dinsdag 17 januari 2023

Het verraad van de mensheid

Het verraad van de mensheid |


Gaat het louter om de symptomen ter verklaring van dit fenomeen of wil men iets verbeteren aan de levenskwaliteit? Er zijn aanleiding, oorzaak en gevolg te noemen - in geschiedenis in het algemeen en trauma in het bijzonder. Zonder het achterhalen van de oorzaak en de oorsprong, geen oplossing.

Intern of extern? Zo te zien extern trauma, met intern conflict als gevolg. Welk trauma? Fysiek of emotioneel? Aha...

Welke geschiedenis hebben we eigenlijk? Wat dicteert die ons, onbewust? Wat geeft èlke generatie door aan de volgende? Kijk even mee:

"We zijn allen Kind van het Systeem, waar niets mag, van alles moet en waar gevoel verboden is.

Je kunt een kind wel uit de oorlog halen maar hoe haal je de oorlog uit het kind?"

Als die manier van doen, als onderliggende Normen en Waarden onder ons dagelijks handelen, de bron of aanleiding blijkt te zijn van onze ellende, dan nu de oorzaak in essentie, in één zin.

"We mogen niet gelukkig worden."

Wat niemand schijnt te beseffen is, wat dat betekent voor ons dagelijks leven. "We hebben geleerd onbewust àlles te saboteren." We leren te vechten met ons zelf en anderen. Dus onbewust saboteren we ons eigen levensgeluk en dat van anderen. Ga maar na. "Hoe kan jij een ander gunnen wat jou nooit gegund is?" Zo worden wij levenslang bejegend. En onbewust doen we dat na. Bij gebrek aan een beter voorbeeld enerzijds en anderzijds bij gebrek aan ruimte om onszelf te zijn en zelf invulling te geven aan ons bestaan. Want... dat mag niet...

"Ons Gevoel is verboden." Wat betekent dat? Dat de menselijke geest ontdaan wordt van de belangrijkste factor; het hart. Dat mag niet meedoen. Als dat geen schizofrenie in de hand werkt, wat dan wel??

Het gevolg is een heel scala aan symptomen en klachten. Vul zelf maar in welk gedrag je daarvan herkent. Bij jezelf of om je heen. De belangrijkste vind ik: bipolariteit en depressie. Da's een logisch gevolg van schizofrenie want als gevoel verboden is, verscheurt dat de menselijke geest en krijg je vanzelf bipolair gedrag - een eufemisme voor schizofrenie - en een continu gevoel van onbehagen; depressiviteit, dus. 

Je zou kunnen zeggen dat we allen bloot hebben gestaan aan een Opvoeding met continue liefdadige terreur; "Doe nu maar wat ik zeg." Niets anders dan foltermethoden, want logica of gevoel zit er niet in. De eerste 8 jaar zijn heilig. Wat dan gebeurt draag je mee, de rest van jouw leven.

Jarenlange structurele emotionele terreur is als verkrachting van de menselijke geest.

En dat verdedigen wij. Als normen en waarden. Als Opvoeding. Ik noem dat: Stockholm-syndroom.

Dat het zo geworden is, is een gegeven
Dan kun je daar beginnen. Om het te kunnen herkennen.
Punt is.. moet dit dan zo blíjven?
-

rj.


Naschrift |


Hier deed ik jarenlang onderzoek naar. Intensief. Ik moest alle stadia door - het effect van jarenlange structurele emotionele verkrachting - om terug te keren bij mijzelf. Zie mijn website voor meer info. Het lichaam liegt nooit...

rj

Care? Dare? Share:

dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2023/01/het-verraad-van-de-mensheid.html
Geen opmerkingen:

Een reactie posten