zondag 28 december 2014

De grootste Zonde die we elkaar kunnen aandoen

De grootste Zonde die we elkaar kunnen aandoen is elkaar met gods woord - en andere “goede bedoelingen” - regelrecht de hersens inslaan onder het mom van liefde of waarheid.

Dat is (niets anders dan) “verdeel en heers” in de praktijk.

Zó hou je een wel-opgevoed volk lam. Vleugellam. En anders wel lam van de drank want dat gaat er ook wel in.

We hebben dus met gelijkgeTEMden te maken en niet alleen met gelijkgestemden.

Dit is de staat van Zijn, Anno Nu, van het vooruitstrevende Nederlandse volk.

We houden liever elkaar klein dan iets constructiefs te doen met onze onvrede. En wij zijn zó getraind (of geconformeerd of gedrild) dat we daar steeds opnieuw intrappen. Dag in, dag uit. Elke keer weer.Vraag je jezelf niets af?


Waarom vraagt niemand zich openlijk af: “Hoe ontsnap ik uit deze klerezooi?” Waarom leggen we het allemaal bij een ander neer en liefst de dichtstbijzijnde die er niets mee te maken heeft? Dat is dan toch kleinzieligheid?De grootste Zonde


Dus... wat we nodig hebben, is dan toch Groot-Zieligheid? Oftewel: Volwassen Gedrag. Daar lijkt een schrijnend tekort aan te zijn.
Dát... is de Zonde.
Niets anders.

Maai dus geen hoofden-boven-het-maaiveld meer af. Dat is “Verdeel en Heers”. Basta ermee. Zorg dat je zelf jouw koppie uitsteekt en dat je jouw verantwoordelijkheid neemt door te gaan stáán voor wie en wat je bent. Een mens. Geen hond.Toelichting


Zolang we elkaar nog te lijf gaan over meningsverschillen, gebaseerd op het credo “Voldoe aan de regels!!”, ons via overlevering bijgebracht door de kerk over Zonde en He(me)l
(ja echt, het leeft in ALLE mensen, kijk maar om je heen; één misstap en je wordt gegrepen en zowat gelyncht)
...kunnen we niet of nauwelijks tot elkaar komen in echte, wezenlijke, verbinding.

Pak jouw demonen aan en doe dat zelf. Dat is jóuw verantwoording. Val er geen anderen mee lastig. Dat getuigt van onkunde en passiviteit om constructief in het leven te staan. Conformeren oftewel africhten doe je met een hond. Niet met een mens. Laat dat dus een les zijn voor jou en voor ons allemaal. 


Dit... is Aquarius. Tijdperk van Grote Veranderingen. De Waterdrager. Water staat symbool voor vrijheid. Wat je laat zien zijn de laatste stuiptrekkingen voor de overgang naar een ander tijdperk. Eentje van Harmonie en Samen-Leven. Wat sommigen nu nog laten zien heeft meer weg van Middeleeuws wapengekletter en oergebrul. Stoer maar heeft niets om het lijf. Geen body. Geen fundament. Helemaal niets dus.

Ga naar binnen. Daar zit je innerlijke kracht. Te wachten op contact.

Wie daar bang voor is heeft daar goed recht toe. Het is eng om los te laten wat je altijd vertrouwd hebt tegen beter weten in. Schijn-zekerheid en schijn-veiligheid dus eigenlijk. Dat wat we geleerd hebben verkiezen we boven Waarheid van binnenuit en slaan elkaar ermee de hersens in.
Is dat bevredigend? Vervullend? Bemoedigend?

Nooit. Je haalt geen plezier uit een ander kleineren. Dat is ego en die heeft nooit genoeg. Stop met voeden dus en voed je-zelf. Zelf is ziel. Ander woord voor intuïtie. Ander woord voor hart.

Da's moeilijk want dat gaat niet met spierkracht of gespierd taalgebruik. Maar is wel nodig. Want het is het enige werkelijk krachtige en bovendien onsterfelijke: je raakt het nooit kwijt. Spierkracht wel. Dat neemt altijd af zodra je uitgeput bent.

Wees geen naprater van anderen; van kerk of ouders of school of andere opvoeders. Wees origineel. Wees... je-zelf.
[bron "toelichting": facebook.com/HetLichaamLiegtNooit/posts/648671958575808]Meerleeslinks


“Mensen infecteren anderen met hun energie en dus met hun behoefte en intentie en tekorten en rekenen vervolgens genadeloos met ze af zodra ze daarin geconfronteerd worden” | dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/12/blindheid-en-hoe-wij-anderen-infecteren.html
en
dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/07/wees-origineel.html


[582 woorden]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten