donderdag 29 mei 2014

Geciviliseerde beschaving | Wat is er geciviliseerd aan onze beschaving? | ingevingen tijdens Hemelvaart

Inleiding: Geciviliseerde beschaving en Hemelvaart

785 woorden
Thema: Hemelvaart. Is beschaving: "Onderdrukking van creativiteit, het zelf en het individu"? Vier stadia van mind control en social engineering volgens KGB. Is onderwerping en onderdrukking niet gewoon een denkfout? De illusie van beschaving. Niemand heeft onvermogen. Hoe breng je het levensplezier weer terug?

Hemelvaart heette eerst 'Dormitio Mariae'; ontslaping

Schilderij uit 1516-1518 van Tizian, 
over de Tenhemelopneming van
Maria. 
Hangt in Venezia, 690x360cm
Wat betekent hemelvaartIk zoek het op en lees: "Op donderdag de veertigste dag na Pasen vieren christenen de hemelvaart ('Ascensionis Domini') van Jezus Christus. Het is de veertigste dag na zijn opstanding uit het graf en tien dagen voor Pinksteren (nederdaling van de Heilige Geest)."

Zal wel. Maar het wordt interessanter: "Aanvankelijk was 'Ontslaping' de naam voor deze feestdag: 'Dormitio Mariae' (Latijn) en 'Koimesis Theotokou' (Grieks). In het westerse christendom werd, onder invloed van apocriefe teksten en volkslegenden, vanaf de achtste eeuw de term 'Tenhemelopneming van Maria' gebruikt. In het Nieuwe Testament staat echter nergens dat Maria in de hemel is opgenomen." Hoe dan ook, "belevers" pleiten voor een moment van bezinning, iig.

Daar ga ik voor. Ik zie vandaag allerlei ingevingen langskomen - en postte ze direct op de facebook-pagina. Zoals de volgende, over "geciviliseerd leven". Beschaving dus - of wat er voor door moet gaan...

Is beschaving onderdrukking van creativiteit, het zelf en het individu?

Wat we collectief een “geciviliseerde beschaving” noemen is eigenlijk een maatschappij waarin iedereen conformeert naar Pruisisch model*). Iedereen hetzelfde. Niemand wijkt af. We “gedragen” ons. En houden elkaar in de gaten, niemand mag afwijken.

Wat het betekent, dat iedereen genormaliseerd en gestandaardiseerd “leeft”: niemand oorspronkelijk. Niemand is… zichzelf.

Zo leven is desastreus voor creativiteit.
Niemand durft zich uit te spreken.
Niemand durft zich te laten zien.
Iedereen is bang.
Eigenlijk is iedereen bang èn vaak onderhuids kwaad om zichzelf niet te kunnen of te mogen zijn. Vaak onbewust.

Vier stadia van mind control en social engineering

Ik las, hoe KGB programma’s heeft om een volk met lage moraliteit (lees: het ontbreken van kennis over wie ze zijn en wat ze kunnen en het gebrek aan een sterke mentaliteit) achtereenvolgens vier stappen kent om te kneden (en denk niet dat KGB de enige is/was).

De vier stadia van mind control en social engineering: 
1. Demoralisering
2. Destabilisering
3. Crisis
4. Normalisering

Uit: "KGB agent tells you what the illusion is!
(the real illusion).wmv" (8 minuten)

Onderwerping en onderdrukking is een denkfout

Toch is dat een denkfout. Het is een denkfout om te denken dat we onszelf niet mogen zijn, dat we toestemming nodig hebben; dat hebben we zo toegelaten.

Dat mensen niet reageren op blogs, mij ontvrienden op facebook of besluiten de pagina “het lichaam liegt nooit” niet langer te volgen is door confrontatie met de werkelijkheid of de eigen spiegel, of uit onvrede over iemands eigen situatie. Of het onvermogen om er iets aan te doen. Dènken we… (denkfout dus)

Niemand heeft onvermogen

Wel bestaat het gebrek aan wil. Het “willen” is een te maken mentale stap in het rijtje “ik wil, ik kan, ik doe” en, heel eerlijk, heeft het mij jaaaaren gekost om die te kunnen nemen en uiteindelijk los te breken van het systeem... en vervolgens ook nog eens een lange tijd van jaren om mijn eigen weten, het weten van uit de ziel, en zo mijn eigen spiritualiteit te omarmen. Om… mezelf te omarmen, dus eigenlijk.
(NB: Obama denkt daar anders over; in deze speach van 19 seconden legt hij uit: "ordinary men and women are too small-minded to govern their own affairs...individuals must surrender their rights to an all-powerful sovereign")

De illusie van beschaving

Zijn de mensen blij? Of gelukkig? Weten ze eigenlijk wel, wat dat is? Ik zie weinig blije gezichten. In andere culturen, waar “beschaving” naar Pruisisch model*) de mensen nog niet geconformeerd en onderdrukt heeft, zie je blije gezichten. Waar de creativiteit verdwijnt en de mens zichzelf laat onderdrukken, ontstaat iets heel anders. Wat precies? Nou, dat zie je nu om je heen. Hoe kan dat? Dat laat ik je zelf beantwoorden met deze vragen:

Hoe breng je het levensplezier weer terug? 
Wat is LEVEN eigenlijk? Vind je dat niet interessant om te weten?
Welke kennis is ons ontnomen, zodat we te mennen zijn als sheeple?
Wat is één met jezelf zijn? Wat brengt dat?

Hoe breng je het levensplezier weer terug?

Elementaire vragen. De weg er naar toe vind je door te luisteren naar je lichaam. Dat liegt nooit immers.
Ieder hoort die vraag zelf te kunnen beantwoorden. Let op: zelf is een ander woord voor ziel. De ziel heeft alle antwoorden. Wat weerhoudt je ervan om je eigen ziel te raadplegen?

...

Wie die vragen niet zelf kan beantwoorden, heeft de weg naar binnen af te leggen en weer één te worden met zichzelf. Een te maken stap voor ons allemaal. Of het je lukt in dit leven weet niemand, maar je kunt er wel mee starten. Waarom niet? Wat heb je te verliezen? 


*) wat school stuk maakt volgens Pruisisch model lees je in: de-wonderlijke-energie-van-kinderen
Meerleeslink: Gif in Alles.


Gebruikte links: 

3 opmerkingen:

 1. De beste spreukgieter in 2019 is dr. Akhere, de grote tovenaar van de Afrikaan, wil ik dit medium gebruiken om hem te bedanken voor het terugbrengen van mijn ex-geliefde die hij me alleen vertelde om de items te bezorgen die nodig waren voor de betovering en die ik deed en hij vertelde me nadat hij de items binnen 24 uur, ik zal het resultaat zien en een man van zijn woorden zal vandaag contact met hem opnemen en uw probleem oplossen
  (1) als je altijd slechte dromen hebt.
  (2) U wilt dat vrouwen / mannen achter u aan rennen.
  (3) Als u een kind wilt.
  (4) U wilt uw man voor eeuwig binden om de uwe te zijn.
  (5) Kanker of enige vorm van ziekte
  E-mail: Akheretemple@yahoo.com
  Dr. Dr. Whatasapp +2348129175848 Akhere

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn hart was gebroken, ik geloof nooit dat ik mijn ex weer terug zal krijgen totdat Dr. Trust mijn ex binnen 24 uur terugbracht met een krachtige liefdesbetovering. Hij is betrouwbaar voor positief resultaat, neem contact op met de spell-caster voor liefdespreuk via e-mail: >>>> placeofsolution@yahoo.com <<<< of WhatsApp op + 1443281 3404

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben overweldigd door vreugde dankzij Dr. Ilekhojie. Mijn man verliet me een paar jaar geleden voor een andere vrouw en ik was er kapot van omdat ik hem nooit iets verkeerds heb gedaan, ik bleef achter met mijn twee kinderen en een baan die weinig betaalt. Ik gaf het bijna op tot ik online een getuigenis zag over Dr. Ilekhojie en ik besloot contact met hem op te nemen. Ik legde hem mijn probleem uit en hij verzekerde me dat ik na 24 uur een positief resultaat zal zien, verrassend genoeg kwam mijn man de dag na de spreuk terug en smeekte me hem te vergeven en beloofde nooit te vertrekken. Mijn man is nu zes maanden terug en we hebben nog nooit problemen gehad, ik ben blij dat ik niet aan Dr. Ilekhojie heb getwijfeld, want hij kan problemen zeker oplossen. Je kunt hem nu ook contacteren voor hulp E-mail: (gethelp05@gmail.com) Viber / WhatsApp: +2348147400259

  BeantwoordenVerwijderen