vrijdag 21 november 2014

Overspel in het zonnetje | Geen seks? Nou èn?! Geen reden voor overspel.

468 woorden |

Metro: het lezen niet waardArtikelen als deze illustreren waarom Metro Holland geen nieuws brengt maar toxische input - die dus bedwelmend en verslavend werkt: “Overspelige kerels mopperen om 'geen seks-smoes' vrouw” is zo'n non-info oftewel nonsense artikel. Er staat niets in! Niets wat achtergronden belicht - dus moet je zelf zoeken. En? Doe je dat ook? Of behoor je tot het 99% lees-vee dat alles slikt en de hele krant doorwerkt om maar niets te missen? We hebben de definitie van “nieuws” te herzien. Ik ben tot midden in de “metro”-krant gekomen en net als je denkt “nu gaat dit diepte in”, is het artikel afgelopen. Niet leesbaar dus. Geen enkele verdieping. Geen enkel bruikbaar stukje info wordt gepresenteerd, anders dan afleiding en vermaak voor een volk dat onder de duim gehouden wordt, in de pas loopt, conformeert, alles slikt, en elkaar verklikt of aanvalt in plaats van verbroedert. 

Metro doet daar een schep bovenop maar wel de verkeerde kant uit. Meer dan schreeuwend pulp of mooi gekleurd toiletpapier is het feitelijk niet.

Wat ontbreekt aan het artikel


Een man die bij zichzelf is, is interessant voor een vrouw en zal geen smoes te horen krijgen maar waarheid - èn zal dat kunnen aanvaarden.

Tijd doorbrengen met je lief is het mooiste wat er is en mag geen “leunen”, troost of afleiding zijn maar een logisch gevolg van plezierig samen-zijn. 

Schreef er enkele “diepe” artikelen over zoals: “(ik wil) geen relatie, wel vrijheid”; “metro-man” (hoe toepasselijk:) ); “E-man” en “Vrouw, ik heb je nodig - boodschap voor alle vrouwen.”En overspel dan?“Overspel getuigt van onrust en instabiliteit” valt mij in. Men zoekt troost of afleiding (woorden die ook in het Metro-artikel worden aangestipt maar verder geen enkele verdieping of achtergrond krijgen) oftewel men wil leunen op een ander. Harrie Jekkers zingt erover en kundig ook...

Over het geklaag over “kut-smoesjes” hoor ik: “Dat is manipulatief gedrag om te krijgen van een ander wat iemand niet in zichzelf kan vinden.”

Iemand die niet bij zichzelf is, is niet interessant en zal voor de partner aanleiding zijn om niets te willen op seksueel gebied. Een door-kabbelend huwelijk wordt niet voor niets “gr-huwelijk” genoemd en een echtpaar een v-echtpaar. Dan gaat het niet langer om liefde en plezier samen maar om Strijd - en wel om de macht oftewel: “De strijd om energie

Dat is op te lossen hoor - maar het vraagt wel wat: de bereidheid en een inspanning die mogelijk jaren in beslag zal nemen om te corrigeren wat scheef gegroeid is in ons leven. Maar het kàn. Dat staat er tegenover. 


Je weet het al van de vorige blog, maar toch nog een keer:
“Forceren geeft transpireren, moeiteloosheid komt van inspireren” 
...oftewel naar je lichaam/gevoel/hart luisteren...

Vragen?


Meerleeslinks:


“Op eigen benen staan” betekent eigenlijk: niet op een ander leunen; alleen op je-zelf. Dat bereiken... dan ben je er.” In vaktaal heet dat “je eigen partner zijn”; één met je-Zelf, dus. Bottomline... komt het daarop neer. 
Deze artikelen gaan voor de kern en toont hoe angst ons weerhoudt: 

geen relatie, wel vrijheid

de keuze tussen angst en liefde is geen keuze (maar een spanningsveld)

Metroman

E-man


Vrouw, ga naar je hart, want we hebben jou nodig | Boodschap voor alle vrouwen
“Je bent een mooie vrouw maar dat boeit niet. Het gaat niet om de buitenkant. Het gaat nooit om de buitenkant. Het gaat om hoe je in het leven staat en het leven omarmt. Ik zie een façade uit bescherming. Aï... Dan is je gevoel op slot. Zit je in de afweer. Van bovenaf met pek gooien is veilig. Dat is je mannelijke deel, om te overleven. Ratio-verstand-mind-dat werk.
“Je bent een vrouw maar alléén van buiten, op die manier. Niet in balans. Niet héél.
“Ik wens je toe dat je de kou in je hart kunt smelten zodat de warmte met je in balans kan komen. Een lange weg, maar de moeite waard. JIJ bent de moeite waard. Vergeet dat nooit alsjeblieft. Aan een leuk snoetje hebbi niks. Aan een warm hart alles.
“De wereld zal gered worden door de westerse vrouw”
Vrouw, we hebben jou nodig - boodschap voor alle vrouwen


“De strijd om energie” | de-strijd-om-energie

Bron artikel: metronieuws.nl/koffiepauze/de-slechtste-smoezen-van-partners-overspelige-nederlanders-om-geen-seks-te-hebben/SrZnkt!dkoLCd0CJDayE
Tevens op facebook.com/Metro/posts/749837368397508

Geen opmerkingen:

Een reactie posten