woensdag 3 september 2014

We zitten allemaal op iets groots te wachten

745 woorden | 
We zitten allemaal op iets GROOTS te wachten en nu komt het... dat komt niet. Dat is er al - en dat zit in je. Da's... je-zelf.

Je ziel, om precies te zijn. Want “zelf”... is ziel. 

De meesten willen er niets mee te maken hebben en toch heeft de ziel het beste met ons voor.

Als we eenmaal gaan luisteren naar het Weten van binnenuit, gaan we zelf en onze leefomgeving opeens met sprongen vooruit.

De ziel wil ons gelukkig en gezond zien en we houden haar en daarmee ons zelf het liefst klein.


Het is geen keus. Het is een spanningsveld. Dat groeit tot het niet meer te houden is en je wel van-zelf naar binnen moet gaan, omdat er geen andere weg meer over is.


Wachten op iets buiten ons zelf is niet ter zake doende


Dus... WIJ moeten zelf aanpakken. 
Niet een ander. Niet jouw corrupte bestuurders.
Niet jouw falende samen-leef-systeem.
Niet jouw onderwijsstelsel volgens Pruisisch legermodel van conformeren en afhankelijkheid creëren.
Niet jouw regering.
Da's allemaal poppenkast. Het is niet ècht.Tis tijd voor jou. JIJ mag, kunt en moet het verschil maken. 


Laat van je horen en zet jezelf neer. Laat zelf zien hoe je het hier wilt hebben. Alle verandering begint bij jouzelf, zei Gandhi. Omgooien kun je de boel niet, maar wèl je eigen bijdrage leveren, door te laten zien hoe het èigenlijk moet en hoort èn wat èigenlijk “normaal” is - volgens de menselijke natuur wel te verstaan en niet volgens algemeen geldende en voor waarheid aanvaarde oftewel geïndoctrineerde conformerende erin gehamerde en gedrillde normen en waarden in het kader van “doe nou maar wat ik zeg, waarbij anderen met meer gezag of autoriteit of senioriteit mogen bepalen wat je moet denken of voelen

Want dat systeem is nu “cum laude failliet verklaard en mag ruimschoots de aftocht blazen nu de houdbaarheidsdatum fors is verstreken; tijd voor uitzwaaien dus, zodat we kunnen beginnen met de wederopbouw. Maar dan echt. 


Gezond Verstand


En daartoe hebben we de mensen nodig met Gezond Verstand “die ze op een rijtje hebben” - hart en hoofd op rij, wel te verstaan - dus mensen zoals jij en ik. 
En die dienen wel te oefenen in het hoofdstuk “hoe dan wel? Zo bereid je je voor, voor de verandering die onherroepelijk komen gaat en onstopbaar is. Omdat machthebbers sterfelijk zijn en dan zullen “als vanzelf” de mensen opstaan die hun Gezond Verstand laten spreken en hardop stellen: “Laten we het verstandig doen, want dat andere werkte niet en is onbegrijpelijk onhoudbaar, onlogisch en destructief. 
Mensen die zeggen: “Laten we onze talenten constructief inzetten in plaats van destructief.”

Dan ben je er. 


Hoe dan wel?


Tot die tijd halen we onze schouders op voor de dwangmatig ogende grappen en grollen die wereldlijke bestuurders uithalen om de geldeconomie in rap tempo vast te laten lopen, waarvan de 32 duizend miljard dollar die jaarlijks stiekem door multinationals wordt weggesluisd als internationale belastingontduiking via geheime (!) constructies met onze “eigen” belastingdienst een mooi schoolvoorbeeld is van hoe het niet moet. 
De technologie is er om de primaire sector te draaien met weinig mensen, zodat de rest zich kan bezig houden met de ontwikkeling van de eigen(lijke!) talenten zodat ieder vol passie in het leven komt te staan en we het weer leuk gaan krijgen. Dan ontdekken we pas wat léven is. Het is niet voor niets dat jij en ik niet mogen doen wat we leuk vinden, da's alleen maar nodig geweest in 't kader van onderdrukking en onderwerping zodat een heel volk te mennen was; kleinhouden en ander krankjorem beleid

Het is echt onnodig. Zó hoeven mensen niet te leven en dat wéét iedereen. Diep van binnen. Er is geen sprake van woningnood, voedselschaarste of financiële schaarste. Dat is kunstmatig gecreëerd en wordt via scholen als dogma verkocht. Zolang jij en ik erin trappen is er niets aan de hand. Net als bij McDonald's geldt hier; “Zolang het volk het vreet gaan we ermee door.” Maar zo IS het niet. Zo laten we ons aanpraten. En we laten ons onderdrukken en kleinhouden. 


De oplossing is net zo eenvoudig als lastig. 


Waarom is het lastig?
“'t Is makkelijker een volk te misleiden dan een volk te overtuigen dat het misleid wordt.”


Waarom is het makkelijk?
1. Word je eigen partner. Stap één: doorbreek jouw oude patronen. Ga jouw oude pijn aan. En wordt zo stabiel als mens” - zie bijgaande rap:
2. Hou je kinderen heel en geef ze de ruimte. Geef jouw shit niet aan ze door.
3. Leef nog lang en gelukkig; één met jezelf. 

 
Vragen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten