maandag 16 juni 2014

ik heb een vraag voor je

6 woorden ;-) | 
Ik heb een vraag voor je. Wat is je diepste wens?
Weet je die? Mooi. Nu het volgende: 


Wat is daarvoor nodig?

Vragen stellen is dus helemaal niet zo moeilijk. Toch doet niemand het. Niemand?? Nee. Niemand. Helemaal niemand zelfs. Punt uit dot com.

Is het niet raar dat niemand vragen stelt?
Is vragen stellen moeilijk?
Durf jij vragen te stellen? Zo ja, welke? Zo nee, wat weerhoudt je? Wil je dat met mij delen? Dit zijn mijn vragen:

Gaat alles in je leven naar je zin? Is er iets, wat dan ook, wat je anders zou willen zien?
Kun je benoemen of je vrij leeft en alles kunt wat je wilt of dat het stiekem toch anders zit?
Kun je de wereld beschrijven waarin je leeft?
Zijn wij mensen spirituele wezens of niet? Zo ja wat houdt dat in? Zo nee wat onderscheidt ons dan van de beesten?
Wat is je taak als mens op deze aarde?
Is de vraag 'waarom ben ik hier' relevant of is dat een gegeven waar we niet voorbij komen en hebben we (dus) verantwoordelijkheid te nemen?
Heb je alles in één keer begrepen van deze blog? Echt alles? Elk facet?
Zie je het verschil tussen denken en voelen? Zo ja, wat is de toegevoegde meerwaarde? Zo nee - zelfde vraag?

Waarom is vragen stellen zo moeilijk??


Als seks geen functie heeft anders dan voortplanting, waarom bedienen wij mensen ons er dan van? En waarom in die veelvuldige mate als nu? Wat brengt het? Geen speelfilm kan zonder, waar is dat goed voor?

Als roken, anders dan stoer doen, geen functie heeft, waarom doet 'iedereen' het dan? En waarom is stoppen zo onmogelijk voor velen? Zelfde vraag voor bier, chocola, drugs, werken, TV, internetten, relaties...Als kanker feitelijk kou is, waarom weet niemand dat dan?


Waarom worden mensen ziek en zoeken ze niet zélf naar een oplossing maar gaan ze als makke lammeren maar de slacht? En als je dat zo niet inziet, waarom dan niet? Waarom doen mensen alsof een arts een autoriteit is waartegen je niet in het verzet komt?
Waarom komen mensen niet in verzet tegen onrecht en misverstand?
 

Waarom is de wereld continu in oorlog? Wat is de functie van oorlog? Wie creëert zoiets? Wat won men vroeger met oorlog en wat wint men met oorlog?

Wat zit er in je eten? Wat zit er in je drinkwater? Weet je wat schadelijk is en wat niet?
Weet je of er schadelijke stoffen in ons voedsel zitten? Zo ja, wat doe je daarmee? Zo nee, hoe komt het dat je dat niet weet? Vind je dat normaal? Vind je het normaal dat er onbekende maar schadelijke stoffen zitten in eten, lucht en water, en dat niemand zich daar iets van aantrekt? Snap je waarom dat zo gaat? Heb je aanleiding, oorzaak en gevolg bestudeerd? Heb je de weblinks onderaan het
vorige artikel één voor één gelezen? En wat zijn je bevindingen?
Wil je de discussie met me aangaan? Over alles en wat dan ook?


Wat doet dit met je? Kun je verwoorden wat je voelt? Wat is je behoefte? Wat heb je nodig?
Heb je een dagboek? Schrijf je daarin je persoonlijke ontwikkelingen op?  Zo ja wat doet dat met je? Zo nee waarom niet?
 

Heb je een goede verklaring voor je eigen gedrag?

Waarom volg je deze weblog of mijn fb-pagina? Wat brengt het jou? Wat zou je graag anders willen zien? Hoe zou jij in het leven willen staan? 
Weet je wat er nu gebeurt terwijl ik de ene vraag na de andere hier op een lullige smartfoon zit te tikken? Weet je hoe deze "staat-van-zijn" heet? Zou je die ook ambiëren? Zou je óók anders in het leven willen staan? Hoe dan? Welke kennis ontbeert je? Wat zou je willen kunnen? 
Droom je? Waarover? Is er een consistentie in je dromen? Wat is je grote droom? Wat zou je jezelf en de mensheid toewensen? Waarom is creativiteit verdwenen bij de westerse mens sinds het verlaten van de kleuterschool? Waarom bestaat de kleuterschool niet meer? Waarom gaan kinderen met vier jaar al naar school i.p.v. zes? Wat doet dat met mensen? Ken je de blog De Wonderlijke Energie Van Kinderen? Ben je het eens met de uitgangspunten daarin? Wat zou je anders willen in deze wereld in het licht van die weblog? Snap je dat mijn vingers mijn vragenvuur niet bij kunnen houden en nu moe worden? Wat vóél je bij het lezen van deze stroom aan vragen, die iedereen kan stellen? Ken je de blog Corrigeerbaar gedrag? Wat vind je van de vragen daarin? Kun je nu zelf ook vragen verzinnen? Of de antwoorden hierop? En wat doet het vervolg op dat blog met je; 'warm menselijk communiceren in een land vol kou'?

Wat eet je vanavond? Waarom? Weet je wat je doet en waarom?
Zit er tot nu toe één vraag bij die je onzinnig vindt?

Nou...?


Hoofdstuk twee

Ken je je eigen beweegredenen? Weet je waarom je doet wat je doet? Ken je de beweegredenen van je medemens? Ben je verslaafd ergens aan? Is het OK om te stellen: 'Nee bestaat niet' - oftewel iederéén is wel verslaafd ergens aan? Zoals televisie? Is suiker-verslaving een verslaving? Is werk-verslaving een verslaving? Is loon-slaaf een gangbaar begrip? Wat is er gangbaar aan? Wat is er normaal aan? Wat is er OK en aanvaardbaar aan? Aan werken? En aan loonslaaf zijn?
Is het overdreven om te stellen dat wij leven in een mens-houderij?

Wat doet die vraag met je?Weet je het verschil tussen normaal en niet-normaal? Wat is het verschil en hoe weet je dat?
Wat is de essentie van aantrekkingskracht?
Waarom houden wij van planten en dieren?  


Zie je hoe wij met dieren omgaan? Zie je hoe regeringen met ons en ons land omgaan? Zie je hoe natuur wordt hervormd? Zie je hoe bomen worden gekapt voor (de aanleg van) wegen? Zie je hoe bijna niemand zich druk maakt ergens om - op een handjevol "idioten" na? Zie je hoe het normaal is om op elkaar te letten 'dat we wel in de pas lopen', dus niets doen wat niet hoort? Weet je dat ik wel driehonderdduizend andere vragen zó voor je paraat heb en dat je de meeste het schaamrood op de kaken brengen? 

Weet je wat angst is? Weet je wat de functie van angst is? Weet je of je leeft in angst? Zo ja, wat doe je eraan? Zo nee, zelfde vraag èn: hoe kom je erachter?

Welke van mijn 89 artikelen hier op deze weblog ken je nog niet? Welke zou je één op één met mij willen bespreken? Is er iets wat je weerhoudt om te doen wat je ingegeven wordt?

Wil je nog meer vragen horen? 


Sessie drie

Weet je het verschil tussen normaal en niet-normaal? Wat is het verschil en hoe weet je dat?

Waar verdiep jij je in? Waarom? Wat doet je hart sneller slaan? Wat doet jouw passie spreken? Wat IS passie eigenlijk?
Ik heb een vraag voor je.
Leef je wel?
Wat is het verschil dan tussen leven en over-leven?
Wat heb je liever: gelijk of geluk?

Wat zou je graag anders willen zien?
Wat heb je liever, veel geld of innig tevreden levend met jezelf en kennis over jezelf en hoe alles werkt?

Wat wens je de mensheid toe?


Wat is je diepste wens? 
Wat is daarvoor nodig?


(vervolg op wat kom je halen?)
(meerleeslink: “Wat wij mensen doen en waarom | verband tussen Tekort. Behoefte. Intentie. Zucht naar Geluk. Levenslust. En werkelijke rijkdom” | dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/07/wat-wij-mensen-doen.html

1 opmerking:

 1. Ik heb een vraag voor je. Wat is je diepste wens? Weet je die? Mooi. Nu het volgende: Wat is daarvoor nodig?

  Vragen stellen is dus helemaal niet zo moeilijk. Toch doet niemand het. Niemand?? Nee. Niemand. Helemaal niemand zelfs. Punt uit dot com.
  Is het niet raar dat niemand vragen stelt?
  Is vragen stellen moeilijk?
  Durf jij vragen te stellen? Zo ja, welke? Zo nee, wat weerhoudt je? Wil je dat met mij delen?

  BeantwoordenVerwijderen