zaterdag 13 januari 2018

Je draai vinden

Een mensenmassa is een poel van energie. Wie ergens nieuw komt werken wordt blootgesteld aan een berg intenties die ons alle kanten uitsturen omdat mensen van alles met een ander doen. En het is niet allemaal even positief. Integendeel.

Om ons hierin staande te kunnen houden moeten we wennen, 'onze draai vinden' en ons een plek verdienen; veroveren, eigenlijk meer. Dat lijkt meer op oorlog en strijd dan op wat anders en dat is exact hoe het werkende volk dit ervaart.

Dit is er exact de reden van dat sommige mensen liever eigen baas zijn, een winkel starten of een bedrijf dat zichzelf kan bedruipen, zonder last te hebben van collega's die de poten onder je stoel vandaan zagen.

Dit merken we al op school, vooral de middelbare school, waar ronduit vijandig onderling wordt omgegaan, en de leerkrachten stiekem (dat wil zeggen zonder een woord maar daarom niet minder evident of merkbaar) verwenst worden. Loop een kantine in van een school en je schrikt je wild. Het is er niet ontspannen. Het is er een hel. "Protest" is nog zwak uitgedrukt.
Hier worden de mensen voor hun toekomst klaargestoomd. Onder dat mom wordt er alles met ze uitgespookt wat God verboden heeft en zeggen leerlingen letterlijk: "De leraren denken dat ze alles mogen en kunnen, en gaan veel te ver." Elke leerling kan je dit beamen.

Als dit geen waarschuwing is voor een ramkoers-beleid, dan bestaat het niet - of zijn mensen ziende blind - waarin IEDERE ouder, iedere leerkracht en iedere leerling overigens zelf verantwoordelijkheid heeft om van zich te laten horen.

Want ieder kind haat school. Een enkeling slechts spreekt dat uit, wanneer die zich veilig genoeg voelt om niet op z'n donder te krijgen.
"Schools suck. Seriously... Schools suck. Should it suck??"

Je vindt een filmpje op deze pagina met die titel. Als uitnodiging voor de discussie. Voor nu of over twintig jaar als alles nog veel meer vastloopt en leerlingen merendeels niet meer thuis wonen maar volledig door de overheid worden ingepikt om ze zo te vormen naar eigen goeddunken. Misbruik in het kwadraat zonder dat er een haan naar kraait.++


Meerleeslink


Ook op: facebook.com/HetLichaamLiegtNooit/videos/1358660410910289 (met filmpje)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten