woensdag 1 februari 2023

Transparantie is sleutel... maar in het verkeerde slot

Tegenwoordig wordt steeds meer bespreekbaar en dat is goed. Een groot goed, zelfs. We dienen transparant te zijn in ons gedrag, dat breng ons het verst... in de zoektocht naar onszelf. Je kunt immers niet verder groeien, dan naar jezelf.

Dat is ons streven. Vanuit de ziel gezien. Vanuit ons Wezen, dus.
Maar da's niet ons gedrag, dat er vaak haaks op staat. Waarom gebeurt dat? Een onderzoek.

We beginnen bij het begin: de constatering. Waar gaat het mis? Titel van het vorige artikel*).
Mij is opgevallen, dat wij mensen er kennelijk àlles aan doen om geen vorderingen te maken, geen positief gedrag te vertonen maar juist die zoektocht naar verbetering van levenskwaliteit consequent saboteren. Passioneel zelfs. Naar hartelust. Tegen beter weten in en tot bloedens toe. 

Stel, dat dat onze blauwdruk is geworden. Van het ego, dat regeert, ver verheven boven het gevoel. Dat is nogal wat. Welkom in de wereld van Verdeel en Heers.

Ik wil het niet alleen hebben over misstanden in de wereld in het algemeen maar over misstanden in onze wereld. Die van jou en mij. Dichterbij huis, dus. Want dáár kunnen we het verschil maken. Precies zoals Gandhi ons voorhield, dus; "begin bij jezelf."

Het doel van strijd |


Ten eerste: het lijkt wel of sommigen niet anders kunnen dan de strijd opzoeken. Zij gedragen zich constant negatief en verzieken de sfeer. De verstandhouding die zij meebrengen noemt men giftig; een relatie met hen heet toxisch.

Het punt is dat wat wij mensen doen, doorgaans onbespreekbaar gemaakt wordt. Iedereen doet alsof die iets op wil lossen - sommigen maken er een sport van om de ander het idee op te dringen, dat die het conflict veroorzaakt heeft - 
maar gedraagt zich vervolgens briljant (maar niet positief) om zo te verhullen, dat die eigenlijk niets liever wil dan strijd, ten koste van alles. Ten koste van waarheid, zelfs. Die sneuvelt als eerste in oorlog en liefde, zegt men, en als je dit artikel leest, blijkt waarom. Het ligt altijd aan een ander.

Iedereen is hiertoe in staat, mannen en vrouwen, ook kinderen; op elk niveau in deze samenleving die niet samenleeft. Direct of indirect, bewust en onbewust, weet men conflict te creëren waar men zich kennelijk mee voedt, op het parasitaire af. Doelbewust, dus. "Briljant negatief", zelfs.
Strijd om de strijd zelf, oorlogszucht zelfs, als voeding, dus. Continu conflict, op het sadistische af, om zich te kunnen laven aan elkaars levensenergie. Als vampiers.

Dit doen mannen èn vrouwen maar bij vrouwen; zowel openlijk in bijvoorbeeld werksituaties maar zeker in relaties, kun je hierop wachten. Er is altijd strijd. Het blijft alleen subtiel als de ander erin meegaat en zich niet verzet. En nu weet je waarom, zodat daarover geen "strijd" nodig is, ofwel geen onenigheid. En geen misverstand. En geen discussie... ander woord voor touwtrekken...

Er is iets mis en da's onbespreekbaar |


Eerst een voorbehoud. Niet zozeer van mij, maar van het mensdom zelf.
Wat ik mensen m/v zie doen, stuit zo langzamerhand iedereen tegen de borst maar toch doet het merendeel nog "alsof die gek is", zodat het gewoon zo blijft. Men ziet het niet of wil het niet zien. Zo verdedigt men dit verwerpelijke gedrag, in wezen. Dat verdedigen, op het ziekelijke af, heeft een naam. Komen we zo op.

Om daaruit te komen hebben we mannen èn vrouwen nodig. Samen. Dat is te maken stap zolang we onderling nog vechten en dat niet wensen op te geven. Dus laten we daar eens eerst naar kijken.

Het is niet anti-vrouw om het over gedrag van vrouwen te hebben |


Mannen doen raar, vindt men - want je bent niks zonder mening, en zeuren en klagen doet het goed - maar vrouwen lijken het te hebben uitgevonden. Hen zie ik het constant doen. Continu, zelfs. En hier gaan we het nu over hebben. De enige manier om iets op te lossen, is door de Heilige Huisjes te benoemen. Doe je mee? Daar gaan we.

Wat vrouwen doen weten we allemaal. Als dat publiekelijk wordt benoemd, zeker bij cabaret of comedy, lacht iedereen mee maar 1 op 1 gaat dat mis. Dan is er geen gesprek maar grijpt men de macht. Punt uut. Op dat moment is er geen dialoog meer mogelijk. Alles glijdt uit over de drie componenten furie, manie en hysterie oftewel boosheid, obsessie en Bezitsdrang, want het gaat om overheersen en dus om overmeesteren, onderwerpen en de baas spelen.

Goed, tot zover de samenvatting der bevindingen.

Nu de vrouwen zelf aan het woord. Over hoe het zit. 
Ik heb een aantal comédiennes gevonden met hun boodschap, want humor werkt meestal het beste:

1. "Girls are fukking insane", zo begint deze vrouw, Iliza Shlesinger, over haar ideale breakup:
https://youtu.be/JvTj4QX55NE

oftewel les één in "zo moet het dus niet"...

2. 
Monique Marvez: deze Mexicaanse comédienne noemt de drie dingen die zijn vereist, om een huwelijk een heel stuk makkelijker te maken: https://fb.watch/inkAv6OOAS/ 
Bovendien stelt zij: "Je kunt een man niet veranderen." Deze comédienne gaat nog verder en noemt drie dingen die een man van een vrouw wil - en geef haar eens ongelijk:
1. een man wil een vrouw in een goede stemming; "maak het gezellig", dus. Lijkt mij het nastreven waard.
2. wees stil ipv rumoerig; wees geen lastpak (dus opnieuw: "hou het gezellig" en vooral: "Doe niet zo moeilijk, en doe zeker niet achterlijk")
3. "lik hem" oftewel wees genereus ipv inhalig
(en dus opnieuw: "maak het gezellig" en "speel geen spelletjes")
-

3. Dan Gina Brillon, nummer drie, deze beschrijft in Own Your Crazy het gedrag van ALLE vrouwen... zo zit het dus, dames:
-

Daniele Kathryn Hage oftewel nummer 4 stelt: "Iedere man wil een relatie vol respect" - deze dame legt uit waarom: https://instagram.com/reel/CxQLU5qu0HT/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
-

Christina Michelle Robinson, als vijfde: deze traditioneel ingestelde vrouw noemt - zo te zien uit eigen ervaring - 10 moeilijke dingen die vrouwen slecht kunnen horen maar zegt ze heel erg mooi en waarder dan waar - en iedereen weet dat ook: https://www.facebook.com/reel/484512167230824?s=yWDuG2&fs=e
-

Als zesde, deze geniale blijdrage van Emily W. King: "How to understand men and have better relationships" - https://fb.watch/ntwy3-n1O9/

En dan deze - een vol-geluld filmpje als zevende, met mijn observaties over wat er gaande is in de wereld: "vrouwen ondermijnen structureel de man, zichzelf en de hele wereld" | https://youtube.com/watch?v=DTUtJYAwtmE
-

8. Deze Nederlandse vrouw vertelt vol tranen hoe gelukkig ze is met haar man. Zo simpel kan het zijn; zij "hoeft niet meer te vechten,' zegt zij zelf:
-

Tot slot, als negende, voor de duidelijkheid... Vijf vragen die je als vrouw nooit meer moet stellen aan een man:
-

Merk even op dat geen van deze vrouwen van die belachelijke, neo-feministische oftewel denigrerende en overdreven denkbeelden hanteren maar warm-menselijke ideeën, vanuit gezond verstand. Het is net of deze vrouwen de moeite hebben genomen om naar (hun) mannen te luisteren. Die vrouwen zíjn er dus wel...
... net als cassie jaye, in haar docu red pill.
-SM logisch gevolg van Opvoeding |


Mij is nog iets opgevallen. Het sadistische karakter van het gedrag van velen, als logisch gevolg van onze desastreuze en vooral destructieve Opvoeding, die niets van ons wezen heelhoudt, in combinatie met de hierboven beschreven zelfsabotage, geeft sadomasochistisch gedrag bij uitstek. Zelfkastijding, dus.

Men heeft er namelijk duidelijk genoegen in om elkaar en zichzelf grondig tekort te doen, tegen te werken dus, oftewel te saboteren. Dan is dat per definitie sm.

Je kunt dat verdelen in enerzijds boetedoening en anderzijds genoegdoening. Boetedoening wil zeggen zichzelf tekort doen en genoegdoening de ander, oftewel er voldoening uit halen om een ander te benadelen. Dat past in het kader van: "Hoe kan ik een ander gunnen wat mij nooit gegund is."

Stockholmsyndroom: de onderdrukker verdedigen |


Onze Opvoeding zorgt voor het verdedigen van slecht menselijk gedrag - parasiteren voorop. Dit verdedigen van zelfsabotage, negatief en onderdrukkend gedrag heeft een naam: Stockholmsyndroom. De essentie ervan zie je nu beschreven, in dit artikel. Uit ingeving.

Niet alleen resulteert onze Opvoeding in Stockholmsyndroom maar dus ook in sadisme met fatalistisch karakter en dus sm; sadomasochisme.

Het belang van inzichten |


Dit vraagt niet om bewijs en is geen stelling of hypothese. Het is een inzicht vanuit de ziel en zoiets vertelt ons hoe het zit. Punt is, dat we dat hebben leren verwerpen, zodat we van God los zijn geraakt, de weg maar onszelf niet meer weten maar daar óók niet meer naar zoeken.

Want dat is verboden.

Een vicieuze cirkel en dus een sterk staaltje Verdeel en Heers is zo gecreëerd. Een huzarenstukje, zelfs. Want niemand ziet het in of niemand wil het inzien maar we bevechten elkaar erom. En erdoor. We slaan liever elkaar de hersens in dan óóit een oplossing na te streven. Zie daar SM en Stockholmsyndroom in één. En continu zichtbaar, om ons heen. Voor wie het durft te zien. De wereld lijkt zo te zijn ingericht. 

Met een filmpje van X-files ter illustratie:

Geen oplossing zolang ego overheerst |


Er is een maar. Transparantie is sleutel... maar niet in een wereld, waar gezond verstand bevochten wordt en verbannen, verboden en vermoord is.

Dus... dan kan ik niemand mijn kennis delen, kan ik niemand helpen, en aan niemand het estafettestokje doorgeven, sta ik voor gek met mijn website en ligtmijnwerkstil. Want die interesse bestaat niet. Die ontbreekt hardnekkig. Men is "liever lui dan moe" gemaakt en rent liever achter de eigen staart aan, als speelbal van De Staat. Verdeel en Heers in volle glorie.

Soit. Hetzijzo. Succes ermee.
Dan ga ik wat anders doen.

rj.

Care? Dare? Share: 
dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2023/02/transparantie-is-sleutel-maar-in-het-verkeerde-slot.html

*) het vorige artikel: dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2023/01/waar-gaat-het-mis.html

PS: of de beweringen in dit artikel voor jou kloppen of niet is niet relevant wanneer de ziel gesproken heeft... dezelfde ziel die zo ziekelijk verboden, verbannen en vermoord is, in deze zieke wereld. Kijk maar...:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten