zaterdag 15 maart 2014

Verhalen om het buiten je-zelf te zoeken

369 woorden
Lieve hoogsensitief/hoogbegaafde/HSP... Mag ik even storen?

Verhalen

In tal van groepen of facebook lees ik "verhalen" van mensen die "het" buiten zichzelf zoeken; Levensgeluk of Minder Ellende of Geef-Het-Een-Naam. Of die met knagende vragen zitten. Maarr.. wat ik zie is dat die mensen er zèlf niets aan wensen te doen. Duuh.

Ten eerste: we hebben het zwaar - omdat we dan wat te doen hebben. "Anders zouden we ons maar vervelen."

Ten tweede: alles gaat nu snel. Welkom in Aquarius, de waterdrager. Water is het symbool van vrijheid... "probeer water maar eens te houden". De planeten staan zodanig dat er een energie over aarde waait die alles snel doet ont-wikkelen. Stap in en ga als de brandweer, het is nu bij uitstek geschikt om snel resultaten te zien in jezelf. Go-go-go!

Ten drie-de: Mensen doen letterlijk àlles om zich-zelf te ontlopen.
Welke verSLAAFing ken jij zoal? Ik bedoel maar.

Ten vier-de-liefde: Desnoods bidden we tot God (waar zit die eigenlijk) en vergeten consequent dat we een Ziel hebben die in ons leeft (zonder ziel ben je nix; ontzield en dus dood) en alles voor ons regelt*). Want: dat leer je niet op school. Dus zal dat wel niet "waar" zijn. Sterker, we branden het af omdat het zweverig is.

Het is trouwens precies omgekeerd: je blijft zweven (niet ge-aard zijn) zolang je geen contact met je-Zelf hebt. Iemand die "bij zich-Zelf" is, is stabiel te noemen. Rustig. Sterk. Snappie?


"Wie hèt buiten zich-zelf zoekt, ontloopt zich-zelf"

Sjesus, die lui van Koot & Bie zongen toch al "Zoek JeZelf Broeder"; hoe duidelijk wil je het hebben?

Vriendjes en Dinnetjes. Tis 2014. Tijd om aan te pakken. Mentaal. En ons eigen partner te worden en de wereld te zien die er dán voor ons open gaat.

Namasté! _/|\_ (nieuw foefje geleerd uit de Zweef-hoek)

~Ingeving van de dag @ Het lichaam liegt nooit


Epiloog

*) dus... "de Ziel regelt alles voor je". Dat betekent...?

-"Maar..." zei de student, "Als dát zo is... dient er dus een samenwerkingsverband te komen tussen Verstand en Gevoel... Zeg maar... Gevoel als influistering en Verstand... om het uit te voeren?
Zoiets?
En zet ik dan de Wereld naar m'n hand?"

"Jij snapt 'm", zei de Ingeving.

Tip - meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de volgende weblog in je mailbox

Geen opmerkingen:

Een reactie posten