zondag 16 november 2014

“Liefde” kent vele gezichten | hoe gevoel de boodschap van de ziel brengt

toch nog 293 woorden | 
Soms een harde confrontatie - zachte heelmeesters, stinkende wonden immers - soms een aai over de bol. Altijd liefdevol. Al-tijd

Sprak net een man die een motorongeluk lachend heeft overleefd. Schuurde met 160 km over het zuid-duitse wegdek na lekke voorband en kwam op de vluchtstrook tot stilstand met “slechts” wat breuken in polsen en elleboog. Zijn motorfiets lag 500 meter verder. Achter hem stopten “toe-vallig” vier hulpverleners die gelijk actie ondernamen en zich over hem ontfermden; inmiddels heeft hij sinds april pauze want er moest in eigen land opnieuw geopereerd worden en een ontsteking er overheen dus pech... Of een signaal dat hij de boodschap maar niet pakt??

“Wat is de boodschap achter ons gevoel?”


Zien we de liefde hier? Bracht hij het er niet zonder noemenswaardige kleerscheuren vanaf en krijgt hij nu geen time-out om tot in-keer en tot in-zicht te komen? Zien we de schoonheid hiervan in? Geen gebroken heup of hersenletsel. Geen rugklachten. Benen doen het. Alle organen werken. Als enige functioneert zijn rechter elleboog niet naar wens zodat hij ijs-vrij heeft... om naar binnen te gaan en de boodschap te kunnen pakken. Diepe zucht. 

Mensen in het westen zoeken “het” buiten zichzelf dus dat roept om correctie. Schreeuwt erom zelfs. Want dan doen we ons zelf tekort. Tis heel simpel: ga naar binnen. Echter...ga d'r maar aan staan.

Buiten onszelf zoeken


We vliegen naar de andere kant van de wereld in acht uur - maar het hart, dat twintig centimeter onder onze neus wacht, blijkt op onoverkomelijke afstand opeens. Niemand gaat ervoor. Terwijl daar alles te halen is... Dat blijft zo niet dus kom je jezelf tegen. Onherroepelijk.


-

Meerleeslinks

“Wat wij mensen doen en waarom | verband tussen Tekort. Behoefte. Intentie. Zucht naar Geluk. Levenslust. En werkelijke rijkdom” | dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/07/wat-wij-mensen-doen.html

(bron: facebook)Geen opmerkingen:

Een reactie posten