zaterdag 18 oktober 2014

Angst-aanjagende berichten - maar maak je geen zorgen over morgen

600 woorden | 
Angst. Ze proberen je angst aan te jagen. Met de (berichten over de) komst van ebola, met berichten en emails over gestolen wachtwoorden, met het logo van de Rijksoverheid. Met belastingen en scherpere regels die niet logisch zijn maar wel pijn doen. Je mag minder en moet méér. Net zolang tot je het zat bent. 

Doe je eigen ding. Het gaat niet om het clowneske gedoe van die op macht beluste mannekes. Het gaat erom blij te zijn, in samen-leving met je zelf, terwijl lucht, water en voedsel om ons heen vervuild worden dien jij je eigen ding te doen en te zorgen dat je gelukkig bent met wat je doet. 


“Maak je geen zorgen over morgen

Maak je geen zorgen over morgen. Dat is jouw zaak niet. Vandáág is jouw zaak. Morgen niet. Dat is ver weg en buiten jouw verantwoordelijkheidsgebied. Gister ook. Wie in z'n hoofd gaat zitten en zich zorgen maakt luistert vandaag niet naar z'n hart. 

BOOS zijn over de misstanden is logisch maar niet functioneel, schudt het van je af. 

VERDRIET over de ellende is logisch, iedereen heeft verdriet; hoort erbij. Leer het dragen. Leer ermee omgaan. 

ANGST is logisch want zo ben je opgevoed - je mag niets, wordt overal buiten gehouden en anderen weten het beter voor je dus moet je afwachten - maar ook dat is niet relevant. 

Ga naar binnen, word één met jezelf en jouw ziel draagt je en zorgt voor je. Zodra je beschermd bent kan je niets gebeuren dus lees “Vader Aarde” (fb.com/vaderaarde). En volg je hart. Die weet de weg. 

En stuit je op shit waar je niet uitkomt, meld het, kijken we er samen naar, naar de diepere boodschap. Want als iets je raakt, heeft het een boodschap. Zoals een droom die ons van slag maakt ons kan zeggen: 
“'Ja, het IS een zooitje om je heen - maar ga dóór want je hebt een taak hier...”

-
Meer: dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.nl/2014/03/de-wonderlijke-energie-van-kinderen.html
en dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/07/wat-wij-mensen-doen.html
en (uiteraard) dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.nl/2014/03/de-vlieger-en-de-zwever.html

Aanvulling: ingeving aan het begin van de avond 

Verdriet. Verdriet overvalt mij bij het terugrijden naar huis. Verdriet en de angst om vanavond alleen door te brengen. Ik stop bij Schiphol-A4 en geef het alle ruimte. Kennelijk heb ik iets opgepakt en ja hoor, het collectief der mensen maakt, gedreven door angst, plannen om de avond maar niet alléén door te brengen. 

Zeg mij, wat is dat voor mentaliteit?
Zeg mij, wat is daar volwassen aan?

Ik hou van gezelschap maar dit komt zo instabiel op mij over. Alleen zijn hoort een pretje te zijn. Je bent altijd met je-zelf immers.

Wanneer durven we collectief toe te geven dat we emotioneel en mentaal instabiel zijn - en ervoor te gaan om dat recht te zetten?
Is dit volwassen gedrag? Om “uit nood” vrienden of nieuwe vrienden of ander gezelschap op te zoeken? Om de nacht maar niet alléén door te brengen?

Aloha.

Het is 2014. Aquarius toont je hoe het eruit ziet om “op eigen benen te staan. Schreef erover, in de blog geen relatie”; we mogen niet langer op een ander leunen en daarom leven velen alléén

Harde noten geven een krachtig geluid af bij het kraken. Maar da's soms nodig om bij de kern te komen.

Het woord STEVIG geeft aan dat iets gefundeerd is - het komt uit je-Zelf
Laat je leiden, door je hart. Niet door je tekorten of verlangens of wat eraan gerelateerd lijkt. Afhankelijkheid en afleiding zoeken heeft een reden: je luistert dan niet naar de boodschap van je nare gevoel

M@il als je vragen hebt. Of beter: out-in-the-open. Profiteren anderen d'r ook van.

fundering: dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.nl/2014/04/ergste-wapen-is-de-mond.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten