woensdag 31 december 2014

De boodschap van 2014

Terwijl de vrolijke oorlogsgeluiden van vuurwerk onze woonkamers binnendenderen, is dit een bericht aan iedereen en vooral aan alle ouders; zij die een verantwoordelijke rol hebben. 

Kijk eens hoe we ons druk maken over helemaal niets. 

Zie jij het ook? Elke dag rennen. Elke dag “moeten-dingen.” Overal moet je “op tijd” zijn en “hard werken”. In deze prestatiemaatschappij hebben we geleerd te presteren vanwege schaarste en ons verstand te gebruiken en ons uiterste best te doen en dus geef je alles wat je hebt alsof de wereld er vanaf hangt.

Intussen is ruimschoots bewezen dat zo'n systeem niet werkt en behalve antiek ook failliet is. 

“Maar hoe dan wèl?”


Het ontbreken van een alternatief oftewel kennis mag NOOIT een reden zijn om bij het oude te blijven. Dan dien je op onderzoek uit te gaan. Zelf Zoeken dus. 

En toch... de eerste stap is beseffen dat het mis is. De tweede is willen zoeken. Je moet zoeken en daar is de WIL voor nodig immers. 

Schaarste bestaat niet. Het is een verzonnen principe om ons bezig te houden en heet eigenlijk “Verdeel en Heers”. Dus jij moet conformeren anders pakken we je aan. Dus jij wordt op school 12 jaar lang gedrild tot je een wezenloos stuk vreten bent en je verraadt iedereen die afwijkt van de geconditioneerde norm.

Conditionering van de mens hoort niet. 
Conformeren van de mens hoort niet; hooguit aan jezelf. 

Protest om gehoord te willen worden


Luister maar naar al die geluiden, buiten op straat. Mensen willen letterlijk gehoord worden. Al die voortijdige knallen (nog zes uur voor middernacht immers) hebben een betekenis. Vandalisme ook. Schreeuwen op straat ook. Het is allemaal een vorm van protest

Hou duidelijk wil je het hebben? ++


Meerleeslinks zat, ik schreef er genoeg over: Corrigeerbaar gedrag | de verwoestende werking van emotionele kou | aanleiding, oorzaak en gevolg op ‘n rij - dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.nl/2014/03/corrigeerbaar-gedrag.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten