maandag 14 april 2014

Emotioneel stabiel worden is een te maken stap voor de HELE mensheid

977 woorden | beluister als mp3
Waarom is "emotioneel stabiel worden" de te maken stap voor de mensheid en wat wordt ermee bedoeld?

We stellen eerst je redenatievermogen op de proef, schetsen je daarna het overzicht en proberen je vervolgens warm te maken voor het volgen van je hart. Kort artikel, dus het gaat snel. Let goed op.
Routine geeft steun, niet-weten is eng. Niet weten is niets zeker weten is nog minder dan geloven; geloven dat je wel iets weet maar eigenlijk weet je helemaal niets. 
Volg je dat? Nu andersom. 
Iemand die weet, is zeker van zichzelf. Iemand die zeker van zichzelf is, vertrouwt. Op zichzelf. Op zijn of haar Gevoel dus. 
Hebbi um?

Even dat "geloven" ontleden voor je. "Geloven" is "niet-zeker-weten". 

Ga maar na: hoe heet je? Geloof je dat of wéét je dat?? Daar staat tegenover: leven vanuit vertrouwen.
 Je hoort te leven vanuit vertrouwen. Zorgeloos leven dus. 
Vertrouwen doe je op je-Zelf, waarbij zelf een ander woord is voor Ziel. 
Wat is dan emotioneel stabiel? Iemand die continu bij zichzelf is en niet uit het veld is te slaan. Wat er ook gebeurt. Omdat-ie gewend is "naar binnen te gaan" en "het bij zichzelf te zoeken".

Emotioneel stabiel worden is een te maken stap voor de HELE mensheid - die zich nu nog lukraak vergrijpt aan (overmatig/onnodig) eten, drinken, werk, internet, relaties, seks, shoppen, noem het maar - kortom: extreem gedrag op welk gebied ook. Mijn ding is chocola (zonder zuiker). Wat is het jouwe?

Dit is geen klein ding. Dit is een supergroot ding. Misschien wel het allergrootste dat er is. 


Wie is er nu emotioneel stabiel - continu? En wat zijn de schadelijke gevolgen van niet-stabiel zijn?? Dan loopt een heel volk toch te loeren naar hoe de buren het doen? Dan heb je toch met on-volwassen mensen te maken? Oftewel met kinderen in volwassen verpakking? Die zich laten piepelen door hun baas of regering en niet weten hoe ze voor zichzelf moeten zorgen en voor zichzelf opkomen? Ik bedoel, je weet hoe je geld moet verdienen en boodschappen doen - maar wat nu, als dat wegvalt in de chaos die de Grote Boze Machthebbers voor ons in petto hebben? Wacht, ik ga te snel. Even opnieuw.


Met emotioneel stabiel hebben we het niet over een cursusje 'bij jezelf blijven', maar over continu vanzelfsprekend en automatisch bij jezelf zijn. 


Volgde ooit een cursus Emotioneel Evenwicht. Een grotere grap kun je niet bedenken als je nagaat dat de trainer het liefst de nacht doorbracht met blonde meiden. Over "leunen" gesproken. De grootste tegenstrijdigheid dus. Zo iemand hoort op zichzelf te staan. Op "eigen benen staan" is equivalent aan emotioneel stabiel zijn - dus op niets of niemand hoeven leunen.


Mijn vader zei vroeger "blijf jezelf" maar vergat dat hij me dat nooit geleerd en zeker nooit voorgedaan had. Ironie ten top en ik sloeg hem met diezelfde vraagtekens van boven m'n hoofd om de oren, later.


De clue: niemand weet het!


Tegenstrijdig gedrag zien we daarom óveral. Bij iedereen. Van onschuldige denkfouten in redenaties, onbewust of onwetend "omdraaien" van de situaties in gesprekken, tot complete wereldoorlogen... de huidige heet WO-3 en dateert van 2003 (Irak) en gaat over wereld-dominantie en het overal installeren van centrale banken. Het slotstuk wordt Israël tegen de Arabische wereld, zal een uitgelokt en geënsceneerd begin kennen en wij westerse landen moeten er allemaal in mee en we zullen niet weten wat ons overkomt dan en ...


...in die chaos zal er dan opeens een gruwelijk systeem opdoemen dat onze redding zal heten te zijn. En wij gaan er met z'n allen onwetend in op, als voer voor de Morlochs (uit een SF verhaal over tijdreizen uit mijn jeugd). Dat is het plan - met zo'n 200 globale machtwellustigen op de eretribune. 

Dus zorg gerust dat je doorkrijgt hoe je stabiel bij jezelf wordt want dat Gezonde Verstand zul je keihard nodig hebben, om onzin van echt te onderscheiden. (threeworldwars.com). 

Dus... hoe doe je dat, bij jezelf zijn en blijven? Hoe doe je dat, emotioneel stabiel worden? En waarom zou je? Wel, ik verplicht je tot niets, ik zou niet weten hoe, maar het is wel tijd dat je nadenkt over alle rariteiten in de wereld en je te barsten schrikt. Een dier zoals een kat is volwassen als ie voor zijn eigen eten kan zorgen, zichzelf kan beschermen en medisch kan verzorgen. Dat is met één jaar. Snap je? Eén jaar oud dus. Wij mensenkinderen zijn met veertig jaar nóg niet volwassen. We kopen ons brood in een winkel, gaan voor zorg naar de dokter en bescherming krijgen van de Staat die het machtsmonopolie heeft en uitoefent met 80.000 gewapende pliessies en 60.000 legersoldaatjes. Wij zelf zijn als individu dus per definitie NIET volwassen maar schromelijk afhankelijk. Als je pech hebt wor' je nooit volwassen dus. 

Eh... zeg eens... is dat echt pech, of is dat "liever lui dan moe"?


"Leuk hoor, al dat ge-filosofeer, maar wat moet ik met al die levenslessen?" Thx for asking.

Het is onze taak om de misstanden in de wereld serieus te nemen, onze verantwoordelijkheid te nemen en weer te leren één te worden met onszelf. 


Naar binnen gaan, luisteren naar ons gevoel, "ons hart te volgen"

Waarom denk je dat we allemaal roepen "het lichaam liegt nooit"?
Wat zit er IN dat lichaam dat ons roept dan?

Waarom negéren we dat collectief zo makkelijk?
Zelfs schapen luisteren naar hun gevoel - sterker, ze hebben niets anders. 

"Je hebt altijd een keuze - dat is mijn leuze".
Dit was het even, voor nu. Succes met je levenslessen, fijn dat ik me er even mee mocht bemoeien. 

"We dronken een glas, we deden een plas, en alles bleef zoals het was." 

Ik zeg: Tijd voor chocola. 

~Ingeving van deze nieuwe dag, 14-4-14 
Dit relaas mag misschien wel heten: KERNVRAAGSTUK VAN DE WESTERSE MENS

Meerleeslink: "Iemand vol boosheid is gemakkelijk te provoceren | over kwaadheid, angst en zorgvuldigheid of verantwoordelijkheid voor onze eigen inbreng"
en
"Emotioneel stabiel worden is een te maken stap voor de HELE mensheid"

Tip - meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de volgende weblog in je mailbox

Geen opmerkingen:

Een reactie posten