maandag 4 augustus 2014

De Mythe van warm water drinken 's mochtens | De Kou-theorie verklaard

517 woorden |

Warm water drinken versus de Kou-theorie

Sommigen zweren bij het drinken van warm water aan het begin van de dag. Wie de kou-theorie kent, begrijpt dat warmte heilzaam werkt bij het terugbrengen van de interne balans zodat de behoefte aan warmte logisch verklaarbaar is. Wie het lichaam 's morgens wil opstarten en de dag begint met het drinken van water, zorgt goed voor het lichaam. Echter, combineren van water met warmte hoeft niet per sé. Warm Water drinken komt mij tegenstrijdig voor; het heeft niets met elkaar te maken, anders dan wat ik net heb uitgelegd. 
Met deze ingeving begon ik mijn dag. De eerste maandag van augustus 2014. 
Nu de boodschap... wat steekt erachter?


Warmte tot je nemen geeft een prettig gevoel


De dag beginnen met thee - en dan als in kruidendrank en dus geen smerige zwarte Pickwick-thee -  is hier een logische variant op. Het is een warme drank immers en dat vervult je met warmte; het geeft letterlijk een prettig gevoel. Anderen drinken graag koffie. Daar is veel voor te zeggen. Koffie is een harddrug namelijk en wordt gebruikt door mensen die nooit geleerd hebben goed voor zichzelf te zorgen.
Breng eens een weekje koffieloos door en kijk wat dat met je doet. De koppijn spreekt boekdelen over de verslavende werking van koffie. Heb je dat nodig?


Kou-theorie: smelt het ijs in je hart 


Waarom hebben we zoveel behoefte aan warmte van buitenaf? Kunnen we niet genoeg warmte uit ons-zelf halen? Bingo. De kou-theorie, ook uitgelegd door Groenlandse Eskimo Angaangaq “Smelt het ijs in je hart!” Angakkorsuaq is in het kort, dat wij als kind in de kou hebben gestaan: onze talenten niet erkend, te weinig waardering, te veel “doe nou maar wat ik zeg” en ons overal buiten houden want “daar ben jij te klein voor”. En de schade? Niet te overzien.


“De wereld zal gered worden door de westerse vrouw” 

 
Even uitleggen? Angaangaq stelt dat wij westerse mensen het ijs in ons hart te smelten hebben - de westerse vrouw voorop. Een prachtige en omslachtige manier om de boodschap over te brengen. Wat hij bedoelt, is dat wij mensen in ons Denken vastzitten. Verstand of mind of ratio is koud; alles wat uit ons verstand komt, is kou(d). Gevoel is warm. Hebbi 'm? We hebben dus terug naar het gevoel te gaan. Dat is niet met Dènken te bereiken en het is geen state-of-mind oftewel stemming - dus geen “knopje om”; het is een manier van zíjn en zo'n instelling vraagt (lees: vereist) jaren van afleren. Watch me do it. Wat ik schrijf is niet door mij bedacht; het kwam zo in mij op, als in-geving.


“Wat eskimo Angaangaq bedoelt, is dat wij westerse mensen in ons Denken vastzitten. Verstand of ratio is koud; alles wat uit ons verstand komt, is kou(d). Gevoel is warm.  


Bestudeer gerust de boodschap van deze warme Groenlandse Eskimo. Het is prachtig wat hij te vertellen heeft en hij reist er de wereld voor rond. Ik heb de kern zojuist benoemd. Nuchter, op z'n Hollands; kort en krachtig. Doe je voordeel ermee. Of niet - dan zit je nog in de greep van de kou en van het denken. 

Waarom? Waarom zo? Waarom nu? Eén woord: Aquarius...



Meerleeslink: In het licht van deze blog snap je dit artikel ook gelijk anders: 
Vrouw, ga naar je hart, want we hebben jou nodig | Boodschap voor alle vrouwen

Leestip: verander “vrouw” in vrouwelijk en er gaat een wereld voor je open... 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten