donderdag 7 december 2017

De invloed van onze leefomgeving (school voorop) op ons functioneren als mens en onze zucht naar een stam (triba)

"We leren eerst elkaars lichaam kennen en niet elkaar." Woorden van mijn vader vroeger. Dat noem ik een negatieve kijk op de dingen en dus geen bijdrage. Zo is het niet. We horen elkaar niet te leren kennen. Je gaat het gedrag van de ander toch niet voorspellen?? We horen elkaar te waarderen. Dat heeft niets met leren kennen te maken. Dat heeft te maken met samen lol maken.

Welkom bij deze blog "De invloed van onze leefomgeving (school voorop) op ons functioneren als mens en onze zucht naar een stam" (of triba zoals de Minions dit zo toepasselijk noemt)

Levenslust, prooi, bezit

Wie levenslustig in het leven staat trekt de starende blikken van mensen die zuigen. Ik zie het overal gebeuren. Continu. Jonge mensen zijn gewilde prooi voor hen die 'het' niet uit zichzelf kunnen halen en het dus buiten zichzelf zoeken. We noemen iemand een lekker ding of een kontje en roemen kwaliteiten die niet ter zake doende zijn voor de kwaliteit van het contact. Dus gaan we voor kwantiteit. We gaan voor bezit, feitelijk.

Gemis

Wie zich dit realiseert beseft dat we iets in ons zelf missen dat we bij elkaar proberen te halen ter compensatie van dat gemis. Over welk tekort gaat dit?


School

Wie opgroeit in het beschaafde en moderne wilde westen, mag twaalf jaar naar school en leert daar het hoofd te gebruiken en vooral bij het gevoel weg te blijven. Een heidens karwei waar dan ook twaalf jaar voor staat, te beginnen bij de kleuters die liefst een pre-school entry exam afleggen om te tonen dat ze al kunnen lezen. Het kind wordt dus geen enkele gelegenheid gegund om kind te zijn. Wat het leert heeft niets met mens-zijn te maken.
Het resultaat is dat een kind opgroeit zonder eigenwaarde en zelfvertrouwen en dus zonder enige houvast.


Houvast ten opzichte van houding

Wie opgroeit zonder houvast creƫert houding om toch maar door te kunnen. Een verstandelijk product uit nood tot overleving en we noemen dat ego. Volledig verstoken van enig gevoel kent het ook geen gezond verstand. Wel protest.

De rest van z'n leven zal het kind proberen te compenseren wat het onderweg verloor in de belangrijkste jaren van z'n leven; de eerste acht jaar zijn heilig immers, tussen zes en acht jaar vormt zich het verstand.Niet te vertrouwen

Het probleem met dit traject van opgroeien is, dat een mens zonder houvast niet te vertrouwen is, onvoorspelbaar slecht-menselijk-gedrag gaat vertonen en bovenal geen levensplezier kent zodat alles buiten zichzelf vandaan moet komen. De drang tot afleiding zoeken is geboren. Roken, drinken, snoepen, druks, seks, relaties, tv, internetten, winkelen, gamen, en al die andere varianten om het gevoel maar niet te voelen zijn zo ontstaan.


Verdriet

Enkelen vergrijpen zich daar niet aan en gaan zoeken omdat ze zich verwonderd afvragen wat zulk rampzalig want destructief gedrag nu eigenlijk in hun leven moet. Het maskeert in feite verdriet. Dus is ieder in eigenlijk heel verdrietig en per definitie dus niet gelukkig. Dat zie je terug in gesprekken tussen mensen die onderling zeuren, zaniken, zuigen en proberen de ander tijdelijk te domineren om zo het eigen verdriet maar niet te voelen.


Verbinding en geborgenheid zoeken in de stam

Mensen die elkaar opzoeken zoeken meer dan afleiding. We zoeken verbinding. We zoeken een stam om bij te horen. Dat is natuurlijk. We zoeken om te beginnen een partner en daar is niets mis mee want zielen trekken elkaar aan maar mogen nooit vergeten dat we die ander niet te bezitten hebben. Wij doen dat meestal andersom en wensen iemand tot bezit.

Voeg daaraan toe dat wij door het uitgekiende verdeel-en-heers-concept tegen elkaar opgezet zijn en zie daar de oorsprong van onderlinge haat en afgunst en de waanzin is compleet.

Erger kan het niet worden en dat is precies het breekpunt van deze tijd, omdat steeds meer mensen er niet aan ontkomen dat we eigenlijk onszelf belazeren en niet leven op een manier die bij ons past.

"Leven zonder angst... is dat geen geweldig streven?"

Spontaan = zonder angst

Dit rotstukje is in een kwartier geschreven op een nokia 3720 uit het jaar kruik. Zin voor zin kwam te voorschijn en op een paar verschrijvingen na - omdat er twee gedachten tegelijk uit wilden - kwam het er zo uit. Dat is zoals de mens bedoeld is te zijn. Spontaan zonder op z'n tellen te hoeven passen. Gooi er alles uit zonder je in te houden, dus zonder de angst voor straf. Is dat geen geweldig streven? Leven zonder angst? Ik geef er workshops over, kijk maar bij de events op deze pagina.

In aanvulling hierop schreef Pieter Stuurman een bruikbare tekst die goed te begrijpen is en die ook in een kort filmpje is gevat; "Belastingen en Oorlog - de manier voor de elite om het volk onder de duim te houden": achterdesamenleving.nl/belastingen-en-oorlog-manier-elite-om-volk-duim-houden/#.WiENVFXiaM8


Hoor je het ook eens van een ander.


Zorg dat je plezier maakt in plaats van zorgen. Ons hoofd hoort leeg te zijn en is niet gemaakt om onzinnige info te onthouden die tevoorschijn schiet als een kassa-register zodra je op een knop drukt. Als mens heb je er dus alles aan te doen om dat te herstellen en dat gevoel in ere te herstellen. Wie dat doet is altijd gelukkig en leeft zonder angst.++


gepubliceerd op fb.com/1361496247293372 op 2 december 2017meerleeslinks:

verboden vrucht: facebook.com/1232389260204072 |
Plato's heilige huisjes: facebook.com/1108710592571940
Je eigen partner zijn - facebook.com/1319392408170423 |

'School draait om macht en om dwang' - parool.nl/opinie/-school-draait-om-macht-en-om-dwang~a4518112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten