zondag 22 januari 2023

Waar gaat het mis?

Waar gaat het mis? |


Men benadert elkaar agressief en probeert de ander met agressie te onderwerpen, oftewel: omverwerpen. Zo poogt men de macht te grijpen oftewel te overheersen, onderling. Het doel lijkt te zijn om zo de ander tot bezit te rekenen om genadeloos leeg te kunnen zuigen, als een parasiet. Ander woord voor bezit is tegenwoordig "bitch"; het is populair om de ander tot jouw bitch te maken. Slaaf, dus.

Dit is wat men hier leert, in deze Beschaming, eh, Beschaving.

Het is niet zo lastig om dat te corrigeren. Gewoon níet doen. Probleem erbij is, dat men DAT NIET WIL. Liever blijft men hangen in het veilige stramien van geweld en onderdrukking in plaats van elkaar vriendelijk te bejegenen.

Denk niet te gemakkelijk, dat alleen anderen zo doen, of dit jou nooit overkomt en slechts tussen anderen gebeurt. Iedereen kent dit fenomeen en iedereen is in staat om die Geweld-kaart te trekken. letterlijk ie-der-een. Daar staat onze Opvoeding garant voor.

Opvoeding: goed begin is het halve werk |


Geloof mij maar niet en constateer het zelf maar. Kijk om je heen en doe onderzoek. Het meeste geweld gebeurt passief, onzichtbaar, aan het zicht onttrokken. Doorzien wat er gebeurt of zelfs bespreekbaar maken is Mission Impossible hier want men lacht je uit; men is zich opeens van geen kwaad bewust, een sjieke vorm van negeren; men stelt dat het niet waar is wat jij denkt; of men zegt: "Zo erg was het toch niet?" om ermee weg te komen èn ijskoud door te kunnen gaan met precies hetzelfde. Het Spel. Om de Macht.

Mijn exgenote, mijn moeder en mijn zusje waren hier wereldkampioen in. In weglopen. Uit elk gesprek. Laf gedrag, dat we door hun sluwe gebruik van woorden, graag over het hoofd zien of zelfs verdedigen. :Want zij bedoelden het goed"... jaja, dat blijkt...

Dat is niet zo makkelijk te doorzien wanneer dat alles is, wat jij heel jouw leven te zien hebt gekregen. Mensen stimuleren elkaar weliswaar graag om Buiten De Box te kijken maar gunnen elkaar daar geen enkele blik, tegenstrijdig genoeg werkt men dat tegelijkertijd juist passioneel tegen. Om de status quo te behouden. Alles moet blijven zoals het was. Niets mag veranderen. Of beter gezegd: niets mag verbeteren. Maarrr als van hogerhand een belachelijke, tegenstrijdige, conflicterende, destructieve maatregel wordt opgelegd, dan wordt die gewoon geslikt voor zoete koek. Dan wel. Tegen autoriteit gaat men niet in.

En da's niet zo raar als je nagaat, dat zulk gedrag ons met de paplepel werd ingegoten. We hebben terreur leren slikken, van jongs af aan. Zie daar de destructieve invloed van de verknipte Opvoeding in deze onterecht geprezen, westerse "Beschaving"...

Verdiep jezelf gerust |


Lees de voorgaande artikelen maar terug, als je durft. Die gaan hier stuk voor stuk over. Zie onderaan de hyperlinks van de meest recente. Bij mijn laatste artikel kondigde ik mijn lezers tevoren aan wat men kon verwachten:

"Schreef weer wat
Ik ben nogal uitgesproken
Kan zijn, dat je dat tegen de borst ziet stuiten maar het voordeel is, dat het duidelijk is..."

Voorbehoud |


Dat is eigenlijk een Voorbehoud over kleinzieligheid en onvolwassenheid, om de tere zieltjes vóór te zijn, die moeite hebben met zelfreflectie en alles liefst persoonlijk opvatten. De aanstellers onder ons, die graag overdrijven, uit de context trekken en dus een probleem weten te maken van àlles om zo het middelpunt van het heelal te trachten te worden, zodat alles alleen nog over hen gaat. Opnieuw een poging om de macht te grijpen, dus. Terwijl er meestal niets aan de hand is, zeker niet wat zulk kleinzielig gedrag rechtvaardigt. De techniek of tactiek van de "goeroe en zijn volgelingen" waarbij geen middel - en ook geen geweld - geschuwd wordt.

En wie heeft het concept van goeroe en volgelingen bedacht? De eerste franchise-organisatie ter wereld: kerk. En waar staat die voor? Verdeel en Heers. 

Het is allemaal niet zo moeilijk om te overzien... als je maar wilt.

rj
-


https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2022/12/hippiefestivals-niet-voor-iedereen.html

https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2022/11/workshop-verbetering-van-levenskwaliteit.html

https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2022/11/de-liefde-verdwenen-verbannen-vermoord.html

https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2022/11/het-i-have-pussy-i-make-rules-syndroom.html

https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2021/09/sta-voor-jezelf.html

https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2022/10/de-overgang-naar-geluk-volgt-vanzelf.html

https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2022/10/is-vriendschap-wel-mogelijk.html

Gebed om verbetering
https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2022/10/gebed-om-verbetering.html

https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2022/10/laatste-oproep-om-aan-boord-te-gaan.html

https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2022/10/jij-doet-al-genoeg-voor-anderen.html

https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2022/10/begrafenis-van-een-beschaving.html

https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2022/09/in-een-samenleving-die-samen-leeft.html

https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2022/08/burgemeester.html
Kijk even of je er iets van herkent
NB: burgemeester Ron reageerde gelijk en deelde het bericht, ook nog, met deze tekst:
"Is er zomaar een vriend die een leuk stukje over mij schrijft. Ben er stil van. Thanks rj"

https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2022/06/boek-voel-jij-het-ook-gedachtenregen.html

http://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2021/11/de-wereld-is-vrij-van-spirituele-lasten.html
Geen opmerkingen:

Een reactie posten