zondag 3 september 2017

ADHD epidemie

ADHD epidemie | Anne. Ik las jouw stuk https://demonitor.ncrv.nl/de-adhd-epidemie/hoogleraar-de-winter-we-doen-allemaal-een-beetje-aan-doe-het-zelf-diagnostiek

Knap stukje en beslist met passie geschreven. Er mist alleen iets aan en als je ervoor open staat zou het onderstaande er een aanvulling op kunnen zijn.

Ander tijdperk | Er is helemaal geen sprake van een adhd-epidemie, maar van "een ander tijdperk".

Zit je? We zien dat we anno nu overspoeld worden door jonge mensen met een ander binnenwerk; met een innerlijk kompas dat niet tegen onrecht, onrechtvaardigheid en onwaarheid kan.

Dan zit je met een professor wel leuk in de richting, denk je misschien, maar een deskundige is hij niet, zelfs al heeft hij het fenomeen zijn hele leven bestudeerd, als hij niet weet wat adhd is en vooral als hij niet weet wat het binnenwerk van de huidige generaties met zich meebrengen. Experts op dat gebied vind je - helaas! - niet in universitaire kringen. Dan moet je in de alternatieve hoek zoeken. Je weet wel, die geitenwollensokken aluhoedjes die door het etablissement zo'n honderd jaar geleden opzij geschoven zijn, ondanks kennis en kunde van duizenden jaren, toen de allopathen ineens met pilletjes en drankjes als antibiotica als grote oplossing uit de hoge hoed kwamen, die niets met de kwaal te doen hadden en eerder van het tegenovergestelde van het ziektebeeld uitgingen - en dat dus ook bereikten. Symptomen werden gesmoord en zo ook de patiënt.

Hoogbegaafde kids | Natuurlijk mag school die hoogbegaafde kids geen medicatie aanpraten, maar andersom dient er gekeken te worden waarom hoogbegaafde kinderen, die van alle markten thuis zijn, die alles snappen en alles overzien, die alle talenten bezitten en alles kunnen, waarom die niet mee kunnen komen op school. Misschien is het wenselijk die vraag eens even om te draaien.
Wat is er mis met school dat kinderen er niet kunnen functioneren? Wordt er wel onderzoek naar gedaan? Wordt er wel naar die kinderen, naar die briljante jonge mensen geluisterd, of gaan we zoals vanouds uit van doorgesnoven zelfbenoemde specialisten, die niets van de materie weten, de noodzakelijke kennis niet beheersen, die hun vak niet kennen, die die kinderen nooit gesproken hebben maar die vanuit PUUR EIGENBELANG wel even dicteren hoe het moet, niet gehinderd door enig besef, door enig gezond verstand of - als gezegd - zelfs niet gehinderd door enige kennis van zaken.

Dat vind ik nogal wat.

Dit is een heel groot ding. Ook mijn kinderen hebben voor regulier onderwijs gekozen en met hun torenhoge IQ (zoon: 154; dochter: komt buiten de schaal ;) ), krijgen zij doodleuk vmbo-advies. Da's het laagste niveau, een grote trechter voor alles waar we geen raad mee weten - en dus is dat vragen om problemen. En niemand lijkt in de oplossing geïnteresseerd, want de mensen die wel de aard van dit probleem doorgronden, die mensen, die de essentie in een oogwenk doorzien, die mensen zitten niet in het etablissement, ze hebben niets te zeggen en worden net als die arme kinderen in die veel te krappe schoolbanken zonder enige vrijheid, waar men snakt naar een zuchtje menselijkheid en hartelijkheid, niet gehoord, niet gezien, en niet gewaardeerd.
Goedemorgen.

Vastlopen | Weet je waar deze ontwikkeling wèl goed voor is? Vastlopen.
We gaan massaal vastlopen, zolang er niet in oplossingen maar in lapmiddelen wordt gedacht.

Één van de drie studenten raakt zo gestoord als een draaideur, tien procent overweegt eruit te stappen en de trein voortijdig te nemen dwz nog voordat die stil staat en liefst frontaal, en de rest voelt zich zwaar gefrustreerd en niet gehoord, gezien noch gewaardeerd.
Aloha.
Daar heb je het. Alle shit op een presenteerblaadje. Voilà.
Maar wie doet er wat mee? Of aan? De gemiddelde politicus is bezig met spel en tumult in een tweede kamer die contraproductieve wetten produceert en gedraagt zich als goedbetaalde acteur als volksvermaak; de gemiddelde ouder wordt de hele dag beziggehouden in z'n dagbesteding, komt uitgeblust thuis en staat nergens meer open voor; de kids zelf slaan allang alarm maar niemand let op ze want de ouders werden vroeger zelf nooit gehoord dus vragen die nog meer aandacht dan de kids zelf en zien niets; de grootouders die ruim in de tijd zitten, zitten ofwel krap in de centen, zijn opgesloten in hun eigen zorgvolle opvangcentrum of komen hun huis niet uit op een paar boodschappen via de rollator of de elektrische driewieler na, en ieder kijkt dan maar tv en komt niet verder dan nieuws, een spel-show en een niets-programma waar je niet wijzer van wordt, en zo holt ieder in z'n eigen tredmolen zijn eigen leven voorbij. Zonder ooit geleefd te hebben. Op naar de by-pass vanwege alle stress.

Blind | Zeg mij... Waarom is ieder daar blind voor gemaakt? Zien mensen niet hoe we beziggehouden worden in een idiocracy met verplichte dagbesteding die mensen arm en dom houdt en een propagandamachine die ze tegen elkaar opzet en tegen elkaar uitspeelt?

Dan...is dit hun verdiende loon.
Wie niet horen wil, moet maar voelen. Zegt het gevoel. Het binnenwerk.++
--

eerder gepubliceerd op facebook.com/HetLichaamLiegtNooit/posts/1282576211852043 op 29 augustus 2017, 22:30 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten