maandag 27 september 2021

Van spel naar volwassen gedrag: hoe zeg je dat netjes?

Leuke ontmoetingen gehad dit weekend. En doodmoe uit het weekend gekomen. Dus schrijf ik erover. Want dat klopt natuurlijk van geen kanten... Mensen leren spel. Ze distantiëren zich er van en zijn zich dan van geen kwaad bewust, op het schizofrene af. Spel is echter niet zonder gevolgen. Het leven is bedoeld als één groot avontuur dus men doet zichzelf tekort als men niet voluit meedoet, het leven in zich opzuigt en alles ervaart, doorvoelt en beleeft. Daarom schreef ik aan een meisje (zo presenteerde ze zich) zojuist het onderstaande.

Van spel naar volwassen gedrag: hoe zeg je dat netjes?


Om iemand te wijzen op wat je die ander ziet doen - en waarmee die ander jou lastigvalt zodat jij er wel op moet reageren - daarvoor is er geen nette manier. Je kunt niet èn de kool èn de geit sparen. Je dient neutraal en onomwonden te zeggen waar het op neerkomt. Je trekt uiteen wat daarom vraagt en bent duidelijk, eenduidig en volledig. Want: zachte heelmeesters geven stinkende wonden...

Hey

Stel dat ik nu iets zou voorstellen, zoals: "heb jij zin om af te spreken?", dan zou dat afketsen op jouw afwijzing. Waar of niet?
Dat is het "spel" tussen man en vrouw.
Iets verwerpelijkers ken ik niet dan dit.

Lees dit bericht tot het eind. Het is een positief bericht vol hoop, liefde en zorg, maar alleen voor hen die het durven zien. Zie, of jij ertoe behoort, of (nog) niet.

Deel 1. Contact zoeken vanwege een "groot probleem" |


Kennelijk zit je aan mij te denken - iets wat de meesten overigens gelijk ontkennen als ik daarover begin maar zoiets is voelbaar dus ontken het niet alsjeblieft - en dan verwacht ik eigenlijk dat je dat uitspreekt anders gaat het z'n eigen leven leiden. Dan trek je aan mij. Een stiekem trucje waar met name sommige vrouwen pretenderen het alleenrecht op te hebben maar wat averechts werkt omdat het niet zuiver is, niet uitgesproken, niet duidelijk en misleidend, want zodra men de ander ermee confronteert wordt het ontkend. Vaak genoeg gezien.

Stel dat het klopt, dan ben jij nu te laat en ben ik jou voor, simpelweg omdat jij aan mij trekt en dat niet uitspreekt terwijl jij mijn mailadres nu hebt zodat jij jouw behoefte kenbaar kunt maken. En zo te merken wil jij leren "voelen". Jij leeft zonder te beleven. Over-leven, dus.

Da's een groot probleem waar niemand antwoord op heeft. 
Het is nog erger dan dat. De enkeling die zoekt naar antwoorden - en die mogelijk zelfs vindt - wordt verguisd, vernederd, gesaboteerd, belachelijk gemaakt, geschoffeerd en  (dus) verraden. Dat noem ik niet voor niets. Kijk later maar terug, of je begrijpt waarom ik dit opsom voor je.

Is nix van waar natuurlijk maarr achteraf blijkt er niets gelogen te zijn van wat ik opmerk; achteraf bevestigt iedereen altijd alles aan mij. Dus ik kan er naast zitten maar dat zou dan voor het eerst zijn.

Stel, dat jij je in mineur voelt, een dip na het weekend en steun zoekt bij de mensen om je heen. Stel, dat je dan opeens aan mij denkt, vanwege de vrolijke en stabiele energie die ik enerzijds bij mij draag en de behoefte - of het tekort - die jij anderzijds heb. Stel, dat je graag verlichting zoekt voor wat jij voelt, de onbalans, de ellende. Werkt dat dan? Tijdelijk verlichting zoeken? Afleiding, dus? Werkt het dan, om jouw lasten, jouw pijn, jouw verdriet, jouw tekort, jouw ellende, jouw gedoe dus, bij een ander te dumpen? Heeft dat ooit gewerkt? Gaat het ooit werken? Of is wat jij nastreeft slechts een tijdelijke verlichting van wat jij nu ervaart of voelt en dump jij dat gewoon(lijk) bij wie-er-ook-maar-beschikbaar-is?

Kijk even met mij mee.

Ik ben grofweg 2x jouw leeftijd. 
Jij laat zien dat jij doet aan aantrekken en afstoten; je negeert en trekt jouw neus voor mij op wanneer jou dat zo uitkomt.
Jij gaf zondag ervan blijk te vergeten wat je de avond tevoren met mij besproken had, je gaf blijk te vergeten dat jij mij jouw mailadres had gegeven door het in te spreken in mijn old school niet-zo-smartfoon en je beweerde zondag dat jij mijn mail niet hebt ontvangen, nog zonder te kijken. Kennelijk ben ik, en alles waar ik voor sta, niet ter zake doende voor jou. Dat is het idee dat mij bekruipt door de manier waarop jij dit bracht. Ingeving dus. Zit er zelden naast. 

We hebben elkaar 3x ontmoet waarvan 2x dit weekend en het stond in het teken van de waanzin van deze tijd. Daarin vonden wij elkaar waarna jij er na de eerste ontmoeting (in maart?) als een haas vandoor ging, mij als het ware de rug toedraaide en daar dit weekend een pasklare drogreden voor had, namelijk dat ik wel een agent van politie kon zijn. 
En dat, terwijl jij ook had kunnen uitspreken, dat het contact of de uitwisseling jou beviel (waarom zeg je dat eigenlijk niet?) maar dat jij er nu toch echt vandoor wilde, ZONDER mij het idee te geven dat jij mij letterlijk en figuurlijk de rug toekeerde en dus van aantrekken overging tot afstoten - want dat is het beproefde mechanisme dat ik regelmatig zie gebeuren om mij heen en nu ook van jou. Meerdere keren. Zondag gaf ik jou die gelegenheid niet meer, toen had ik geen zin in die flauwekul en was ik jou voor. Ik ging gewoon mijn eigen gang.


Deel 2. Beschouwing; analyse van een toeschouwer op afstand. En de uitnodiging om naar jezelf toe te gaan |


Zo. Dit zijn de feiten even op een rij. Het zijn mijn waarnemingen voorzien van commentaar door inzichten toe te voegen, zoals dat ik geen rol speel voor jou maarrr dat jij wel aan mij trekt. Zondag en nu ook weer. Zondag moest ik aan jou denken en vervolgens riep jij mij aan en riep jij mij bij je. Leuk, maar zo blijft het oppervlakkig en jij zelf blijft buiten spel. Jij overziet het spel en dirigeert het zonder er zelf aan deel te nemen, want jij treedt erbuiten en maakt gaandeweg de spelregels. Bazig gedrag dus van een autoriteit die ver boven het plebs zich bevindt, zonder ooit aan het leven zelf deel te nemen. Anders gezegd: jij sluit jouw gevoel buiten en leeft niet maar overleeft. Jij speelt een rol in jouw leven. Een nogal schizofrene aangelegenheid waar niemand gelukkig van wordt en jijzelf al helemaal niet

Kijk eens, dit werkt niet. Wat jij doet werkt niet en wat ik nu doe werkt sowieso niet. Mensen kunnen niet tegen de waarheid en de zogenaamde wakkeren al helemaal niet, zodra het te dichtbij komt en over hun eigen gedrag gaat. Die vechten je de tent uit.

Maar wat nu, als ik helemaal van A tot Z gelijk heb en alles klopt van wat ik OPMERK?

Ik ben gewend dat mensen met mij vechten maar ik sta wel en ben van niemand afhankelijk. Niemand. En jij?
Jij wel, en dat laat jij voelen. Alleen doe jij niet mee aan jouw eigen spel. Jij staat er boven en wilt aan de touwtjes trekken. Echt joh? Geeft dat vervulling? Hoe vaak heb jij dat nu gedaan en werkt het of werkt het totaal niet?

Dus... de uitnodiging die daarin zit is om jouw eigen partner te worden.

Jouw eigen partner wil zeggen dat men één is met zichzelf. Wie de eigen partner is, vecht niet met anderen maar is al gelukkig en kan verbinding aangaan met alles en iedereen. Zo iemand straalt alle kanten uit en haalt niets bij een ander maar deelt uit overvloed.

Dat wil iedereen maar niemand wil die stappen maken, dus ik maak mij geen illusies. 
Maar ik kan je wel bijstaan bij de eerste stappen, bijstaan met een kennismaking met deze andere manier van leven en denken. Daarover gaat mijn werk, verdeeld in twee websites, verdwenenkennis.nl en hetlichaamliegtnooit.nl.

Ik behoor tot de meest vrolijke, positieve, onbekommerde en oprecht blije mensen ter wereld. Daarmee heb jij nu kennis kunnen maken. De vraag is wat jij wilt en dat weet jij niet en/of spreek jij niet uit. In plaats van echt kennis te maken, elkaar echt te ontmoeten, mij te vragen om mijn kennis en inzichten belangeloos te delen, doe jij stiekem en trekt aan mij. Via de achterdeur. Ik moet het maar komen aanbieden. Als een schooljongen. Waarna jij mij - net als al die anderen in deze verziekte wereld - het nakijken geeft want je vindt het opeens toch niet meer zo interessant. Onvolwassen gedrag dus, hetgeen exact kenschetst wat er mis is met de deze gevaarlijk gestoorde wereld.

Gebruik de voordeur liever. Zeg wat jij wilt. Doe dat zonder schroom en sta er helemaal achter. Ook als jij er nog niet uit bent wat jij wilt maar duidelijk geïntrigeerd bent.

En nog iets. STOP MET FLIRTEN. Zulk kleinzielige gedoe is mensonterend en maakt jou te schande. Flirten met iemand van 2x jouw leeftijd die jij vervolgens vernederend behandelt als een schooljongen van half jouw leeftijd getuigt van agressie, haat en verraad - van jezelf. Je doet jezelf te kort, zo.

Laat dat maar eens doorwerken en omarm het idee, dat jij - en feitelijk iedereen - éérst zijn of haar eigen partner heeft te worden voor je de verbinding, laat staat de relatie, met de ander aan kunt gaan. Harrie Jekkers zingt erover in: "Ik hou van mij."


Deel 3. Zelf-haat en parasitair gedrag. Doorpakken en de uitnodiging aangaan. |


Weinigen doorzien dat dit een wereld is van Verdeel en Heers die ons tegen onszelf heeft opgezet tot zelf-haat aan toe. Oikofobie oftewel zelf-vernietiging, zelf-haat of zelf-sabotage zijn de ergste en meest duidelijke symptomen, met feminisme en diversiteit als speerpunten van een afbraakbeleid waarbij de heteroseksueel, het gezin, het huwelijk en de menselijke natuur geen enkel bestaansrecht meer hebben.

klik voor vergroting
Dit is geen gedachtenkronkel van mij alleen. Ik ben niet de enige die dit constateert. De agenda van de NWO - en dus die van de Rockefeller Foundation en in navolging daarvan de Gates Foundation - is er nogal open, duidelijk en uitgesproken over. Dit gaat gebeuren en is al vergaand onderwegElk samenzijn met een ander mens is verworden tot een parasitair gebeuren waarbij de één de ander leegzuigt of dat ten minste probeert. Dat is althans wat ik (in)zie na intensief onderzoek en veldwerk. 

Geen wonder dat een weekend met anderen energie kost terwijl dat eigenlijk energie zou moeten geven. We zijn parasitair ingesteld naar voorbeeld van de machthebbers achter de schermen. Kijk maar. Zondagmiddag zei jij letterlijk tegen mij dat jij moe was terwijl jij een heerlijke avond achter de rug had met gelijkgestemden. Een avond waarvan jij zou hebben moeten opladen, lijkt mij. Toch? Ik had die ervaring ook en beaamde jouw woorden. Sterker nog, het is nu maandag en de ochtend heb ik slapend doorgebracht omdat ik uitgeput was. Ik werd om 8:45 wakker, at iets en viel weer in slaap om drie uur later opnieuw later wakker te worden. Da's niet normaal en mijn lichaam spreekt boekdelen; de wereld is toxisch oftewel de mensen parasiteren. Allemaal. CONTINU. Erger kan niet! En dit zijn dan nog de gelijkgestemden, de leuksten, de vooruitstrevenden, de pioniers, de wakkeren; maar kennelijk is men nooit volwassen geworden want als kinderen hangen ze bij moeder aan de borst voor méér.
Hoe verdacht is dat?

Hoe dan wel?Dus kijk uit voor leugens, misleiding, drogredenen en klinkklare onzin als reactie op (wat iemand zegt over) wat jij doet. Leer oprecht, open en eerlijk te zijn. Wees transparant. Da's de enige manier om verder te komen. Misschien werkt dat niet bij iedereen - de meesten liegen omdat men dat leert in deze samenleving die niet samen-leeft - maar het inspireert en is dus waardevol, het is positief gedrag. Herken de angst om gecorrigeerd, vernederd en vervloekt (ja daar is die dan) te worden en leer jezelf openstellen voor de taal van jouw hart, iets dat jij decennialang hebt afgeleerd en wat bedolven is onder een flinke laag leefregels. Regels, die niemand heeft bedacht, niemand onderschrijft, ieder opgedrongen krijgt en die men beschermt, uit angst voor straf.
Leer jezelf openstellen. Leer dat. Train jezelf erin.
Het is het enige waarde-volle. Ook al neemt het de rest van jouw leven in beslag. Dan hebbi wat te doen. Da's tegen het vervelen.

En nog iets. Wil je zien, ervaren, voelen, meemaken hoe dat eruit ziet, kom dan kijken. Ik heb er mijn leven aan gewijd. Om van zoeken tot vinden te komen en van denken naar weten. Ik handel vanuit mijn hart en heb mijn streven, om zuiver in het leven te komen te staan, verzilverd.
Wie mij betrapt op iets anders, kijkt niet goed, verwijt mij wat die zelf doet oftewel verwart het eigen gedrag met wat die van mij ziet en zit dus vast in: "Hoe kun je een ander gunnen wat mij nooit gegund is?" Da's dus geen "betrappen" maar domweg "trappen".
Ga maar na.
Het gaat er niet eens om of mijn tekst klopt of niet, maar om de reactie erop, vol drogredenen, psychologie van de koude grond of pure laster, waarmee men aantoont weg te lopen van zichzelf en zo per definitie zichzelf geweld aan doet. Nogmaals; men doet zichzelf te kort. En daar heeft de mensheid mee te stoppen, wil men ooit tot verbetering van kwaliteit van leven komen. De eerste stap naar verbetering en dus naar volwassen gedrag is... alles bespreekbaar leren maken - en voordat wij daar zijn, is dat nog een hele lange weg.

rj
-

Liefde volgens Krishnamurti: https://youtu.be/NsvGbhyYq8Y

Cyber Attack van CrisisCompilatie, waarin Charlie Chaplin geciteerd wordt over hoe we ons te verenigen hebben, en emeritus prof. Karel van Wolferen die stelt, dat burgerlijke ongehoorzaamheid het enige is dat helpt - kortom ieder dient zijn eigen gang te gaan: facebook.com/CrisisCompilatie/videos/519975085723119


Wat eraan vooraf ging:Op zo 26 sep. 2021 om 04:02 schreef rj:

Hey meis, waar hadden we het nou over?
Zou ik jou iets toesturen?
Weet het niet meer
Zie je op het mp
rj

PS ik heb wat gekopieerd voor je en hieronder​​ gezet:

Heart-core! Hoe belangrijk deze dag is geweest, lees je hier. Een terugblik;

"Remember, remember, the 5th of september..."

dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2021/09/5th-of-september.html

Update: filmpje van crisis compilatie over cyber attack is toegevoegd

-

Heart-core 

Sta voor jezelf | dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2021/09/sta-voor-jezelf.html
​Care? 
Dare?
Share: Van spel naar volwassen gedrag: hoe zeg je dat netjes? https://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2021/09/van-spel-naar-volwassen-gedrag.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten