zondag 3 september 2017

Levensvreugde vs sadisme: achtergronden van ons opvallende, stiekeme en destructieve gedrag

De volgende blog vraagt dat je er even voor gaat zitten. Het legt de kern bloot van wat wij mensen elkaar onzichtbaar maar niet onvoelbaar aandoen.
Naar aanleiding van een spreekwoordelijke ontmoeting met iemand onderweg op de fiets, die met intentie zorgde dat ik onvrijwillig tot stilstand kwam, kwam dit artikel resoluut uit mijn pen.
Ik heb de tekst intussen als briefje uitgeprint en toon of geef het mensen met de boodschap dat dit "over anderen" gaat en hoe ik mij daarover verbaas.~ Levensvreugde vs sadisme ~


Meisje. Besef dat jij haatgedrag naar mannen ontwikkeld hebt en nu wreed en sadistisch handelt om zo het gemis aan de vaderlijke omarming kenbaar te maken.

Besef dat wat je doet onbespreekbaar is, omdat jij er afstand van neemt en net doet alsof je er niets mee te maken hebt; “Dan moet je niet bij mij zijn, hoor!”
Je neemt dus geen enkele verantwoording voor jouw daden of intenties.
Sterker nog. Je draait het om en maakt van jezelf het slachtoffer, om vanuit die slachtoffer-rol de boel te tiranniseren met jou en jouw belang in het middelpunt. Alle aandacht moet op altijd en constant jou gericht zijn. Ook al is het negatieve aandacht. Terreur van de underdog, heet dat.

Misbruik | Dat is niet uniek. Dit doet iedereen zo en dat dienen we te benoemen, te bespreken en te doorbreken omdat het van misbruik getuigt. Zelfs als je nog maar een prille tiener bent. Juist dan. Omdat je geen idee hebt wat je doet of waarom maar wel jouw wereld naar de klote helpt zo, omdat er niets positiefs aan zit en jou dus niets oplevert. Alleen een beetje leedvermaak van korte duur dat snel veroudert en dus weer herhaald moet worden om je superieur te kunnen voelen boven een man. Welke dan ook. Telkens opnieuw. Klinkt als een behoorlijke verslaving, denk je niet?
Hiermee spiegel jij jouw leefomgeving; jij laat zien wat jou aangedaan is, in de jaren van jouw opgroeien. Het is kinderachtig gedrag. Anderen hebben jou langdurig en structureel lastig gevallen, en jij wilt dat anderen het ook maar voor jou oplossen.
Onzin. Gaat nooit werken. Niemand lost ooit iets voor jou op. Moet je zelf doen. Door jouw mond open te doen en te verwoorden hoe het is. Dat is de enige – geweldloze – weg.

Collectieve afspraak | Het lijkt echter een collectieve afspraak tussen vrouwen onderling om mannen doelbewust te vernederen. Zo doorzichtig als maar kan dus ga je iedereen keer voluit onderuit; je laat jezelf vreselijk kortzichtig zakken (zelf-verraad dus) oftewel je doet jezelf te kort. Een lachwekkend tafereel en het lost niets op, het is lafhartig, het probleem blijft bestaan en wordt zelfs alleen maar groter en daarmee de frustratie ook. Jouw verdriet en onmacht, en daarmee jouw boosheid, verdwijnen er niet mee.

foto van Het lichaam liegt nooit - mensen liegen vanuit pijn.Is dit hoe jij wilt leven? Wil jij als stalker, verrader, leugenaar en bedrieger bekend staan? Wil jij dat zo houden? 

Als (jonge) vrouw ben je de verschoppelinge van deze (beestachtig onbeschaafde) westerse wereld. Vrouwen mogen niets en hebben geen enkel recht. Vrouwen bungelen er maar een beetje bij en worden gezien als “materiaal”. Dat weet iedere vrouw diep van binnen. Een vrouw vertelde het mij.
Dat is de basis van alle godsdienst en heeft een naam; het heet Verdeel En Heers.

“Hou jij ze arm, dan hou ik ze dom”, sprak de priester tegen de industrieel. Dat zegt genoeg, of niet soms? Tel daarbij op het gemis aan vaderlijke steun – niemand mag pappa's kleine meisje zijn en mist zo de oh zo noodzakelijke emotionele verbinding met haar vader – en zo creĆ«ren we vrouwen die de rest van hun leven alle mannen willen slopen, stuk maken, te gronde richten, vernietigen, vernederen, pijn doen, door het slijk halen en uitlachen, om telkens opnieuw onze frustratie te bekoelen – wat slechts even lijkt te lukken – zonder dat het ook maar iets oplost. Jouw lasten moet je zelf zien te dragen en kan een ander nooit van je overnemen. Probeer maar. Blauwe plekken verwisselen zelden van eigenaar. Is dus een denk-fout.

Conclusie | Zie in dat je opgezet bent tegen alles wat man is. Zie in, dat jouw moeder met hetzelfde probleem zit, omdat het via overlevering al eeuwen zo toegaat en dat mensen zo effectief tegen elkaar zijn opgezet zodat een volk gemakkelijk onderdrukt, gecontroleerd en overheerst kan worden. Door de eeuwen heen.

Qui Bono | Vraag je eens af: Wie profiteert hiervan? Welke op macht beluste mannetjes hebben hier baat bij, dat jij en ik met elkaar vechten over he-le-maal niets? Zit er eer in om een ander kwaad te doen? Zou jij zo behandeld willen worden?
Wat zou jij doen als iemand je zo zou behandelen?  Zou je het je aantrekken? Zou je het ontlopen, je willen verstoppen, onder een steen kruipen of dood willen?
Of zou je het bespreekbaar willen maken? Zou je dat willen proberen? Zou je dat durven, ongeacht de uitkomst? Dan ben je pas een held. Daar zit eer in.

foto van Het lichaam liegt nooit - mensen liegen vanuit pijn.Dood gaan we toch. De meesten sterven echter zonder ooit geleefd te hebben. Die kennen slechts overleven. Kies. Blijf jij overleven of ga je voor eer, zodat je kunt terugkijken op een leven vol waarheid en vrijheid, waarin je durft op te staan voor jezelf en voor rechtvaardigheid, ongeacht de consequenties?

Verander de wereld, begin bij je zelf. Wat bedoelde Gandhi daarmee, denk je?
We kunnen de problemen van deze wereld niet oplossen door dezelfde manier van denken waardoor ze zijn ontstaan. Wat bedoelde Einstein daarmee, denk je?
Precies. Laat het hart spreken en laat die boosheid achterwege waarmee ieder een ander lastig valt. Zo laten we zien hoe wij als volk tegen elkaar OPGEZET zijn. Je ziet jouw buurman als vijand en verraadt jouw eigen kind. Dat is onze erfenis. Ben je daar trots op? Een volk dat niet samen-leeft is geen volk, dat is een zooitje ongeregeld dat elkaar continu bestrijdt zonder te weten waarom. Adresseer jouw boosheid. Omarm jouw eigen stuk. Neem verantwoording. Wees nieuwsgierig. Volg je hart, en laat je hart spreken. Behandel een ander hoe je zelf behandeld wilt worden...++
rj

Dit is een boodschap van vrede. Word jouw eigen partner en zorg dat je de kwaliteit van de wereld verbetert... om te beginnen de jouwe.

lees dit met jouw hart ~ gooi dit niet weg ~ geef het door. | 

bron: fb.com/1286135744829423, 3 september, 15:30uur

plaatjes:
Dalai Lama: I believe that the only true religion consists of having a good heart
Aarde: You must learn to end the wars in your world - by ending them in your mind

Geen opmerkingen:

Een reactie posten