vrijdag 15 augustus 2014

“Collectieve Onvrede”: Wat heeft zin? Is leven zinvol? Wat kun je daar aan doen? Hoe zit het met onze mentaliteit?

724 woorden |
Niemand gaat je bewonderen voor wie je bent of wat je doet. Alles aan jou is “gewoon” in negatieve zin dus saai of ondermaats en je moet je maar niet aanstellen. Dat je ten einde raad bent en het allemaal niet meer ziet zitten is geen onderwerp waarover je kunt praten, met niemand. Ook een psych niet want daarin voorziet geen enkele opleiding. Je voelt alles aan van anderen maar hebt een laag zelfbeeld. Eigenwaarde? Heb je niet. Zelfvertrouwen? Nooit van gehoord. Houvast? Is er niet, hooguit aan anderen die zich aan de hand van een houding en een opgedrongen dagtaak staande houden. Wat niet lukt.

De fik erin, liever nog vandaag dan morgen. Iedereen om je heen is nep aan het doen en houdt zich bezig met on-zin. Buitenkant. Niemand houdt van zichzelf. Iedereen propt zich vol of rookt zich suf of danst in trance om het maar van zich af te kunnen gooien - maar dat gaat niet, het lijkt op je rug vastgenaaid te zitten. Je sjouwt het mee. Altijd...

Moederrr!!

Kan je ook niet helpen. Weet nog minder dan jij en volgt haar keurslijf, niet haar Gezond Verstand. Ze voelt niet meer maar heeft dat waardevolle instituut dat voelen heet verbannen om denken de dienst te laten uitmaken en wauwelt aan één stuk waanzin uit. 


Wat er overblijft is een ongestoorde wandeling met jezelf, in de zon. Leunen met je voeten in het water. Steun krijg je niet of wil je niet, want zo is het ook nog. Het is mooi weer maar je hebt het hier vreselijk. Je wilt ontsnappen. Waar? Je weet dat het overal zo is. Of erger. Wat moet je nou?

Was je maar dood.

Het is je om het even. Wat maakt het nog uit?

.

Dat, lieve lezer, is wat mij opvalt vandaag. Die naargeestigheid van jou en ieder ander is hier voelbaar. En ik zou er onder bezwijken zowat, als ik niet zou doorhebben dat het niet om mij gaat. Het gaat om het Collectief der mensen dat geen enkele levenslust meer kent -kijk maar: wat vindt jij nog leuk??noem eens vijf dingen op??- terwijl de zon schijnt en de vogels vrolijk kwetteren... en anders de tv wel. 


Flikker dat ding op straat zeg. Ban alle media. Nieuws is giftig. Het programmeert je. Laat je niet gestoord lullen. Wat is dat voor mentaliteit? Je hebt je van jongs af aan een fobie laten aanpraten omdat je conform moet zijn en conform moet gedragen en leven... 

Maar wat heeft dat met jou te maken? Wat heeft dat met jouw oorspronkelijkheid, creativiteit of spontaniteit en wat heeft dat met jouw passie, drijfveren of levenslust te maken? Die zijn van jou en onaantastbaar

En dat weet je maar je laat je op je kop zitten. Je hebt thuis of op school niet geleerd hoe je moet opkomen voor jezelf, hoe je moet aangeven wat je werkelijk nodig hebt en hoe je kunt ontwikkelen wat er in je zit

Dat wil niet zeggen dat je dat zo moet laten. Zo zijn wij niet gemaakt! Wij zijn blije dieren die volop ideeën en levenslust zitten en samen muziek en eten willen maken. Wij zijn onstopbaar zoals de menselijke geest onstopbaar is! Laat je emotionele problemen je nooit kleinhouden want dat is niet wie je bent. Je bent een vechter met ultra-sterke overleef-drang en je gaat ervoor! Je zoekt gelijkgestemden en stopt met ruziemaken over imbeciele kleinigheden. Je zet de stap om wat van je leven te maken en gooit dat juk af dat anderen je opgelegd hebben. 

Hoe? Kijk hoe mensen dat doen die schijnbaar nergens last van hebben en krachtig in het leven staan. Durf vragen te stellen in plaats van als een passief gebakje door het leven te sukkelen. Zo ben je niet ontworpen. Er zit meer in jou! Waar is je nieuwsgierigheid gebleven? Het gaat niet om de keuze tussen een rode of blauwe PIL. Er is geen pil. Jij BENT de pil. Pak aan, lui varken, en laat van je horen, spreek je uit en zorg dat je krijgt wat je tekort komt zonder anderen te blijven benadelen met je collectieve onvrede. Dat is schadelijk gedrag wat ons mensen niet past. Stop met wat je altijd deed. Begraaf die passiviteit. Pak aan. Vandaag nog. Stel vragen. Maak je eigen leven zinvol. En ja, da's een keuze.

.

Geloof mij maar niet. See for yourself (da's Engels):


Update: iemand vroeg wat IK nodig had.
Universele Liefde. Menselijk collectief op aarde. Dat streef ik na. Tot de laatste snik.
 

- - - 

Care? Share:
facebook.com/hetlichaamliegtnooit/posts/578216738954664
NB: dit is op facebook 8.700x bekeken
zelfde: dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/08/wat-heeft-zin.html

Meer: dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.nl/2014/04/hoogbegaafden-hebben-het-moeilijker.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten