er mocht zijn in volle glorie - en dat liet men voelen ook. "Wie afwijkt wordt gestraft" en "Doe nu maar wat ik zeg", zo trekt men elkaar naar beneden, doelbewust, want: "Hoe kan ik een ander gunnen wat mij nooit gegund was?"

2024. Mannelijkheid en vrouwelijkheid liggen beide onder vuur. In plaats van dat te adresseren, vechten (met name!) vrouwen hun mannen de tent uit en/of nemen de rol over van Autoritaire Boze Schoolmeester; zij doen alsof zij de baas zijn, gerechtvaardigd door "eeuwenlange onderdrukking" waarbij zij volledig hun doel voorbij schieten in hun streven naar gelijkwaardigheid, en hanteren alle vormen van terreur om hun zin door te drijven en zo een onuitstaanbare dictatoriale tiran neer te zetten... in plaats van te streven naar saamhorigheid, vrede, harmonie en Geluk, wat iedereen EIGENLIJK diep van binnen wil...

Dat is alleen maar mogelijk door jarenlange structurele consequente projectie van conflicten en boosheid, dus het opdringen van een ongezonde dosis frustrerende ontevredenheid op iedereen, met name op vrouwen, zodat zij bij het minste of geringste losgaan en zij hun kunstmatige, opgedrongen, aangeleerde, woede bekoelen op de eerste de beste (familieleden voorop, kinderen en man eerst) en net doen alsof zij dat RECHT hebben om dat zo te doen, terwijl het pure terreur is en niets anders.

Boosheid is het product van Verdriet en Onmacht, ons zorgvuldig bijgebracht door een Systeem van Verdeel en Heers tijdens ons opgroeien, waarbij niets mag, van alles moet en waar Gevoel verboden is. Frustratie slaat dan makkelijk om in furie, manie en hysterie oftewel woede, obsessie en overheersdrang. Afreageren, dus. Op het parasitaire af. 

En waarom? Omdat niemand bij zijn hart is maar levenslang kleingehouden is en dus geen innerlijk kompas heeft, aan de hand van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Dat ontbreekt volledig, bij man en vrouw. Er is niets, helemaal niets van enige houvast, wat resulteert in strijd. Continue strijd. Harentrekkerij. Touwtrekkerij. MACHTSSTRIJD. Gruwelijk. 

Geen gezonde cultuur voor respectvol overleg maar juist het omgekeerde. Mensen vliegen elkaar in de haren over niets bijzonders... en niemand heeft daar vraagtekens bij. Het is normaal of zo. 

Nee. Dat is het niet. Dit is niet normaal maar extreem en het toppunt van achterlijk gedrag.

Dat dat zo geworden is, is nu eenmaal zo. Maarrr... moet dat dan zo blijven???

Nu jij...

rj |

bron: https://facebook.com/story.php?story_fbid=980206866826943&id=100045129168112

https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2024/02/spirituele-oorlog.html

-

Muziekje erbij... https://music.youtube.com/watch?v=pP8iUyb9Gn8

Supertramp; the logical song |

When I was young, it seemed that life was so wonderful
A miracle, oh it was beautiful, magical
And all the birds in the trees, well they'd be singing so happily
Oh joyfully, oh playfully watching me

But then they send me away to teach me how to be sensible
Logical, oh responsible, practical
And then they showed me a world where I could be so dependable
Oh clinical, oh intellectual, cynical

There are times when all the world's asleep
The questions run too deep
For such a simple man
Won't you please, please tell me what we've learned
I know it sounds absurd
Please tell me who I am

I said, watch what you say or they'll be calling you a radical
A liberal, oh fanatical, criminal
Won't you sign up your name, we'd like to feel you're acceptable
Respectable, oh presentable, a vegetable!
Oh take it, take it, take it, yeah

But at night, when all the world's asleep
The questions run so deep
For such a simple man
Won't you please (Oh won't you tell me)
Please tell me what we've learned (Can you hear me)
I know it sounds absurd (Oh won't you help me)
Please tell me who I am
Who I am
Who I am
Who I am

'Cause I was feeling so logical
D-d-d-d-d-d-digital
One, two, three, five
Oh, oh, oh, oh yeah

Ooh it's getting unbelievable, yeah |

Geen opmerkingen:

Een reactie posten